Улица От idlis и parottas до idiyappam и curry dosa, улиците на Ченай гъмжат от сергии, които обслужват небцето на всеки. В Ченай има разнообразие от улична храна със стотици такива продавачи, продаващи местни деликатеси. Това е лудост сред младата тълпа, евтина и удобна за хора в движение и разбира се вкусна както винаги.

9 най -добри улични храни в Ченай:

Нека да разгледаме някои от най-известните улични мезета в Ченай.

1. Идли Самбар:

най -добрите улични храни в Ченай

Направени от тесто от ферментирала черна леща и ориз, тези оризови сладкиши са популярна улична храна по улиците на Ченай. Това е традиционна закуска и прави вкусна закуска по улиците, когато се сервира с комбинация от нариял или кокосов чатни и самбар.

2. Пароти:

индийска улична храна ченай

Една от най-удрящите крайпътни улични храни в Ченай са Parottas, които могат да бъдат намерени във всеки магазин за крайпътни храни. Най -известният от всички е Kothu Parotta, който означава смляна парота. Паротата се прави с яйце и месо и доза пикантен сос, наречен сална, и обикновено се сервира с лукова раита. Други пароти, които правят еднакво приятна закуска, са паротите от чили и яйца.

3. Idiyappam:

среднощна улична храна в Ченай

Друга закуска, която можете да вземете от улиците на Ченай (1) е апетитният идияпам. Известен също като бункери за низ, той е направен от оризово брашно, пресовано в юфка и на пара. Той върви добре с пикантни къри или кокосов чатни. Можете да хапнете малко от това на път за работа или на връщане у дома, тъй като се сервира предимно на закуска или вечеря.

4. Доза:

улична храна в Ана Нагар

Ако минавате по улиците на Ченай, няма как да не отхапете дозата; Тези пикантни палачинки, подобни на креп, са най-известните от всички улични храни, които се намират в Ченай. Всяка крайпътна щанд ще ви обслужва дози в различни вариации от обикновени дози до масала доси Рава доса и дори лукови дози. Те са бързо хранене и са много обичани по улиците.

5. Пани Пури от Ченай:

неограничен пани пури в ченай

Ако мислите, че можете да намерите само пучки в Калкута или Пани пури в Северна Индия, помислете отново. Ченай яде някои също толкова вкусни пани пурис. Докато някои са оцветени с южноиндийски вкус, други са с типичния северноиндийски вкус. Места като Gangotree и 58, Nungambakkam High Road са места, известни със своите pani puris, за които се смята, че са извън този свят.

6. Уттапам:

улична храна в ченай т нагар

Друго често срещано ястие, открито в многото сергии за храна, които тълпят Ченай, е Утапам. Тази дебела палачинка, гарнирана с домати, лук, лют червен пипер и чушка, изглежда и се нарича още индийска пица. Макар и често срещано ястие за закуска, можете да намерите много хора, които закусват това и вечер.

7. Вада:

Road Side Food В Anna nagar

Хрупкавите вади, приготвени от дал, леща и грамово брашно, са изключително популярни улични ястия в Ченай. Целодневна закуска, можете да ги пъхнете на всяка крайпътна сергия или жп гара. Най-често срещаният тип е вада с формата на поничка. Те имат най -добър вкус, когато са прясно изпържени до хрупкави и обикновено се сервират с различни ястия, вариращи от самбар до чатни до извара.

8. Chaats:

Нощна улична храна в Т Нагар

Улиците на Ченай не са без справедливия си дял от апетитни храни chaat. Безброй сергии по пътя и редица от тях на плажа предлагат разнообразни колиби. Можете да получите bhel puri, daabeli, samosa chaats, aloo tikis и дори pav bhaji на разумни цени.

9. Ато:

Храни на Ато

Ако търсите почивка от южноиндийската улична храна в Ченай, тогава вероятно трябва да опитате Ато. Традиционно бирманско ястие е намерило своя път до щандовете за улична храна, където има орди хора, които искат да опитат от него. Изработена от варени юфка и смесена с подправки и зеленчуци като лук и зеле, тя е специално направена, за да отговаря на индийското небце и е чудесна вечерна закуска.