Остават ни само няколко дни до новогодишната нощ и все по -често чувате, че хората си пожелават нещо добро през Нова година. Вие също сте нетърпеливи с това, което ще ви донесат следващите дни, седмици и месеци. Без значение колко често чувате, че наистина не можете да предвидите или промените бъдещето, някак изпитвате нужда да погледнете в бъдещето. Все пак откъде идва това? Ще ни помогне ли да се настроим за добрите неща или да бъдем по -добре подготвени за лошите? Може би на подсъзнателно ниво. Не можем да отговорим съвсем на този философски въпрос, но можем да кажем нещо по темата „леене на восък за Нова година“. Тогава можете сами да решите дали тази традиция ще ви донесе нещо или не.

Имаме традиционно познато леене на олово, но сега то се заменя с восък!

парче метална коледна новогодишна украса

Изливане на восък вместо изливане на олово

Не можем да решим вместо вас дали е добре или лошо да погледнем малко напред в бъдеще. Едно обаче е сигурно: традиционното изливане на олово е вредно за здравето, а също и за околната среда. Всъщност сега той е забранен в Европа. Вместо това можете да използвате восък и да продължите традицията на леене на восък.

Това е по -проста и по -малко вредна алтернатива, която може да има абсолютно същия ефект. Той е по-екологичен поради няколко причини. От една страна, восъкът просто не е толкова вреден и се разтваря по -бързо в природата. Освен това почти всеки има остатъчен восък у дома след Нова година и Коледа. Те могат да се използват повторно, ако вече са показали устойчиво поведение.

И оловото, и восъкът се нагряват над пламъка на свещ

Beleigießen идея за изливане на восък

Толкова е лесно!

Леенето на восък наистина не е сложна работа. Всичко, което трябва да направите, е да съберете стари неизползвани свещи или парчета восък в различни форми върху работна повърхност и да ги разтопите в различни форми. Ето накратко необходимите материали:

  • Остатъци от восък или различни предмети от восък (използват се предимно свещи или останки от тях),
  • Форми за кубчета лед или празната опаковка на пластмасов адвент календар,
  • Съд за загряване на восъка,
  • Метална купа,
  • Голяма свещ,
  • Топла вода и кубчета лед.

Загрейте восъка над пламъка

идеи за пламък на свещ

Ще използвате всички тези материали по различно време на ясновидство! Затова прочетете внимателно нашите инструкции!

Ясновидство чрез изливане на восък на различни стъпки!

Подгответе формичките

Що се отнася до материала, вероятно имате работа с множество цветове. Тук имате две възможности. Можете да разтопите различните цветове поотделно и да завършите с формички в различни нюанси. Другият вариант е да смесите остатъците от восък в различни цветове. Би било така крайните символи бъди пъстър. Разтопете остатъка от восък в подходящ метален съд на котлона. Изсипете ги в съответните форми. Това могат да бъдат или формичките за кубчета лед или опаковката от календара на Адвента.

Ето някои инструменти, които можете да използвате за леене на восък

DIY декорация Коледа Нова година

Самият ритуал

За самия ритуал сега се нуждаете от купа с вода. Леенето с восък се извършва най -добре при по -ниска температура. Трябва дори да хвърлите кубчета лед във водата. Вземете една от восъчните формички и я загрейте над пламъка на свещ. Уверете се, че най -топлата точка е точно над пламъка. След това изсипете материала във водата. От това ще излезе определена фигура.

Когато тълкувате фигурите, можете да дадете воля на въображението си

ясновидско декориране за Коледа

Тълкуване на фигурите

Когато тълкувате цифри, определено се нуждаете от интуицията и въображението си. Оставете се първо да се ръководите от тях и направете много интуитивна интерпретация. Ако имате някой в ​​семейството си или сред приятели, на които имате доверие и който се чувства добре за вас като човек, можете да попитате за тяхната интуитивна интерпретация. Иначе има и различни списъци със символи за леене на олово и восък. Можете да ги намерите в Интернет или да ги разпечатате на хартия. След това можете да потърсите какво означава символът, който сте видели, или нещо подобно.

Могат да се появят различни форми и фигури

идеи за декорация за изливане на восък

Восъчното леене като страхотно забавление в навечерието на Нова година

Не трябва да приемате леенето на восък толкова сериозно. Със сигурност сте забелязали, че наистина важните неща в живота ни в крайна сметка се случват неочаквано. Това е вярно дори в онези случаи, когато предварително сме имали интуитивно усещане за това. Затова бъдете изумени и вижте леенето на восък като повече забавление. Първо, восъчните форми, които вече са подготвени, могат да служат като своеобразна украса на масата в навечерието на Нова година. Децата могат да участват в гадаене и това би било страхотна игра за тях. По -късно същата вечер или сутринта след това можете да извършите ритуала с приятели и семейство. Със сигурност ще остане забавен спомен за всички участващи.

Всеки иска такава восъчна форма, нали??

hery ideas diy decoration

Свещите играят важна роля при тълкуването

свещи украса Коледа diy

За мнозина леенето с восък е най -вълнуващата част от традицията за новогодишната нощ

ясновидство идеи за нова година преди вечери

Можете да използвате остатъчния восък в различни цветове

идеи за декорация на червени свещи

Леенето на восък в новогодишната нощ може да се разглежда като вид изкуство

леене на восък diy новогодишната нощ