Пуна, вторият по големина град в Махарастра след Мумбай, се счита за индустриална столица на щата. Той е само на 150 км от Мумбай, 3-часово вълнуващо шофиране сред западните гати. Хората в Пуна са известни като пунери. Поради различни индустрии и софтуерни компании, присъстващи в града, можете да намерите хора от различни региони, традиции и култури в този известен град. По същия начин можете да намерите и различни улични храни, които присъстват в цяла Индия, като южноиндийски, северноиндийски, североизточни ястия и очевидно основните храни от собствената си държава Махарастра.

Списък на 12 известни и изключителни улични храни в Пуна:

Чакате ли да гъделичкате тези вкусови рецептори с вкусна улична храна при следващото си посещение в града на крал Баджирао? По -долу са някои от известните улични храни, които можете да опитате в Пуна.

1. Chaat:

Улични храни в пуне

Където и да отидете в Индия, chaat има своето място в каталога на уличните храни. Chaat е най -популярната закуска на всички времена. Известният chaat в Пуна включва Той включва много закуски, ухапващи устни като Panipuri, Bhelpuri, Vada pav, Pav Bhaji, Sev puri, Misal Pav, Kachi Dabeli и др

Пани Пури: Pani puri или Puchaka трябва да бъдат обявени за национална улична храна на Индия, защото където и да отидете в Индия, със сигурност ще намерите този ресторант. Кухият чист във формата на топка се пълни с вода с аромат (обикновено тамариндска вода), а смес от варен грам и пикантно картофено пюре с остър тамариндски чатни, сервиран с настъргани лук, прави това апетитна улична храна.

Бхел Пури: Тази закуска е доста известна в Махарастра. Говори се, че Bhel Puri първо е бил сервиран на плажа Juhu и бавно е стигнал до Pune, а след това е бил показан във всяко меню chaat. Bhelpuri се прави от надут ориз, зеленчуци като настърган лук, нарязан домат и картофено пюре, сев, остър тамариндски сос.

Пав бхаджи: Пав бхаджи се счита за основна улична храна на махаращрите. Тази известна улична храна се радва на всички. Състои се от кифлички, пържени в масло и зеленчуково къри с много подправки. Това е пълноценна храна сама по себе си, вкусна и здравословна. Пържените кифли се сервират с пикантното къри с малко лимон, поръсено върху кърито и с малко настърган лук. Можете да намалите маслото, ако сте здравец и да преброите калориите си.

Вада Паав: Има поговорка, че не си истински махаращрянин, ако не знаеш какво е Вада Паав. Тази закуска има специално място в сърцата на всички, принадлежащи към държавата. Можете да намерите тази закуска на крайпътен доставчик в 5 -звезден ресторант. Тази закуска се състои от дълбоко пържени картофени кнедли, притиснати между мек хляб, придружен от остър зелен чатни и пържен зелен чили. Тази закуска се нарича още Bombay Burger.

Sev Puri: Тази закуска също е широко достъпна във всяко меню на chaat. Тази закуска е подобна на тази на Pani puri с изключение на това, че ароматизираната вода не се използва. Тук кръглата куха пури е пълнена с пикантно картофено пюре заедно с резени домати и лук и полутвърди като зелено чатни и тамариндско чатни и гарнирано със сев над него. Някои хора обичат това с извара, която го наричат ​​Dahi Puri.

Мисал Пав: Тази пикантна закуска, произхождаща от Nashik, е доста известна със своя уникален вкус. Тази закуска се сервира като закуска, вечерна закуска или като пълноценна храна в Пуна. Тази закуска се състои от Misal (пикантно къри, направено от покълнали прегради), сервирано с пав (индийски хляб). Последната закуска се гарнира със сев, тире лимон, лук, а също и натрошен папад върху него.

2. Кима Пав:

Най -добрата улична храна в пуне

Тази закуска е доста подобна на Vada pav или Pav Bhaji; единствената разлика е, че сервираното тук баджи или кърито е не-вегетарианско. Тази закуска се сервира с пикантна овнешка кейма, гарнирана с тире лайм и сева, ако желаете, заедно с индийския хляб и нарязан лук и зелен чили. Ако ви е скучно да ядете вегетариански пав бхаджи, тогава тази закуска определено ще задоволи желанието ви.

3. Суджата Мастани:

Известна улична храна в Пуне

Мастани !!! Тя любовник ли е на Bajirao? Да, тя беше, но тук Мастаани е любител на всички пунери, които обичат кулфис и сладолед. Това е смес от мляко и сладолед, гарнирани със сушени плодове и кесар. Това място, наречено Sujata Mastani, ви сервира с различни вкусове, като бита сметана, шоколад, ядки и т.н., които могат незабавно да убият глада ви.

