Уличните храни в Хайдерабад са някои топли и пикантни ястия, на които не можете да устоите, ако обикаляте града. Закуските започват от Pragati College Road. Те сервират южноиндийски ястия от идли, доса, вада и т.н. леки и достатъчно тежки за закуска. Обядът е за предпочитане по начин Nizam, дъвчейки някои вкусни Хайдарабади Бириани, а вечерите могат да бъдат смес от храна от различни държави, които стартират от колонията Синди, сервирайки пенджаби Пао Баджи, чатове от Бомбай, някои китайски и италиански ястия също.

Улични храни в Хайдерабад:

Тук изследваме най -доброто от уличните храни в Хайдерабад

1. Хайдарабади Бирияни:

улични храни в Хайдерабад

Получавате Hyderabadi Biriyani навсякъде в Хайдерабад (1), от улиците до скъпите ресторанти и рецептата не се различава. Рецептата е внесена от пътешественици мюсюлмани и употребата й в Низам е толкова популярна, че е достъпна в целия град и по всяко време. Козето месо, мариновано с подправки, се поставя в средата на съда, вътре в ориза Басмати и след това се покрива и се държи под огън, за да се сготви. Ароматът на месото и подправките се абсорбират в ориза и му придават вкусен вкус.

2. Самосалу:

най -добрата улична храна в Хайдерабад

Те приличат на вкусна улична закуска отгоре. Те са известни като Самоса. Една от най -добрите хранителни продукти на улицата в хидратацията. Правят се и след това се сгъстяват тесто от брашно. От него се изваждат малки парченца и след това се пълнят с варен картоф и след това се пържат. На снимката можем да видим, че Samosa се продава с чатни.

3. Утапам:

известна улична храна в Хайдарабад

Това е южноиндийска улична храна, приготвена от тестото „Dosa“. „Доса“ е индийска палачинка, която се разстила върху „Доса“, като прави „тава“ и се пържи тънка и хрупкава. Сервират се обикновени или заедно с плънка или картофи, лук, понякога сирене и т.н. „Утапам“ е по -тежка форма на палачинка, която се прави с гарнитури от различни сортове. Те се продават заедно с къри, наречено „самбар“ и „чатни“. Виждаме и „сега вада“, която е пържена кръгла форма, направена от същото тесто.

4. Пилешка шаурма:

яжте улица в Хайдерабад

Това е пилешко месо, залепено върху желязна пръчка над нагревателна машина, което продължава да пече пилето, за да стане достатъчно годно за консумация. Сервират се с чапати и се добавят със зеленчуци и майонеза и са изключително вкусни. Това ястие харесва всички не-вегетарианци от Хайдерабад.

5. Пани Пури:

нощна улична храна в Хайдарабад

Pani puris са вкусна улична храна в Хайдерабад, която се предлага в цяла Телангана, но се използват различни плънки. Хрупкави пържени „пури“ се сервират заедно с пълнени пикантни картофи и кисела вода. Хората стоят на опашката и чакат своя ред да вземат част от нея.

6. Картофена баджи:

улична храна в Хайдарабад през нощта

Картофите се сваряват и се смесват с подправките и съставките, за да се получи вкусна плънка, след това се сплескват и оформят на кръгчета и се потапят в тесто от грамово брашно и след това се пържат дълбоко. Ето как се правят вкусните пържоли Alur.

7. Пилешки кебапчета:

Nv street food в Хайдарабад

Не можете да пропуснете кебапите в Хайдерабад. Това е град бирияни, така че е очевидно, че получавате вкусни кебапчета. Това са мариновани пилета или говеждо месо, пълнени на пръчки и след това държани да се пекат. Те са пикантна и вкусна улична храна в хид сити.

8. Парата с кабаб:

среднощна улична храна в хид

Някои вкусни улични храни са различните „парати“ и „нан роти“, които получаваме в Хайдерабад. Те се сервират заедно с различна подготовка на месо и абсолютно апетитни. „Паратата“, която виждаме по -долу, е известна като „Варки парата“. Те не са толкова мазни, колкото нормалните „парати“. Предлагат се с шейх кебап, зелен чатни и малко лук и лимон.

9. Пунугулу:

крайпътна храна в Хайдерабад

Punugulu е най -обичаната улична храна в Хайдерабад, която е направена от тесто Dosa. Тестото се прави в кръгли форми и се пържи в маслото. Те са локално много разпространени в Хайдерабад. На снимката по -долу можем да видим мъже, които се наслаждават на „пунугулу“ с южноиндийски „чатни“.