Малката част на гърба или долната част на гърба включва талията и тазобедрените пояси. Докато се опитвате да постигнете перфектната бедрена празнина и тичате след плосък корем, напълно сте пренебрегнали любовните дръжки, натрупани надолу в кръста ви. Но благословете поколението, че винаги има някакъв начин, или друго, ще има някакви упражнения, които могат да се справят с всеки ваш телесен проблем. Подобно на това има някои упражнения, които могат да се погрижат веднага за тази здрава талия.

Упражнения за укрепване на долната част на гърба

Невероятни упражнения за укрепване на долната част на гърба:

1. Спадове:

Спадове

Когато влезете във вашата фитнес зала, обадете се на спадове, тъй като това едно упражнение може да ви помогне да съберете не само висока сила на горната част на тялото, но и силна долна част на тялото. спадовете основно започват с това, че висите от земята успоредна лента с ръце, докато останалата част от тялото ви държи в средата на въздуха, опитвайки се да ви балансира. Тази техника оказва натиск върху тялото, което води до загуба на излишни мазнини и по -силна мускулна връзка.

2. Клякания:

Упражнения 2

Ръководството на момичето за по -стегната долна част на гърба не е нищо по -добро от клекове. Всъщност скорошно проучване казва, че момичетата са по -склонни да правят клекове, отколкото момчетата, въпреки че ефектът е еднакъв и при двете. С подравнени и раздалечени крака, клякайте, преструвайки се, че седите на стол с отворени и изправени крака. Задръжте позицията за 5 секунди, преди да се върнете във феталната позиция.

3. Опитайте двете кучета:

Упражнения 3

Това е по -скоро йога упражнение, при което има две различни упражнения, нагоре и надолу куче. Изисква да сте долу и в четирите точно като вашия малък Томи, но да държите гръбнака изправен. Сега повдигнете долните крайници с движение на дъска, така че задните ви части да са във въздуха. Сега издишайте с наведена глава и след това при вдишване оставете тялото си да се отпусне в позиция за поздрав на слънце. Повторете, ако е необходимо.

4. Извивки на краката:

Упражнения 4

За това ще ви е необходим килим за йога. Легнете върху постелката с лицето нагоре и гръбнака изправен, така че врата, гръбначният стълб и гърбът ви да лежат върху постелката. Сега поставете ръцете си от двете страни на вас и ги избутайте с длан нагоре под задните части отстрани за подкрепа. Сега повдигнете краката си нагоре и високо, но горната част на тялото трябва да остане в покой. Определено бихте почувствали ужилване в областта на кръста и бедрата.

5. Извиване на талията:

Упражнения 5

За това също ще ви трябва постелка, където първо трябва да легнете с лице. Преди да легнете, сгънете краката си така, че когато сте легнали, краката ви да са под дъното ви. Сега завъртете крака наляво и завъртете горната част на тялото надясно. Повторете това и за другата страна.

6. Кабелен ред:

Упражнения 6

Това е седнал кабелен ред и за това ще ви е необходима професионална тренировъчна машина. Това е основно тренировка с техника на издърпване, при която трябва да седнете на дъното си с крака пред вас, протегнати, но свити в коляното. Сега към машината ще бъде прикрепена ролка с платформа за краката ви. Докато дърпате ролката с ръка, изправете крака си, като отблъснете платформата.

7. Основно повдигане:

Упражнения 7

За това ще ви трябва гира. Започнете, като направите разтягане на бедрото от лявата страна с гира в лявата ръка и след това заемете права позиция и прехвърлете гирата в дясната ръка и продължете същото.

8. Хрущене:

Упражнения 8

Хрущенето се прави главно за долните коремни преси, но с обвързване на краката с тежест, това би ви помогнало и за укрепване на гърба.

9. Тежести на краката:

Тежести за краката

Това е като преса за гърди, но с тежести в крака. Легнете на пейка и поставете две тежести на краката си. Свийте пръстите на краката си, за да поддържате крака и след това продължете да ги повдигате и след това се върнете в първоначалната позиция. Можете дори да имате вързани тежести в глезена си.