Ахмедабад е столицата на щата Гуджарат и добре известен с гостоприемството и дружелюбния характер на хората. Също така е една от големите държави и първата, призната от ЮНЕСКО за световно наследство. Можете да се насладите на разнообразни храни, предлагани в ресторанти и сергии, присъстващи наоколо. Устата ви започва да се полива с аромат, излизащ от сергиите, сервиращ широка гама от сладкиши, закуски и др. Вижте тази статия за най -добрите улични храни в Ахмедабад, за да опитате!

Рецепти за храна на улица Ахмедабад

Най -добрите улични храни в Ахмедабад, Гуджарат:

 • Лочо
 • Khandvi
 • Дабели
 • Джалеби и Фафда
 • Яйца
 • Овнешка чап
 • Гуджрати Патра
 • Thepla
 • Пани Пури
 • Мети На Бхаджия

Ето кратък списък с апетитни храни, налични по улиците на Ахмедабад, запишете ги и не забравяйте да ги опитате!

Лочо:

улична храна в Ахмедабад

Това е ястие на пара на гуджаратски, приготвено от грамово брашно. Името идва от безформеността на рецептата, което води до краен продукт без много структура. С добавяне на подправки, лук, кориандър, тази закуска е готова за консумация и се сервира предимно със сладко и пикантно лютеница. Можете да получите тази закуска на всеки щанд за храна из Гуджарат.

Khandvi:

улична закуска в Ахмедабад

Всеки, който познава гуджаратската кухня, знае за Khandvi. Това е пикантна закуска, известна още като патули. Това е перфектна храна за закуска, достъпна прясна и гореща по улиците на Ахмедабад. Основните съставки са киселото мляко и грамовото брашно и много хора също го ядат като предястие. Те са толкова меки, че ако започнете, може да не успеете да спрете!

Дабели:

ахмедабад най -добрата улична храна

Да си в Гуджрат и да не ядеш Дабели е престъпление срещу уличната храна! Две основни съставки в него са компресиран пав и картофи. Подправките се добавят по подходящ начин към картофеното пюре и се поставят във вътрешността на плочата, което ги прави остър. Всяка сергия има своя лична нотка за приготвяне на тази закуска. Добавят се фъстъци, семена от нар и сев и се сервират със зелено чатни.

Джалеби и Фафда:

Джалеби и Фафда

Въпреки че по улиците има много десерти, комбинацията от сладко джалеби и чубрица фафда е тази, по която местните полудяват. Някои хора се сервират и с пържена папая, наричана още самбарийо. Тази комбинация е доста популярна по време на фестивала в Dussehra.

Яйца:

Не зеленчукова улична храна ахмедабад

Яйцата са друга незабавно налична улична храна с разнообразни опции, налични във всеки щанд. От меко сварени яйца и омлети с избор на допълнителна масала на омлета е всичко, от което се нуждаете, за да започнете енергичен ден. Буржи с яйца също е налична опция, просто изберете щанд и започнете да дъвчете!

Овнешка чапа:

не зеленчукова улична храна в Ахмедабад

Едно от най-добрите не-вегетариански ястия по улиците на Ахмедабад е чапър от овнешко месо. Много от не-вегетарианските храни се предлагат в мюсюлманските райони. Dahyabhai Parmar Road в Ахмедабад е едно от най-добрите места за ядене на всички ваши любими не-вегетариански варианти.

Гуджрати Патра:

Гуджрати Патра

Patra е вкусна странична закуска, която се предлага в сергиите, които са вкусни да опитате. Основните съставки за това плитко пържене или понякога задушено грамово брашно, джинджифилова чили паста, подправки, а централният елемент е листата на колоказия. Това се сервира горещо с различни чатни, които се променят с всеки щанд. Това е освежаваща промяна за вашите вкусови рецептори.

Тепла:

най -добрата улична храна ахмедабад

Въпреки че в днешно време можете да получите пакет от плаката навсякъде по света, за автентично изживяване улиците на Ахмедабад са най -добрият вариант. Те обикновено се приготвят с пшенично брашно, смесено с мети или сусам. Прясно приготвената тепла е най -вкусна, когато се сервира с кисели краставички или извара.

Пани Пури:

Най -доброто пани пури в ахмедабад

Името pani puri носи вода в устата на никого, особено на жените. Някои сергии продават pani puri поотделно или с chaat рамо до рамо. Тези сергии се предлагат във всеки ъгъл и ъгъл на града, задоволявайки вкусовите ви рецептори в движение!

Мети На Бхаджия:

улична храна в Южна Индия в Ахмедабад

За разлика от всички други рецепти за бхаджия, те се приготвят чрез нарязване на листа от сминдух на малки парченца и след това се добавят към подправеното тесто от нахут и те се запържват, оформяйки топчета. Те са под формата на топки и не са хрупкави, което е подобно на vada pav. Те се сервират горещи с пикантен и кисел лютни.

Най -добрите места за улична храна в Ахмедабад:

 • Manek Chowk, Bhatiyar Gali, Law garden, център за пържене в Багдад, Food truck са малкото имена от многото области, които продават необичайни и вкусни улични храни, които можете да опитате, както вегетариански, така и не-вегетариански.
 • Можете да намерите щандове извън всяка жп гара и автобусна спирка с готова за консумация храна, която да ядете в движение. Има и някои отлични ресторанти, като Shri Annapurna chawana и sweet mart, Shankar bhojanalaya, ресторант Janata, за да назовем само няколко.
 • На около километър разстояние от летището има заведения за хранене на достъпни цени, на които можете да хапнете бързо, преди да се качите на полета. Pooja bhaji pav на 0,9 км, ресторант Esteem на разстояние 1,2 км, за да назовем няколко.
 • Mirch Masala е най -известен със северноиндийската храна, която има клонове в целия град, градинския ресторант Veni Vichi за вкусна пенджабска храна. Ако сте от Северна Индия и се чувствате скучни за дома, можете да посетите тези места.
 • Lijjath Kaman в mani Nagar, Salim Bhai in sarkej, дворец Karnavati от двореца Neel Kanth са някои места, където можете да получите китайска храна на много достъпна цена. Въпреки че в целия град има изискани ресторанти, те могат да запушат дупка в джоба ви.
 • Kovallam близо до път C G, Balan dosa в Manek chowk, Dakshinayan near Gulmohar park mall са някои от местата, където можете да намерите автентична южноиндийска храна в град Ахмедабад.
 • Закуската е неразделна част от вашето хранене и решава как ще се формира денят ви. Можете да намерите сергии на всяко кътче и ъгъл, сервиращи гореща ароматна храна, за да започнете деня си. След добър сън, освежете се, изберете щанд и закусете обилно.

Въпреки че град Ахмедабад се нарича вегетарианска държава, броят на месоядците се увеличава всеки ден. Със списъка с най -добрите улични храни в Ахмедабад, никога няма да пропуснете специалитетите по хранене в град Ахмедабад, когато имате възможност да посетите. Ако имате възможност да ги опитате, кажете ни как се почувствахте и как храната промени вкусовите ви рецептори в процеса.