Топ 9 упражнения за мозъчна фитнес за по -добър ум

Brain Gym се състои от проста поредица от упражнения, които помагат на мозъка ви да работи по -рязко и по -добре. Те ви правят уверени и водят до динамични промени в личността ви. Движенията са много лесни за изпълнение и много ефективни едновременно. Той ви помага да вземате по -добри решения в живота, особено когато преживявате трудни времена. Обобщението на упражненията за мозъчна фитнес е включено в следващите няколко параграфа.

Упражнения за мозъчна гимнастика за по -добър ум

Упражнения за мозъчна фитнес за по -добър ум:

Ето нашите 9 най -добри упражнения за фитнес за мозък за по -добър ум и тяло.

Коремно дишане:

Упражнения за мозъчна фитнес за по -добър ум

Поставете ръцете си върху корема. Издишайте през устата, докато дробовете ви се изпразнят напълно. Сега вдишайте така, сякаш пълните балон с дъха си. След това издишайте много бавно. Направете това упражнение около три до четири пъти. Това ще увеличи енергийните ви нива и ще подобри централната ви нервна система.

Мозъчни бутони:

Поставете едната си ръка върху пъпа. Опитайте се да почувствате кухите области под ключицата с палеца и пръстите на другата ръка. Разтривайте тази зона за около 30 секунди до една минута, докато гледате отляво надясно. Това ще подобри навиците ви за четене, заедно с вашите способности за писане и говорене.

Свързване на готвача:

Cook s Hook Up

Седнете първо на стола. Дръжте левия си глезен отгоре на дясното коляно. Задръжте левия глезен с помощта на дясната ръка. Задръжте топката на десния крак с дясната си ръка. Когато вдишвате, дръжте езика си плосък на покрива на устата си. Когато издишате, започнете да отпускате езика си. Затворете очи и задръжте позицията за четири до осем вдишвания. Това ще подобри самочувствието ви и ще ви укрепи.

Кръстосано обхождане:

За да извършите кръстосаното пълзене, станете и марширувайте на мястото си. Алтернативно поставяйте всяка ръка на противоположното коляно, докато го правите. Отпуснете се докато дишате и продължете около четири до осем вдишвания. Това упражнение е невероятно за тези, които биха искали да подобрят паметта си и уменията си за четене, писане, учене.

Енергийна прозявка:

Когато се прозявате, притискайте върховете на пръстите на всяка ръка към всяко стегнато място на бузите си. Сега издайте спокойно и чуващо се прозяване. Повторете това около три до четири пъти. Това ще подобри нивото на вашата креативност, ще освободи напрежението и ще облекчи изражението ви.

Вратни ролки:

Докато дишате дълбоко, отпуснете раменете си и спуснете главата си напред. Затворете очи много бавно и завъртете главата си отстрани. Направете малки кръгове с носа си и отпуснете главата си сега. Направете това около три пъти, за да подобрите дишането си.

Space бутони:

За бутоните за интервал поставете двата си пръста над горните устни. Поставете другата си ръка върху долната част на гърба и оставете върховете на пръстите си да докоснат нокътната кост. Дишайте дълбоко и гледайте към тавана. Сега спуснете погледа си и отново погледнете нагоре към тавана. Направете това три до четири пъти и оставете тялото си да се отпусне.

Капачка за мислене:

Поставете ръката си върху всяко ухо. Сега развийте извитите части на външните части на ушите. Правете това чак отгоре до долната част на ушите. Повторете три до четири пъти. Това подобрява уменията ви за мислене, способността ви да слушате и нивото на концентрация.

Седемминутно настройване:

Seven Minute Tune Up се състои от добра поредица от мозъчни упражнения, които трябва да правите всяка сутрин. Това ще увеличи енергията ви и ще ви помогне да функционирате и да се представите по -добре във всичките си ежедневни дейности. Можете да правите тези упражнения, когато пожелаете, само за да получите енергия.