Кардио упражненията по време на бременност са много полезни както за майката, така и за нейното неродено дете. Той укрепва мускулите и увеличава белодробната функция, като позволява на тялото да диша повече кислород. Укрепва мускулите на сърцето. Плюс това, добрата кардио тренировка винаги оставя човек с енергично и весело психическо отношение към всичко в живота, което е много важно за здравословния растеж на бебето.

И така, какви са кардио упражненията за бременни жени? По принцип повечето от кардио упражненията могат да се правят по време на бременност, но се намаляват интензивността и продължителността с напредването на бременността. Трябва да се внимава никога да не се губи дъх, тъй като това може да доведе до нероденото дете, което получава по -малко кислород, тъй като по -голямата част от кислорода след това се използва за собственото тяло на майката. Просто тренирайте безопасно и в удобно темпо.

Ето някои кардио упражнения, които трябва да се правят по време на бременност:

1. Плуване:

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност

Плуването е особено голямо упражнение по време на бременност, тъй като водата намалява телесното тегло с една десета и следователно почти няма натоварване на ставите. Освен това водата помага да се предпази тялото от прегряване. Не плувайте обаче твърде енергично. Поддържайте темпото си стабилно и удобно.

2. Водна Зумба:

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност 2

Water Zumba е забавен обрат на класическата тренировка Zumba-в среда с нулево въздействие и охлаждане. Дръжте танцовите си движения ниски и удобни. Преди да продължите с тези кардио упражнения по време на бременност, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, а също и с Вашия инструктор по Zumba, който може да модифицира движенията Ви според състоянието.

3. Кардио упражнения за бягаща пътека:

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност 3

Ако вече следвате кардио упражнения на бягаща пътека, можете да продължите така дори след бременността. Направете това обаче само и само след като сте се консултирали с Вашия лекар и вашия треньор, за да могат те да изготвят перфектната тренировка за Вас въз основа на Вашето физическо състояние и бременност. Като цяло правете спокойни упражнения, които ви карат да останете без дъх.

4. Ходене:

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност 4

Ходенето е най -доброто кардио упражнение по време на бременност. Той е лесен, безопасен и икономичен. Отидете на лека и прохладна сутрешна и вечерна разходка, за да вдишате чист въздух навън. Ходете с удобно темпо и ако почувствате, че се уморявате дори леко, седнете за известно време и си починете, дишайки дълбоко.

5. Бягане:

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност 5

Тъй като джогингът е по -въздействащо упражнение от ходенето. Важно е да се консултирате с Вашия лекар и вашия треньор, ако имате такъв, преди да започнете джогинг като кардио упражнения по време на бременност. Носете удобни маратонки, загрявайте се предварително и бягайте с равномерно темпо, което няма да ви остави без дъх.

6. Кикбокс:

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност 6

Кикбоксът е силно въздействащо кардио упражнение по време на бременност, което включва бойни движения. Най -добре е да избягвате кикбокса по време на бременност. Кикбоксът в ранна бременност все още е добре, но в по -късните етапи може да бъде опасен. Не се колебайте обаче да се консултирате с Вашия лекар за неговия съвет.

7. Колоездене:

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност 7

Колоезденето по време на бременност е добро упражнение, ако сте умели в колоезденето и сте сигурни, че няма риск от падане. Не карайте колело с прекалено дебели или стръмни склонове, тъй като това е твърде въздействащо и уморително. Карайте с удобно и спокойно темпо. За предпочитане с партньор по колоездене!

8. Пешеходен туризъм:

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност 8

Туризмът е забавно сърдечно -съдово упражнение по време на бременност. Това е приятно, релаксиращо кардио упражнение за бременност. Носете удобни туристически обувки и се разхождайте с удобно, без забързване темпо, вдишвайки дълбоко чистия естествен въздух. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар относно избора на подходящ терен.

9. Каране на ски, гребане и т.н.

Кардио упражнения, които трябва да правите по време на бременност 9

Това са упражнения, които трябва да избягвате с напредването на бременността, тъй като съществува риск от падане или сблъсък с предмети. В много ранни етапи на бременността можете да изберете безопасен ски курс. Не забравяйте обаче да се консултирате с Вашия лекар.

Това бяха кардио упражнения за бременност, които трябва да вземете предвид. Преди да вземете решение за редовна тренировка, консултирайте се с Вашия лекар и обучител, които ще могат да набележат перфектната и най -безопасна тренировка за Вас.