През лятото нито един балкон или тераса не може да изглежда красиво, ако няма прекрасно цъфнали балконски цветя. Просто направете кратка разходка из квартала си и се уверете сами. Сега минавате покрай къщи, чиито балкони са потънали в буйни цветя. Човек се чуди как всъщност собствениците успяват да се грижат за толкова много цветни и прекрасно цъфтящи растения. Днес ви разкриваме тайната на красивия дизайн на балкон с цветя. Знаете ли, има прекрасни балконски цветя за мързеливите. Ако нямате зелен палец, но искате да се възхищавате на великолепието на някои цветя на вашия балкон или тераса всеки ден, тогава тази статия е точно за вас. По -долу представяме 3 от най -популярните балконски цветя за мързеливите и за хората, които не се интересуват точно от градинарството. Тези цветя изненадват всички с буен растеж и многобройни цъфтежи и носят добри резултати дори на неопитни градинари хоби.

 Красивите балконски цветя за мързеливите цъфтят прекрасно през цялото лято.

Балконни растения за мързеливи здравец розови розови червени цветя в прозоречни кутии на парапета

Какво всъщност означава: красиви балконски цветя за мързеливи?

Ако попитате цветар за красиви балконски растения, той / тя със сигурност ще ви предостави дълъг списък с красиви саксийни растения. Но ако нямате зелен палец или нямате много време за цветя, повечето от препоръчаните балконски растения няма да имат успех в грижите си.

Имате нужда от лесни за грижа сортове, които се справят добре на слънчев балкон и не изискват много поддръжка. От една страна, тези балконски растения за мързеливи могат да понасят парещото слънце. От друга страна, не е нужно да инвестирате много време и усилия в поддържането им. Типични балконски цветя за мързеливите са например здравецът, петуниите, клематисите и фуксиите. В повечето случаи те се държат в отделни саксии, цветни кутии или висящи кошници и украсяват всеки балкон или тераса с месеци.

 Искате ли да се грижите за такива цветя и растения на вашия балкон??

Балконни растения за мързелива лавандула с лавандула в кутии, комбинирани със сукуленти и други балконски цветя

Ето най-важните съвети за грижа за красивите балконски цветя за мързеливите

Искате ли да прекарвате свободното си време на собствения си балкон през лятото? Тогава имате нужда от цветни цветя там, които не изискват много усилия за грижа. Ето нашите 3 фаворита сред красивите балконски цветя за мързеливите. Ще намерите и най -лесните съвети за грижа за тези цветя. Следвайте ги и месеци наред ще бъдете заобиколени от пъстри цветя.

Лесни за грижа балконски цветя за мързеливи – цветни здравец!

Балконни растения за мързеливи, цветни здравец в балконски кутии, красива гледка

 1) Здравец – класическите балконски цветя за мързеливи хора

Здравецът (Pelargonium) е най -типичното балконско цвете с чар, което украсява всяко открито пространство през цялото лято и ги превръща в море от цветя. Засаждат се предимно в саксии и цветни кутии и могат да бъдат висящи или изправени. Здравецът цъфти в ярки цветове от края на май до средата на октомври, повечето от тях в червено, розово или бяло. Тъй като пеларгониите първоначално идват от Южна Африка, те могат да издържат на ярко слънце и по -дълги сухи периоди тук, в Германия. Тези мързеливи балконски цветя съхраняват много течност в листата и дебелите си стъбла, така че временната липса на вода може да не им навреди. Препоръчително е обаче да поливате здравец ежедневно, дори два пъти в особено горещи дни, сутрин и вечер. Тук можете да намерите още съвети за грижа и полезна информация за тези цветни балконски цветя за мързеливите.

Здравето ни изненадва с красивите си цветя в розово, розово, червено и лилаво.

Балконни растения за мързеливи здравец в саксии на парапета на балкона цъфтят в червено розово розово лилаво

Много неопитни градинари хоби смятат, че здравецът е едногодишни балконски цветя. Това не е вярно, защото те са многогодишни многогодишни растения. Просто трябва да осигурите подходящите зимни помещения за тези класически балконски цветя и да ги носите добре през всеки студен сезон. Преди зимата здравецът трябва да бъде отрязан и това е всичко. Едва ли е необходимо да ги поливате или наторявате през зимните месеци. При нас може да се научите и как правилно да презимувате здравец. Тогава със сигурност ще се убедите напълно, че пеларгониите са класическите балконски цветя за мързеливи хора.

Здравецът харесва парещото слънце и лесно може да преживее по -дълги периоди на суша.

Балконни растения за мързеливи здравец розови цветя в прозоречни кутии на парапета на балкона

 Цветни петунии в балконската кутия – страхотно привличане на очи и удоволствие за очите и душата!

