Изометричните упражнения са чудесен начин да отслабнете и да подобрите нивото си на фитнес. Те не изискват никакви движения на ставите и вместо това се фокусират върху укрепването на основните мускули. Обикновено те са вид тренировка, която изпълняват само професионални треньори, но ако тренирате от няколко години, не се колебайте да опитате това. Повечето от тях могат да се правят у дома и не изискват никакво оборудване. Можете да изгорите много калории само за кратък период от време и да станете във форма и активни, без да харчите пари. Някои от най -простите и най -добрите изометрични упражнения са споделени в тази статия за ваше знание и полза.

Най -добрите изометрични упражнения

Дъската:

Правенето на дъски ще изгради издръжливост и сила. Всичко, което трябва да направите, е да останете в позиция за лицева опора, без да огъвате тялото си. Трябва да се балансирате, като използвате ръцете си. Задръжте за 10 секунди, ако сте начинаещи и увеличавайте числата с времето. Можете също така да направите някои страхотни предизвикателства от дъска.

Изометрични изскачащи прозорци:

Изометрични упражнения лицева опораНаправете нормално лицева опора, за да балансирате тялото си. След това повдигнете тялото нагоре много бавно и задръжте толкова дълго, колкото можете. Започнете с 10 секунди, ако сте начинаещ. Въпреки че това упражнение звучи лесно, то е доста трудно и предизвикателно.

Изометрично упражнение за бицепс:

Поставете ръце на бюро и дръжте дланите си нагоре. Сега натиснете върху плота на масата и се задръжте в това положение за следващите 10 секунди. Повторете 2 до 3 пъти. Дръжте тялото си здраво и лактите стегнати.

Изометрични повдигания на раменете:

Застанете с раздалечени крака и дръжте гири във всяка ръка. Повдигнете двете си ръце настрани, така че да са успоредни на земята. Сега задръжте в това положение за 30 секунди и след това повторете 3 пъти. Ако ви се струва трудно, можете да правите една ръка наведнъж.

Удължения на раменете:

Застанете изправени с тяло, поддържащо стената. Сега започнете разтягане. Изправете лактите и раменете и се дръпнете. Ще почувствате болезнено усещане, ако сте начинаещи, но след като сте го направили няколко пъти, изгарянето постепенно ще спре.

Стена сит:

За това упражнение ще трябва да се преструвате, че сядате на стол. Подкрепете тялото си, като застанете до стената. Задръжте за 10 секунди и повторете 5 пъти. Увеличавайте времето също всяка седмица. Това ще ви помогне да развиете сила и мускули.

Преси за глезена:

Вземете възглавница и я поставете между глезените си. Натиснете го силно по такъв начин, че да почувствате как глезените ви се допират. Правете около 15 от тях всеки ден. Това ще подобри еластичността на мускулите в глезените ви.

Разтягане на врата:

Правенето на разтягане на врата ще направи мускулите ви гъвкави. Те са най -доброто упражнение за врата и могат да се изпълняват както у дома, така и на работното ви място. Това ще подобри цялостното ви здраве и е чудесно упражнение за тези, които се оплакват от чувството на стрес и тревожност през цялото време. Правенето на разтягане на врата 2 до 3 пъти на ден ще ви даде страхотни резултати.

Адукция на тазобедрената става:

За това ще трябва да държите възглавница между бедрата си. Легнете и натиснете възглавницата възможно най -силно между бедрата. Уверете се, че натискът идва от двете страни. След това освободете възглавницата след 20 секунди, без да я оставяте да падне.