Преди да настъпи първата слана, всички любители на цветя и любители градинари трябва да помислят как да си набавят саксийните растения през идващата зима. Много видове цветя не могат да издържат на ниските температури тук, така че трябва да отидат в зимата. Те включват нашите популярни здравец. След изобилието им от цветя през лятото, което е истинско удоволствие за очите, трябва да ги внесете вътре от края на септември. Със сигурност искате да се възхитите на цветните цветове на тези цветя отново догодина, нали? След това продължете да четете нашите съвети по -долу за това как можете да помогнете на здравецът си да прекара зимата невредим. По -долу също съобщаваме кога е подходящият момент да донесе здравец в зимните им помещения. Ние също така показваме два често срещани метода за презимуване на здравец. Останете с него и разберете за хибернацията на тези популярни цветя! Въпреки това, общи съвети за грижа за тези цветя можете да прочетете тук.

Зимуващи здравец: Това са многогодишни растения, които предпочитат тъмно и хладно място за зимуване.

Коренните топчета на здравец зимуват, отнемат допълнително почвата, премахват цветята и отрязват листата

Защо е важно правилно да презимувате здравец?

Популярните саксийни цветя, които украсяват градините и терасите ни през летните месеци, всъщност официално се наричат ​​пеларгонии. Те първоначално идват от южната част на Африка. Те се отглеждат и грижат в Европа от 17 -ти век.

Здравецът е много популярен при нас. Можете да ги видите в цяла Германия в саксии или цветни кутии на балкони или тераси. Те цъфтят неуморно до есента и впечатляват с нежните си бели цветя. Оранжево, червено или лилаво. Здраветата издържат на лека слана, но не са устойчиви на зимата. Затова трябва да ги занесете в зимните помещения в края на септември / началото на октомври. Така че вашите красиви саксийни растения са в добри ръце и си спестявате да купувате нови следващата пролет.

 Здравето може да се остави навън до края на септември или средата на октомври при топло време.

Здравецът презимува популярни саксийни растения и цъфти през октомври

Кога е най -доброто време да занесете здравец в зимните им помещения?

Когато наближи първата слана и температурите паднат под нулата през нощта, тогава трябва да подготвите цветята за зимуване. Ние получаваме първите температури на замръзване чак в края на септември или началото на октомври, но това се различава в различните региони. Подходящата слана, т.е. нощните температури под 5 градуса по Целзий, идва тук едва в края на октомври. Но нашият съвет е, не чакайте последния момент и донесете здравецът в зимата по -рано!

 Здравецът е лесен за грижа за растенията.

Здравецът презимува популярни саксийни растения с лесна грижа и подрязване с ножица

Популярните саксийни растения скоро ще трябва да бъдат пренесени в зимните помещения.

Подгответе популярни саксийни растения, за да презимувате здравец и да им донесете зимна квартира

Къде вашите здравец могат да зимуват?

Здравецът е най -добре да зимува на тъмно и хладно място на закрито. Това може да бъде например мазето или неотопляемо таванско помещение. През зимните месеци растенията обичат температурите между 5 и 10 градуса по Целзий, но не по -високи. Ако е прекалено топло, здравецът може да поникне рано, което определено е нежелателно. Не е необходимо да ги поливате или наторявате по време на хибернацията им. Здравецът е истински къснобуден! Можете да извадите тези цветя от зимните им квартири само в края на февруари / началото на март и да ги поставите на слънчев перваз на прозореца в къщата. Това ще улесни аклиматизацията ви. Те могат да излязат отново навън от средата на май!

 Трябва да подготвите здравец за зимуване.

Здравецът презимува популярни саксийни растения, за да се подготви за зимуване

Как да презимуваме здравец?

Част от грижата за здравец е правилното им презимуване. По принцип има два често срещани метода за пренасяне на тези красиви саксийни растения през студената зима. Можете или да ги оставите в кутията за цветя, или да ги опаковате поотделно. И в двата случая са необходими няколко подготовки. Внимателно извадете растенията от саксията им; Цветник или цветна кутия и отчупете рохката почва. След това отрежете всички издънки на около 10 cm. Добра идея е да оставите два до три възела на издънка при подрязване. След това отстранете и листата от здравец. По този начин избягвате възможни заболявания през зимните месеци и в същото време минимизирате изпарението. След това можете да увиете корените в смес от пясък и почва.

Време е да извадите растението от саксията в края на септември.

Здравецът презимува популярни саксийни растения в края на септември и началото на октомври, извадете растението от саксията

 След това рязко отрежете издънките с ножицата.

Гераниумите презимуват популярните саксийни растения с резитба и отрязват леторастите

 След това отстранете сухата земя от корените.

Здравецът презимува популярните саксийни растения, като премахва сухата почва от корените

След това трябва да увиете всяка коренова топка във вестник или пластмасова торбичка.

Здравецът презимува популярни саксийни растения, за да се износва, опаковайки всяка коренова топка в найлонов плик

Сега имате избор как да презимувате здравецът. В първи метод По време на зимуването всяко отделно растение трябва да бъде увито във вестник и поставено в кутия. Там те прекарват зимните месеци, без да бъдат напоени или наторени. на втори метод, след което можете да презимувате здравец спестява място. През зимата растенията ще спят зимен сън. За да постигнете това, трябва отново да премахнете сухата саксийна почва от кореновата топка и да я поставите в торба или торба за замразяване. След това затворете торбата с малко тел. След това можете да закачите здравец с главата надолу на удобно място, където ще останат през зимните месеци.

Здравецът също може да зимува в саксии, ако се съхранява на хладно и тъмно място, след като бъде отрязан.

Хибернирайте здравец, отсечете популярните саксийни растения и ги оставете да зимуват в саксии

 Какво друго трябва да знаете за зимуването на здравец?

Добре е да знаете, че можете да отрежете нови резници от подрязаните издънки на здравец и веднага да ги засадите в малки контейнери. Резниците обаче трябва да останат на слънчев перваз през зимата или на топло и светло място в къщата. Те просто трябва да се поливат от време на време. Нови растения се изтеглят от това през пролетта.

Повечето здравец също се нуждаят от пролетно подрязване. През зимата в избата растенията образуват това, което е известно като Geiltriebe. Това се случва точно в случаите, когато складът е бил топъл и тъмен или твърде светъл и хладен. Geiltriebe са удължени, тънки, светлозелени издънки. Те трябва да бъдат премахнати през пролетта, защото от тях не могат да се образуват цветя!

Надяваме се, че сега имате достатъчно информация за това как вашите здравец трябва да презимуват. Просто преценете времето във вашия регион и започнете! Вашите растения ще ви благодарят за настоящите грижи с красиви цветя през следващата година!

 При подходящи грижи и презимуване здравецът никога не може да изсъхне или да умре.

Гераниумът презимува популярните саксийни растения, ако избягват лошите грижи, изсъхват

През пролетта растенията отново показват прекрасните си цветове.

Здравецът презимува популярни саксийни растения през пролетта и показва прекрасни цветя

 Здравецът има селски усет. Красивите му цветя винаги ми напомнят за детството ми на село. те също?

Здравецът презимува популярни саксийни растения със селски стил, носейки спомени от детството в страната