Чандигарх, столицата на Пенджаб и Харяна, включва кухни от двете страни, което го прави невероятно уникален и разнообразен. Този град е известен със своите здрави и дружелюбни хора, огромни бунгала, луксозни коли и най-важното-апетитната улична храна. Хората от Чандигарх са известни ястия, за които е известно, че се отдават на голямо разнообразие от добра храна. Хората, които посещават близките региони, често се отбиват, за да почерпят вкусовите си рецептори с чудесна автентична пенджабска храна.

Списък на 12 известни и изключителни улични храни в Чандигарх:

Чакате ли да гъделичкате тези вкусови рецептори с пикантна и вкусна улична храна при следващото си посещение в Чандигарх? Тук сме изброили някои от най -добрите сортове улична храна в Чандигарх:

1. Chole Bhature:

Най -доброто Chole Bhature в Чандигарх

Това е основна храна в Пенджаб и Северна Индия. Има пернато меко надуто бахура (хляб), пържено дълбоко в масло. Вкусната част обаче е чолето, което е сос от нахут, подправен с много топено масло и подправки. Това ястие, което бие устни, обикновено се сервира със салата и туршия от лайм.

2. Амритсари Кулча:

Амритсари Кулча в Чандигарх

Amritsari Kulcha е улична храна от Пенджаби, доста търсена. Кулча е пухкав хляб, пълнен с различни зеленчуци. Обикновено се сервира с пикантен сос от нахут, популярен като холе, който е известен и в Пенджаб. Той се допълва с щедра купчина сирене или масло и определено си струва всички калории!

3. Раджма Чавал:

Раджма Чавал в Чандигарх

Това е едно от любимите ястия от Пенджаби. Тази вкусна пикантна сос с порция мек подправен ориз джиера ще задоволи желанието ви за храна. Това е доста здравословно и здравословно ястие самостоятелно. Това е вкусна популярна улична храна и изпълва корема ви на доста разумна цена.

4. Сарсон да сааг и Маки ди роти:

Сарсън Да Сааг и Маки Ди Роти

Това е класическото традиционно ястие от Пенджаб. Състои се от леко подправен царевичен хляб, сервиран с добре пасирано къри, направено от горчица. Това е перфектната комбинация, поднесена с щедри гарнитури от топено масло или масло. Това е едно от най -хубавите през зимата.

5. Паранта:

Паранта в Чандигарх

Нищо не казва Пенджаби повече от паранта !! Северните индианци са доста обсебени от своите паранти. Той е доста универсален с много плънки, вариращи от зеленчуци, картофи, кема, пилешко и говеждо месо. Обикновено се хапва горещо с кисели краставички и гарнитура от махан или масло.

6. Пиле Тика:

Не-зеленчукови улични храни в Чандигарх

Пенджабистите обичат своите скара и тандири, което се отразява в любовта им към тиките. Пилето се маринова с няколко подправки и се пече на скара на горещ въглен. Той е сочен и сочен, сервиран с остри лютни и салата. Изстискайте върху него филийка вар и сте готови за хранителен газ !!

7. Paneer Tikka:

Улична закуска в Чандигарх

Paneer tikkas са перфектната вегетарианска версия на тандури за всички вегетарианци там. Кубчетата от панер се пекат на скара заедно със зеленчуци като лук, чушки, броколи. Сервира се с малко ментово чатни и със сигурност ще гъделичка вкусовите ви рецептори.

8. Ласи:

Ласи в Чандигарх

Известният пенджабски ласи не е нищо друго освен удебелена мътеница, приготвена прясна. Има два варианта, сладкият и соленият, консумирани според вкуса. Често се гарнира с прясна сметана, лайм или мента и се пие обилно през лятото, за да се охлади.

9. Бургери:

Бургери в Чандигарх

Това е перфектната среднощна закуска за нашите приятели от колежа, които винаги нямат пари. Има меки кифлички, натоварени със сочен зеленчуков или месен баничка като основа. Може да се пълни с голямо разнообразие от зеленчуци, сирене, шунка, маруля и е доста засищащо.

10. Момос:

Улични храни в Чандигарх

Този тибетски деликатес се радва добре на хората от Чандигарх. Momo е парна баница, пълна с различни вегетариански и невегетариански пълнежи. Най -добре е да се насладите с пикантни сосове като соя, студено и домат. Пържената версия се предлага и в momos; хората обаче предпочитат повече автентичните задушени сортове.

Почти всеки сектор в Чандигарх има пазар за улична храна, като основните са сектор 15, сектор 18 и сектор 34. Камионите и щандовете за храна обслужват голямо разнообразие от напитки и леки закуски по всяко време на деня на тези места.

Улици за най -добра храна в Чандигарх:

  • Night Food Street е съвместно с кампуса на PGIMER, където уличната храна е достъпна през цялата нощ, като роти и дал, парати, франки и т.н..
  • Сектор 11 е луксозен район в Чандигарх с много PG и хостели в близост. Това е причината тук да се предлага голямо разнообразие от улична храна като омлети за хляб, chole bhature, samosas, paranthas.
  • Garg Chaat, Sector 23, е известен ресторант за chaat в Чандигарх. Можете да се отдадете на няколко разновидности chaat като chaat pakodi, tikki, golgappe и др.
  • Раджама чавал в Bholey di Hattey и kulche chole в Bansal Kulcha, сектор 16, трябва да умрат за !!

    Chilli Chaats, Bombay Street и Kulcha Town са няколко заведения за хранене, които сервират добра улична храна в близост до жп гарата.

  • В Зиракпур, което е в близост до летището, има доста възможности за улична храна.
  • Ако искате да опитате добра китайска бърза храна в Чандигарх, тогава Сектор 15 е мястото, което да посетите. Доста места като китайската бърза храна на Raju сервират вкусни китайски сортове.
  • Индийското кафене е идеалното място за избор за всички любители на южноиндийската храна в Чандигарх. Той сервира всички видове южноиндийска храна, доса и вада са любимите.

Ако Чандигарх е в списъка ви с места за посещение, не забравяйте да разгледате множеството вкусни кухни, които може да предложи. С толкова много налични опции може да искате да планирате дълга почивка там, за да задоволите желанието си за почивка! Следващият път, когато посетите Чандигарх, разгледайте всички споменати по -горе места и споделете опита си с храната с нас !!