Вие сте изправени пред решението да закупите авариен генератор и сега се чудите кое гориво да изберете? Тогава първо трябва да помислите върху няколко въпроса.

Авариен генератор - кое гориво е най -добрата ретро крушка в тъмното

Генератор за авариен ток за използване на открито или на закрито?

Чисто вътрешно устройство може да се справи добре задвижван от дизел ще. Тъй като в затворени помещения, например в мазето, е малко вероятно температурите да са толкова ниски, че дизеловото устройство може да се сблъска с проблем. Уверете се, че избраното устройство има и филтър за сажди. И генераторът, и филтърът изискват редовна поддръжка и почистване. В замяна имате предимството, че устройството обикновено работи много тихо и може да работи стабилно.

Ако излизате на открито, например на строителна площадка, в градина или по време на събитие, вие сте на сигурно място с устройство, задвижвано от бензин. Тъй като бензиновият двигател може да се справи и с много ниски температури и след това продължава да работи стабилно.

Авариен генератор на енергия - кое гориво е най -добрият генератор за спешни случаи червено

Непрекъсната употреба или ограничен период от време?

Що се отнася до консумацията, трябва да помислите дали очаквате аварийният генератор да се използва за по -дълъг период от време. Ако това е така, всичко говори за дизелово устройство. Това има по -нисък разход и следователно е по -евтино за експлоатация, също поради факта, че цената на дизела често е по -ниска от тази на бензина.

Консумацията на бензинов двигател говори против по -продължителната работа, тъй като е по -висока от тази на дизеловия двигател. Това със сигурност не е проблем с избирателната употреба. Ако обаче трябва да оставите устройството включено с дни, трябва да обърнете внимание и на този момент.

Авариен генератор - кое гориво е най -добрият бензинов или дизелов генератор

Ами околната среда?

Критиците многократно заявяват, че аварийните генератори на дизелово гориво са много вредни за околната среда. Това е мястото, където прословутите прахови частици влизат в игра. За да се преодолее този проблем, сега са необходими филтри за сажди за работа на аварийни генератори с дизелово захранване. Това намалява финия прах и при условие, че филтърът се почиства и обслужва през препоръчаните интервали, дизеловото устройство също е наред.

Дори аварийните генератори на бензин със сигурност не са най-добрите за околната среда. В края на краищата тук също трябва да осигурите адекватна вентилация, какъвто е случаят с дизеловите уреди.

Авариен генератор - кое гориво е най-доброто авариен генератор honda red

Употреба срещу безпокойство

Аварийният генератор обикновено не се използва само за забавление. В крайна сметка става въпрос за осигуряване на доставки, неща като безопасност на храните, наличност по телефона, медицинска помощ и сигурност на данните. Неща като комфорт, забавление и общо усещане за благополучие са по-скоро маргинални явления на тази необходима технология. Авариен генератор, независимо дали работи на дизел или бензин, се използва само по време на прекъсване на захранването. Така че в този случай това е много ограничен период от време, който свежда до минимум опасенията за околната среда.

Дори ако използвате авариен генератор в мобилната версия за събитие или частно парти, това отнема само няколко часа. В сравнение с други системи, въздействието върху околната среда е незначително.

Авариен генератор - кое гориво е най-доброто голям генератор за аварии на бензин

Модерна технология

Настоящата технология на аварийни генератори непрекъснато намалява консумацията на устройствата и преминава към филтриращи системи, които намаляват въздействието върху околната среда.

Заключение

Не е възможно да се направи общо изявление кое гориво е най -добро за авариен генератор. Защото в крайна сметка има много фактори, които влияят на това решение. Вашата специализирана компания с обучен персонал е в състояние да избере точно подходящото за вас устройство. Той ще анализира консумацията ви, ще ви помогне да изберете мястото и след това ще може да направи изявление за това какъв вид гориво трябва да изберете. Само специалист знае всички фактори, които трябва да повлияят на този избор. По този начин можете да сте сигурни, че правите правилния избор за вашите изисквания, който прави справедливо не само вашето потребление, но и околната среда.

Авариен генератор на енергия - кое гориво е най -добрият генератор за аварийни сини колела