Балконни растения за мързеливи цветни петунии на парапета на балкона в кутия чудесно удоволствие за очите и душата

 

2) Петунии – най -популярните балконски цветя за мързеливи хора

След здравец, цветните петунии определено са особено популярни сред всички любители градинари и неопитни любители на цветята. Грижите за тях са изключително лесни, но ни радват с великолепните си нежни цветя от май до първата слана. Това също са типични балконски цветя за мързеливи хора. Петуниите идват от тропическите райони на Южна Америка и също предпочитат пълно слънце тук. Те развиват много интересно оформени, подобни на тромпет цветя, особено в най -красивите цветове на лятото – бяло, розово, лилаво, червено и синьо. Тези сортове изглеждат много ефектни, цветята на които са украсени с петна или райета. За да виждате цъфтежа им всеки ден, изберете слънчево място за тези балконски цветя за мързеливите. Те също процъфтяват в частична сянка, но произвеждат по -малко цветя. Изсипете ги обилно с вода с ниско съдържание на вар (за предпочитане дъждовна вода). Изсъхналите листа, леторастите и цветята трябва да се отстраняват редовно. Въпросите за зимуването на петуниите не са актуални.

 Петуниите са едногодишни балконски цветя за мързеливите.

Едногодишни балконски растения за мързеливи лилави петунии в цветната кутия без зимуване

Красивите клематиси също са сред най-типичните лесни за грижа балконски цветя за мързеливите.

Балконни растения за мързеливи красиви клематиси нежни цветя в бяло и различни нюанси на лилаво

 С тези лилави цветя клематисът бързо се превръща в привличащ погледа на вашия балкон или в градината.

Балконни растения за мързелив клематис лилави цветя чудесно привличат погледа на балкона или в градината

3) Фуксии – сенколюбиви красавици за вашия балкон

След първите ни две любими, които са особено удобни на пълно слънце, сега има цветни балконски цветя за мързеливи. Това са фуксиите, които са кръстени на ботаника Леонхарт Фукс (1501-1566). Фуксиите първоначално идват от горите на Централна и Южна Америка. Днес над 100 вида и множество сортове могат да бъдат намерени по целия свят. Те се различават според външния си вид. Има нискорастящи видове и такива, които растат като храсти и достигат височина до 10 m. Тези балконски и градински цветя ще зарадват всички любители на цветята със своите деликатни камбановидни цветя в наситено червено, лилаво, розово или синьо. Те украсяват балкона и градината до първите слани. Изберете сенчесто място за тези красавици. Вие също се чувствате добре на мекото обедно слънце, но не можете да понасяте пламтящите лъчи на слънцето. Най -добре е да се грижите за тях в кутии за цветя или по -големи саксии на балкона.

 Фуксиите се чувстват особено комфортно на сенчесто място на балкона.

Балконни растения за изгнили фуксии розови цветя в бяла саксия на сенчесто място

Красивите фуксии трябва да се поливат сутрин и вечер през лятото. Ще ви трябва много вода, за да оцелеете в жегата. Ако имате сухо време във вашия район за дълго време, препоръчително е да напръскате растенията с вода. За тази цел е по -добре да използвате закалена вода, а не студена! Фуксиите трябва да се торят редовно от май до края на август. С течен тор за цъфтящи растения. Но това със сигурност не е проблем дори за хора без зелен палец. Защото фуксиите ви благодаря за грижите с красивите си цветя.

Красивите цветя на фуксиите привличат вниманието на всички.

Балконни растения за мързеливи фуксии красиви розови цветя в цветна кутия на каменна стена

Допълнителен съвет: Лечебните растения лавандула и розмарин също принадлежат към лесно поддържащите се балконски растения. Особено ако искате да имате билкова градина на вашия балкон или тераса, можете да разчитате и на двете растения. Те очароват сетивата ни със своя безпогрешен и много приятен аромат. Освен това те предпазват балкона ви от досадни насекоми.

Както можете да видите, грижата за прекрасни балконски цветя за мързеливите не е никак трудна. Първо изберете любимото си балконско растение и започнете! Съсредоточете се върху малките неща и ще се забавлявате много, като се грижите за цветята!

Фино ухаещата лавандула ни предпазва от неканени гости на балкона.

Балконните растения за мързеливата, фино ухаеща лавандула в кутия предпазват от досадни насекоми

Розмаринът също!

Балконни растения за мързеливи розмарин тънки зелени листа фин аромат предпазва от досадни насекоми

Балконни растения за мързелив розмарин тънки зелени листа естествена защита от насекоми

 Не забравяйте, че балконските цветя не са стайни растения за мързеливи!

Балконни растения за мързеливия красиво проектиран балкон цветни цветни кутии върху парапета красиви цветя в различни цветове