Бременността и тренировките обикновено трябва да вървят ръка за ръка. Ако не сте се занимавали с упражнения преди да сте бременна, можете да започнете сега и да го удължите за цял живот. Но когато сега ги правите и с бебето си, трябва да се затоплите малко, преди да стигнете до тях. Можете също така да тренирате с треньор, който има опит в аспекта на тренировките по време на бременността. Сега може би се чудите какви упражнения са най -подходящи не само за вас, но и за бебето. Е, тъй като тепърва започвате, нека да разгледаме някои от най -добрите упражнения за бременност за първия триместър.

Прости упражнения през първия триместър:

1. Плъзгач за стена:

Упражнения, които да правите през първия триместър - плъзгане по стената

Както подсказва името, това е обикновена пързалка за стена. Едно от много лесните упражнения за бременност за първия триместър. Това става чрез облягане на главата, горната част на гърба и дупето към стената с ръце във висока позиция пет заедно с лактите, огънати под прав ъгъл. И сега, като държите лактите, китките и ръцете притиснати към стената, плъзнете лактите надолу, като ви стискат лопатките.

2. Клек с телесно тегло:

Упражнения, които да правите по време на първия триместър - клякам с телесно тегло

Това упражнение изисква да стоите възможно най -високо с широко разтворени крака. След това се очаква да спуснете тялото възможно най -ниско, като същевременно държите коленете си свити и клякащи. След това можете да се избутате обратно след малка пауза. Сега не е едно от най -простите упражнения за бременност за първия триместър?

3. Котешка камила:

Упражнения, които да правите през първия триместър - котка камила

Поставете се на ръцете и коленете си и го последвайте с леко повдигане на горната част на гърба към тавана. Също така, долната част на гърба трябва да бъде извита и главата ви да бъде спусната между раменете.

4. Черупка от мида:

упражнения по време на бременност през първия триместър

Това се избира само по време на упражнения по време на бременност през първия триместър. Докато лежите на пода вляво със сгънати под остър ъгъл бедра и колене, уверете се, че десният ви крак е отгоре на левия и петите ви са заедно. Поддържайки краката в контакт, бавно повдигнете дясното коляно, без да движите таза. Можете да се върнете в изходната си позиция, след като направите пауза за момент.

5. Повдигане на тазобедрената става:

Упражнения, които трябва да правите през първия триместър - повдигане на тазобедрената става

Изискваше да лежите по гръб на пода със свити колене и стъпала на пода. Сега бавно повдигнете бедрата си, докато не образуват права линия до раменете ви. Можете да се спуснете след секунда пауза.

6. Наклон на таза:

Упражнения, които да правите през първия триместър - наклон на таза

Слезте на пода на ръцете и коленете си с длани на пода и се уверете, че долната част на гърба и корема са в естествената си позиция. Сега, като поемете дълбоко въздух, трябва да придърпате стомаха си и да го задържите и да движите бедрата си бавно, така че да се уверите, че само тазът ви се движи и долната част на гърба се изравнява. Този цикъл трябва да се повтори.

7. Издърпайте лежащия корем:

Упражнения, които да правите през първия триместър - Издърпайте корема в легнало положение

Лежайки на пода с лице нагоре и свити колене, трябва да вдишате така, сякаш имате чифт бели дробове в корема си. Освободете дъха си, като използвате коремните мускули, за да издърпате корема си към гръбначния стълб. Повторете на цикли.

8. Кегели:

Упражнения, които да правите през първия триместър - Кегелс

Докато седите удобно на стол, трябва да стиснете мускула на тазовото дъно и да направите пауза за около 3 секунди.

9. Пилатес:

Упражнения за първи триместър - пилатес

Изграждайки баланса си и намалявайки болките в гърба, Пилатес изгражда основни мускули. Не се препоръчва прекаляване. Пренаталната тренировка веднъж седмично е достатъчна, за да ви помогне да изградите сила.

Упражненията по време на бременност през първия триместър ще ви помогнат да се почувствате по-добре и да поддържате теглото си и подобряват самочувствието и предотвратяват депресията. Ето защо упражненията за бременност за първия триместър са важни.