Всички искаме да прекарваме много време навън на чист въздух през лятото. Винаги е приятно да се любувате на великолепието на градинските цветя, да чувате птичките да пеят сутрин и да гледате звездното небе вечер. За да се чувствате комфортно във вашата градина ден и нощ през лятото, трябва да се погрижите много за това. Защото градинарството изисква много усилия и време. Искаме да ви спестим много и да ви помогнем с хитри съвети за най-важните задачи в градината. Ето защо създадохме този умен контролен списък за градината през август. Тук ще намерите съвети както за кухненска градина, така и за декоративна градина. Надяваме се, че можем да ви помогнем и в двата случая.

 Правило №1: През лятото винаги има какво да се прави в градината!

Градина през лятото много работа повдигнати легла отглеждане на зеленчуци зеле

Три общи съвета за вашата градина през лятото

Нека първо започнем с общи съвети за всяка градина през лятото. Трябва да ги следвате независимо дали е юни, юли или август и дали поддържате декоративна или кухненска градина.

1) Кога и колко често трябва да поливате градината през лятото?

Тъй като през август все още имаме високи температури, трябва Вода Бъдете вашият първи приоритет в градината. Много любители градинари ни питат кога да поливаме градината през лятото. Препоръчваме да поливате градинските си растения най -добре сутрин. Ако сте ранобудни, може би можете да напоите преди изгрев слънце. Между другото, това е идеалното време за задоволяване на нуждите на градинските растения от вода. Ако ставате късно сутрин или нямате време за това, можете да поливате градината вечер през лятото. Въпреки това трябва да избягвате поливането на растенията през деня. При силно слънце това може да причини изгаряния на листата и цветята на вашите градински растения.

 Градината през лятото се нуждае от редовно поливане.

Градина в лятна вода редовно, най -добре сутрин растенията се нуждаят от влага

Вашата градина през лятото се нуждае от много вода, никой не може да отрече това. Ако обаче поливате обилно, водата може да проникне дълбоко в земята и да достигне корените на растенията. Това ви спестява ежедневното поливане. Поливането веднъж на всеки 2 до 3 дни е достатъчно за повечето градински растения.

 Вашите цветя и овощни дървета се нуждаят от много влага през лятото.

Поливането на градината през летните цветя и овощните дървета се нуждае от много влага

Допълнителен съвет: Ако режете почвата редовно, ще спестите вода! След нарязването горният слой на почвата изсъхва, но отдолу остава влажен. Чудесно за растенията и добро за сметката ви за вода!

Кажете война на плевелите във вашата градина през лятото!

Разпознайте и премахнете плевелите в градината през лятото

 2) Премахнете досадните плевели

Да, досадните плевели често ни карат по нерви. Това също прави градината да изглежда грозна през лятото. Много плевели обичат летните жеги и бързо правят скока от малък до огромен. Важно е да ги премахнете от градината си, защото плевелите крадат влагата и хранителните вещества от вашите растения. Освен това плевелите също насърчават появата на вредители и болести в градината, което е изключително нежелателно.

 Между другото, глухарчето е едно от лечебните растения в градината.

Градина през лятото Глухарчетата за едни плевели за други лечебно растение в лятната градина

Плевелите се отстраняват най -лесно, когато са малки и малки. Най -лесният начин да го извадите от земята е, когато земята е влажна. Има още една основателна причина за своевременно отстраняване на плевелите. По този начин предотвратявате производството на семена. Например, знаете ли, че едно растение глухарче може да произведе 2000 семена за една година. Плевел като парцал може да произведе 150 000 семена за година. Това са много бъдещи плевели. Но можете да си спестите това! Можете да намерите още полезни съвети как да се борите с плевелите в градината тук.

Редовното косене на тревата осигурява гъста трева в градината през лятото.

Градината през лятото редовно коси тревата, за да има гъста трева на открито

 3) Косене на тревата

За много градинари косенето на тревата е въпрос на естетика в градината им през лятото. Но това също е важна мярка за поддръжка. Ако редовно отрязвате тревата си, ще осигурите правилен растеж на тревата и по този начин по -зелено на открито. Има и друга добра страна на това: когато косите тревата, измествате плевелите. Преди да започнете да косите тревата обаче, трябва да проверите остриетата в зависимост от остротата им. След това изберете правилната височина на косене. Това варира в зависимост от количеството слънчева светлина в градината. Например за слънчеви тревни площи правилната височина на косене е от 4 до 5 сантиметра. За сенчести тревни площи е оптимално на 5 до 7 сантиметра. Нещо важно за това: тревата никога не трябва да се коси мокра! Ето защо никога не трябва да косите тревата след летен дъжд или рано сутрин, когато все още има роса по тревата.

