Значение на чакрата и седемте чакри

Чакра за начинаещи: значение и билково изцеление

Ти начинаещ в чакрата? Днес имаме нещо интересно за вас! Ще научите повече за значението на чакрите и как можете да лекувате с чакрите. Защото според езотериката зависи преди всичко от баланса на чакрите дали сме здрави или не.

 Значение на чакрата

Чакра, което означава къде са чакрите

Как се наричат ​​чакрите и как изглеждат?

Чакра, означаваща седемте чакри мандала

Значение на чакрата

Сега се опитваме да обясним смисъла на чакрата по лесен и разбираем начин: Става въпрос за филтри, които служат за връзка между организма и околния свят. Според езотериката опитът да се установи съзнателна връзка с тях може да допринесе много силно за собственото благосъстояние. Това може да се разбере по много различни начини. Йога, медитация и много други духовни практики се фокусират точно върху това. Но има и редица физически методи, които могат да се използват за това. Най -известните са масажите. Но не само. Практически всичко в природата може да ни подкрепи, ако сме отворени за неговите благоприятни ефекти.

 Запознайте се със седемте чакри

чакра, означаваща символи меттафор

Броят на петна от чакри е седем. Днес ние ви обясняваме отговорността на всеки отделен човек и ви казваме кои билки могат да имат положителен ефект върху всеки един от тях.

Невидимата енергия на чакрите

Чакра, което означава седемте чакри

Муладхара чакра – значение и изцеление

Муладхара чакрата е основата на цялата система.Тя е в средата на гръбначния стълб. Казват, че това е материалното съзнание. Коренът на глухарче може да направи много, за да подобри начина, по който работи. Това ви улеснява да преодолеете страданието и отчаянието и да се концентрирате по -добре в намирането на своя собствен път.

Муладхара чакраист в червено

Чакра, означаваща седемте чакри Муладхара чакра

Свадхистана чакра – значение и изцеление

Имаме работа с т. Нар. Сакрална чакра. Основният му елемент е водата.Невенът е този, който има най -голямо въздействие върху него. Благодарение на това тази чакра работи по -добре. На практика това означава, че чувстваме по -голяма страст към живота и духовното развитие. Освен това усещате подобрение в собствената си творческа сила. В резултат на това отношенията между партньорите също могат да бъдат значително подобрени. Освен това ще развиете собствената си способност да правите разлика между истината и измамата.

Свадхистана чакра е в оранжево

Чакра, означаваща седемте чакри Свадхистана чакра

Манипура чакра

Истинският маршмелоу помага за по -доброто функциониране на манипура чакра. Волята, мъдростта, личната сила се определят от тези преди всичко. Крайната цел би била да управляваш и да контролираш по -добре чувствата си към живота. Правилните решения, които могат да се вземат от чувство на червата, са много тясно свързани с чакрата на манипура. Всеки път, когато почувствате „буца в стомаха“, обикновеният блат може да бъде от голяма помощ.

Манипура чакра е в жълто

Чакра, означаваща седемте чакри Манипура чакра

Анахата чакра

Анахата чакрата е свързана с благоприятните ефекти на глог. Основният елемент тук е въздухът. Тази чакра се намира точно в средата на собствените ви гърди. Когато е отворен и балансиран, той насърчава функционирането на сърцето, кръвоносната система, тимусните жлези, белите дробове и дишането като цяло.

Анахата чакра е показана в зелено

Чакра, която означава седемте чакри Анахата чакра

В допълнение към физическите подобрения, които бихте изпитали при поглъщането на глог, можете също да подобрите отношенията си с хората около вас. Развивате по -положително отношение към другите хора.

Чакра Висудда 

Начинаещите в чакрите трябва да запомнят следните основни значения: откритост, изразителност, честност и по -добро взаимодействие. Това е в областта на шията. На физическо ниво се контролира щитовидната жлеза, метаболизмът, слуха, гърлото и другите основни органи около него. Червеният трилистник е чудесно средство за симптомите и за подобреното функциониране на чакрата.

Синята чакра Висудда

Чакра, означаваща седемте чакри Висудда чакра

Аджна чакра

Начинаещите в чакрите трябва да помнят, че тук психическата сила в смисъл на телепатия е скрита преди всичко. Логическата сила и ясновидството също са свързани с него. Важно е да знаете, че понякога много доброто функциониране на тази чакра може да доведе до проблеми с настроението и депресия. Причината е, че можем да се объркаме от способността да разбираме и виждаме по -добре всичко. Можем да продължим да се чувстваме неразбрани, защото виждаме неща, които остават скрити за другите хора. Eyebright е билката, която може да помогне както на аджна чакра да функционира по -добре, така и да компенсира последствията от нея.

Аджна чакра в синьо индиго

Чакра, което означава седемте чакри Аджна чакра

Сахасрара чакра

Казват също, че чакрите са увенчани от Сахасрара. Това символизира най -висшето състояние на съществуване. Нейният елемент е Вселената. Цветовете му са лилаво и бяло. Сахасрара чакра стимулира горната част на мозъка и централната нервна система.

Тези билки са много известни с медитация и издигане над ежедневието. По -специално лавандулата би била много полезна в това отношение.

А чакрата Сахасрара е в Пупур

Чакра, означаваща седемте чакри Сахасрара чакра

Ако знаете и разбирате значението на чакрата, тогава винаги можете да направите нещо, за да развиете способностите си. По отношение на лечението с билки, човек би трябвало да популяризира ароматите по всички известни начини. Помислете за чай, етерични масла за пиене и вдишване. Най -доброто нещо, което трябва да направите, е да се консултирате с експерт.