Лакнау се нарича град наваб, който е и столица на щата Утар Прадеш. Регионът Авади е мястото, което даде начало за готвене на месо на бавен огън, което стана популярно в цялата страна. Можете да видите финес на готвенето по улиците на Лакнау. Те сервират апетитни биряни на различни хатове и много десертни деликатеси. Някои вековни ресторанти и щандове сервират най-добрата улична храна в Лакнау, която привлича туристи от цялата страна и света.

Най -добрите улични храни в Лакнау:

Вижте тази статия за уличните храни, които трябва да опитате в Лакнау, което ви дава едно изживяване на наваб.

Токри Чаат:

Street Foods в Лакнау

По улиците на Лакнау се продават разнообразни халати, но този, който винаги се откроява и привлича хората, е вкусният Катори чаат или наричан още Токри чаат. Продавачите пържат настъргани картофи под формата на кошница. След това се пълни с папди, оладки от леща, алоо тики, нахут и добавянето на кисело мляко, студена паста и лютеница от тамаринд го правят зен вкус. Семена от нар, настъргани моркови, сев са някои от отличните гарнитури, които добавят към аромата.

Малай Маккан:

Малай Макан

Хората, които жадуват за сладко ястие, малайският макан не бива да пропускате. Въпреки че е популярен през зимния сезон, можете да го намерите в много сергии. Друго име за сладкото се нарича още Нимиш. Допълнен с тънко нарязани ядки, вкусното ястие е направено с мляко с пянаста текстура.

Кулче Нихари:

улични храни в късмет сега

Kulche Nihari несъмнено е най -доброто ястие, което Lucknow може да представи. Месото с подправки се маринова и се готви за една нощ. След това полученото месо се пълни в Кулче, приготвено в стил тандури. Това е поредното бижу в уличната храна на Лакнау, което ви кара да се чувствате като рай в чиния.

Chole Bhature:

Известната Chole Bhature в Лакнау

Едно от известните ястия от щата Пенджаб е Chole bhature. Чоукът в Лакнау сервира храна за облизване на пръсти, а чоу бхачур оглавява списъка. Crispy Bhature се приготвя горещо с пикантно къри, приготвено с комбинация от варен нахут с домати и смес от подправки, с кориандър и гарнитура от лук. Много от тези сергии сервират тези ястия само сутрин и вечер и се продават като топли питки.

Пани Ке Баташе:

Пани Ке Баташе в Лакнау

Lucknow сервира най-доброто Pani ke batashe, не се бъркайте с името, то не е нищо друго освен любимото Pani puri. Някои сергии и щандове обслужват почти девет вида пани, което ги прави уникални и различни от всички останали пани пури в други градове. Някои от най -добрите видове пани са dhania, jeera, pudina, saunf, aam, смесен и лайм, за да назовем само няколко.

Sheermal:

Sheermal

Sheermal е сладък наан, който се приготвя с мляко, шафран, ядки, майда, мая и някои подсладители. Основното, което привлича много хора, е шафрановият цвят на наан, приготвен в тандир. Можете да му се насладите сами или дори с чаша чай. Маята, използвана за приготвянето, помага за издигането на питката.

Авади Биряни:

Авади Биряни

Awadhi biryani е друг уличен специалитет на Лакнау, на който не можете да устоите. Това биряни се приготвя с месо и ориз. Месото и оризът се приготвят отделно и след това се готвят бавно заедно, което го прави мощно биряни. Много късметлии го смятат за измама.

Thandai:

улични храни в късмет сега

С всички горещи и пикантни улични храни всичко, от което се нуждаете, е тандай, за да улесните храната. Можете да опитате няколко вида в тази напитка, обикновена и масала. Тандай е пълен със съставки като смлян шам фъстък, кашу, бадем, шафран и кардамон. Охладете се през всеки горещ следобед!

Хаста Качори:

Хаста Качори в Лакнау

Khastas са една от популярните закуски за закуска, обединени с еднакво вкусно къри от нахут. Ако сте човек, който обича да яде пикантни къри, тогава продавачите имат алоо къри, пълни с червени люти чушки. Времето за закуска в Лакнау ви напомня за чиния, сервирана за наваб. Хаста се сервира на листа с комбинация от подправено алоо къри или матари къри.

Малай Пан:

Малай Пан в Лакнау