Косенето на тревата е основна мярка за поддръжка в градината през лятото.

Градина през лятото Косенето на тревата е основна мярка за поддръжка в лятната градина

Вашият августовски контролен списък за кухненска градина

Какво трябва да правите в кухненска градина през август? Градинарството никога не спира и август е сезонът на реколтата за някои плодове и зеленчуци. Дори горещото време не може да ви държи далеч от вашата плодова и зеленчукова градина, нали? Ето контролния списък за някои градинарски работи, които ще бъдат извършени през август!

  • Съберете зрели летни плодове: Всеки градинар се надява на добра реколта и особено се радва на домашно отглеждани летни плодове. През август е време да берем узрели плодове. Ябълките, крушите и прасковите сега имат много свеж вкус и съдържат много жизненоважни вещества и витамини. Нектарините, къпините и малините също са узрели този месец и трябва да се берат. Какво ще правите със събраните летни плодове, зависи изцяло от вас. Просто казваме, че можете да го консервирате, да го приготвите със сладко или компот или да съхранявате ябълки и круши за дългата зима.

 Прибирането на картофи също започва през август.

Градина през лятото Прибиране на картофи Изкопаването на картофите с вилица за копаене не уврежда клубените

  • Прибиране на картофи: Реколтата от картофите зависи от техния сорт. Повечето картофи традиционно се изкопават през август. Внимавайте да не повредите клубените. Най -добре е да използвате вилица за копаене, но не и лопата!
  • Отглеждане на зеле: Повечето видове зеле се засаждат по -рано през лятото. През август можете да отглеждате китайско зеле и други видове зимни зеленчуци. След това китайското зеле се прибира през октомври и ноември.

 Китайското зеле трябва да се отглежда през август.

Градина през лятото отглеждане на китайско зеле през август

  • Прибиране на билки: Имате ли мащерка, розмарин, лавандула или градински чай в градината си през лятото? Може би и магданоз и босилек? Точното време за прибиране на реколтата за кулинарни билки сега е през август. Малко преди да цъфтят, билките имат висока концентрация на етерични масла и имат най -добър вкус. Може би обичате да използвате билки в готвенето и да ги използвате, за да подправяте ястията си. Или често приготвяте здравословен билков чай ​​в студените зимни дни? Сега приберете билките през август и ги оставете да изсъхнат. Тогава сте добре снабдени с ароматни съставки за зимата.

 Трябва да събирате градински билки в градината през лятото и след това да ги изсушавате за зимата.

Градина през лятото Събирайте градински билки през лятото, след което ги подсушете за зимата

Великолепни цветя радват очите и душата в лятната градина.

Градина в лятна цветна градина Чудесни цветя радват окото и душата

Какво да правите в декоративната градина през август?

Декоративната градина е пълна с цветя през август и градинските цветя показват най -красивите си цветове. Те също така внасят много романтика в градината през лятото и я правят популярно място за задържане. Декоративната градина обаче също се нуждае от много грижи.

  • Поддържане на есенните цветя: Вашите хризантеми, есени и георгини скоро ще бъдат в своя пик на сезона. Погрижете се за тях през август, след което се насладете на цветните им цветя от края на септември. Есенните цветя вече могат да бъдат оплодени и отстранени сухите листа.
  • Борба с вредителите по летните цветя: Заплахата от вредители не свършва през август, така че трябва да продължите да се борите с тях, за предпочитане с домашно приготвени средства.

 Вредителите нямат място във вашата градина през лятото!

Борба с градинските вредители и се отървете от тях през лятото

  • Събиране на семена: Има много градински цветя, които семената се възпроизвеждат. Зрелите семена сега трябва да бъдат събрани и след това засадени през пролетта след последната слана. Това е умен начин за размножаване на вашите градински цветя и не струва никакви пари!
  • Размножавайте цветя: Ако харесвате декоративния ефект на трайните насаждения, можете да ги умножите, като разделите кореновата топка. Тази група включва например степна градинска чай, пламтящо цвете, слънчево око, шишарка, сферичен бодил, хризантема и много други многогодишни градински растения.

Здравецът може да се размножава например чрез резници.

Градината през лятото отрязва здравец чрез размножаване на резници

 Насладете се на цветята във вашата градина през лятото!

Градина, радваща се на червени цветя навън през лятото

Градина през лятото интересно оформена цветя нежни цветове