Ако искаме да променим тарифата си за електроенергия, имаме огромен избор. Това има много ползи за потребителите, но може да бъде и предизвикателство. Има много неща, които трябва да бъдат внимателно обмислени предварително. Най-вече става въпрос за съотношението цена / качество на продукта. В допълнение, енергийният източник е от решаващо значение за околната среда и по този начин в крайна сметка за вашето собствено здраве. Но не е толкова сложно За смяна на доставчика на електроенергия, ако имате предвид следните съвети, когато вземате решение. Ето ги и тях!

страхотна тарифа за електрическа крушка

Можете да закупите електричеството си директно от производителя!

Всички разбираме разликата между доставчици и производители на електроенергия, но на практика понякога има объркване. Като правило имаме възможност да купуваме електричеството си директно от производител. Това е известно като директни продажби. Това разбира се не е възможно за всички домакинства – но трябва да проверите дали тази алтернатива съществува за вашия апартамент или къща. Знаете ли, че ако имате възможност да произвеждате собствена електроенергия, можете сами да станете генератор?

бутон за тарифа за електроенергия за включване

Погледнете по -отблизо изчислението на разходите, преди да промените тарифата за електроенергия!

Ако разгледате внимателно сметките, ще видите, че има отделни разходи за разпространение и доставка. Първият аспект се отнася за цялата мрежа на доставчика на електроенергия, а вторият – за доставката на електроенергия от собственото ви домакинство. И в двете категории промените във времето са напълно възможни. Но вие сте по -способни да контролирате собствените си разходи за доставки. Също така имайте предвид, че доставчиците с по -високи разходи за дистрибуция са по -изложени на риск.

тарифа за електроенергия зелена стена бял контакт

Искате ли сами да прекратите стария си доставчик??

Ако искате да смените доставчиците на електроенергия, имате две основни опции. Или първо избирате нов, или си позволявате известно време между прекратяването и новата връзка. Ако изберете първата опция, новият доставчик ще се погрижи за прекратяването вместо вас. В този случай всичко понякога отнема само минути! Във втория случай трябва внимателно да прочетете условията за прекратяване и сами да предприемете необходимите стъпки.

тарифа за електричество страхотна крушка

Планирайте всичко, така че да промените тарифата за електроенергия в рамките на 3 месеца

Без значение какъв тип прекратяване изберете, можете да отделите време. Ако новият договор започне малко по -късно след прекратяването на стария, все още ще имате електричество у дома. В този случай имате право на заместваща пенсия. Ако новият договор не работи в рамките на 3 месеца, тогава имате право на универсална услуга. Тарифите и в двата случая са сравними, но много по -високи, отколкото при обичайните доставчици.

електрическа тарифа множество връзки

Какви енергийни източници използва вашият доставчик??

В крайна сметка въпросът е да се установи какъв вид енергийни източници използва всеки доставчик на електроенергия. Това е по -скоро отговорност за околната среда и вашето собствено здраве. Този въпрос няма значение за практическите грижи. Все повече и повече зависи от индивидуалните решения! Така че според нас трябва да бъдете също толкова отговорни и информирани за този аспект.

слънце през дърветата тарифа за електроенергия тарифа за електроенергия слънце от ръцете идея за пералня за тарифа за електроенергия