4. Сабудана Вада:

Късна нощна улична храна в Пуна

Ако сте в Пуна, тогава определено не бива да пропускате тази закуска. Това е традиционна дълбоко пържена закуска на този град. Сагото или пастата от сабудана се пържи под формата на вада в горещо масло и се сервира с пикантен зелен чатни, а върху вадите се поръсва малко вар. Те са толкова хрупкави и лесно се топят в устата. Най -добрите вади се намират близо до JM road Pune.

5. Бхаакарваади:

улична храна пуне

Bhaakarvaadi Напускате ли Пуна, без да опитате Bhaakarvaadis. Тогава това е престъпление. Да, никой не напуска Пуна, без да опита този вкусен бхаакарвади. Определено ще ни запомните, след като сте яли Bhaakarvaadis в Chitale Bandhu Pune.

6. Панер Пав Бхаджи Доса:

Хранителна улица в Пуне

Еха!! Това звучи вкусно. Тази закуска е смесица от панер пав бхаджи над типичната южноиндийска Доса. Manna Magic Dosa в Nigdi ви сервира с разнообразни дози с вкусния самбар, кокосово чатни. Не пропускайте това място.

7. Даал Баати:

Улична храна в Пуне през нощта

Това е традиционно ястие от Раджастани, сервирано в самия град Пуна. Баба Рамдев Даба сервира това вкусно ястие, приготвено в великолепния стил Раджастани. Спестете ден от седмицата си, за да се насладите на този деликатес.

8. Kandha Pohe:

Известни места за улична храна в Пуна

Не давайте шанс на приятелите си да ви се подиграват, че не сте опитвали Похе, когато сте посетили Пуна. Тази закуска произхожда от самото това място. Изравненият ориз се пече с люти чушки, горчица, лук, семена от кимион и къри, което прави това ястие, което смачква устните. Това ястие обикновено се сервира като закуска или лека закуска или дори вечеря. Тази закуска се консумира широко от нощните хора, когато глад настъпи след полунощ. Най -доброто място да опитате това ястие е в Amruteshwar Pune.

9. Китайски бхаджия:

най -добрата китайска улична храна в пуна

Чували ли сте някога за това? Няма право. Във Вишранвади има скромен щанд, който продава тези китайски бхаджии. Баджаите се пържат перфектно и знаете, че една чиния от това струва само 20 рупии. Тези бхаджии се сервират в два вида, горещи и сухи. Другият се сервира с пикантен червен китайски сос.

10. Сандвич с чатни:

пуне най -добрата улична храна

Всеки Puneri знае за тази закуска, знаете защо мястото, където се сервира, е известна храна за ученици и студенти. Marz-O-Rin е мястото, където се сервират макарони и сирене и сандвич с пиле. Цената е доста ниска, но сервираното количество ще убие глада ви.

11. Алоо Парантас:

Нощна улична храна в пуне

Дори хардкорният Пенджабис, пребиваващ в Пуна, възхвалява това място, наречено Чайтаня паратас, където се сервират етническите и традиционните парати заедно с чаша, пълна с по -вкусни ласи. Автентичният вкус с големи пълнежи от картофено пюре и богато размазано масло по него направи това място любимо в сърцето на всеки Пунери.

Най -добрите места за улична храна и наличните храни в Пуна:

  • Кафенето за късмет в Deccan Gymkhana е доста известно с Keema Pav. Храната, сервирана тук, е хигиенична и е печеливша ситуация за джоба ви.
  • Ако имате желание за пилешки бургер, тогава източната улица е вашето място. Това място е близо до портата Phul Pune. Бургерът тук е абсолютно вкусен и следователно това има разумно време за изчакване.
  • Градината JJ е мястото, където ще намерите най -добрия Vada pav в цялата Пуна. Това място се намира на уличен лагер 948 и 949 Boottee.
  • Пътят JM е доста известен с всички улични храни, предлагани в Пуна. Можете да намерите най -добрата Sabhudhana vada в Hindavi Swaraj Thela и най -добрите китайски храни.
  • Пълноценната улична храна в Пуна се предлага в Khao gallis. В Пуна има различни Khao gallis като Symbiosis Infotech Campus в Hinjewadi Phase-1, Koregaon Park, Yerwada Central Jail също има Khao galli, можете дори да ядете около Narayan Peth.
  • Фъргюсън Колидж Роуд, известен като FC Road, има разнообразие от улични храни като момос, китайски, махаращрийски, южноиндийски по целия маршрут. Това място ще бъде отлична среща и храна за всички, особено за студенти.

Ако сте от Мумбайкар или посещавате Пуна по бизнес или за почивка, не прекарвайте прекалено много в луксозните ресторанти през цялото време. Дайте шанс на местните продавачи и сървърите за улична храна, които могат да ви сервират с възможно най -добрите храни, които могат да задоволят желанието ви. С много възможности, налични в и около град Пуна, определено трябва да опитате тези храни, преди да кажете сбогом на този град. Очакваме да споделите вашето пътуване, престой и храна в Пуна.