Vijf vingers op dezelfde handpalm zijn niet hetzelfde, dus onthoud dat hetzelfde zou zijn met familieleden die onder één dak wonen. Papa en mama hadden al vijfentwintig jaar samen kunnen wonen, maar het zijn nog steeds individuen. Je zou in gedachten, daden en woorden anders zijn dan je broers en zussen en hun verlangens. Leeftijdskloof, generatiekloof en individualisme, elk aspect moet gerespecteerd en gerespecteerd worden. Er breken keer op keer gevechten uit binnen familieleden, maar dat betekent niet dat het einde van een geslacht in de maak is. Soms hoef je alleen maar;

Verbetering van de communicatie tussen gezinsleden

 • Zitten.
 • Praten.
 • observeren.
 • nieuw leven inblazen.
 • Respect.
 • Eer.
 • Vertrouwen.
 • Dol zijn op.
 • Glimlach.
 • Knuffel.

Praat het uit:

In plaats van vuil linnen in het openbaar te wassen, kun je het beste bij het gezin zitten en dingen uitpraten. Niet schelden, tieren of zeuren, praat gewoon je geest uit met een vredige ingetogenheid en zorg ervoor dat je anderen ook hun mening laat uiten, zonder onderbrekingen van beide kanten.

Als iemand aan het praten is, luister dan en laat hem of haar het invullen. Oordeel niet en wees niet hard bij het oplossen van zaken of het zoeken naar oplossingen. Als er in het verleden problemen zijn geweest waarvoor nooit een oplossing is gekomen, laat ze dan los. Misschien was het leren voor het hele gezin gedaan en zou het niet verstandig zijn om lijken uit een graf te graven.

Laat een gezin samenkomen en voordat de wijn vloeit, zit u en haalt u herinneringen op aan de dagen van vroeger. De gelukkige dagen die voorbij zijn, brengen zeker een glimlach terug, en veel glimlachen doen iemand de ernstigste daden die toen zijn gedaan vergeten en vergeven.

Houd contact met familieleden, waar ter wereld u ook bent, vooral met ouders. Ze hebben de tand des tijds doorstaan, je opgevoed en een uitstekende volwassene van je gemaakt. Je bent zeker elke dag minstens een uur verschuldigd aan Skype, Whats App of sms, om te weten te komen over hun gezondheid, wat ze overdag hebben gedaan of hoe ze zich voelen. Het zou hen laten zien dat je nog steeds om hen geeft.

Organiseer een verrassingslunchbijeenkomst of een diner alleen voor familie. Maak het speciaal, zet ieders favoriete gerecht op tafel of nodig ze allemaal uit voor een potluck. Terwijl je je tegoed doet aan het beste voedsel dat er is, hoor je verhalen over vervlogen tijden, lach ze uit. Plaag en trek elkaars benen zonder grenzen te overschrijden, heb plezier en leg die momenten vast op camera. Maak een videoblog; deel het indien toegestaan ​​op sociale media en sociale netwerksites.

Je zou ook een familievakantie kunnen hebben. Vraag het aan je ouders, ooms en tantes, neven en broers en zussen en neem ook je huisdieren mee. Geniet van een strandvakantie of een uitstapje naar de heuvels, ga op een spirituele reis of gewoon lekker luieren op een boerderij. Hoe meer tijd je met elkaar doorbrengt, des te meer zou je gewaardeerd worden en je zou hetzelfde doen voor degenen die tijd vrijmaken om te komen en samen te zijn.

Maar is dit alles? Er zijn ook enkele bewezen manieren om de gezinscommunicatie te verbeteren. Bekijk de vijf manieren en activiteiten om de gezinscommunicatie te verbeteren.

Maak situaties om te praten: Het is belangrijk om een ​​basis te creëren voor communicatie of om gewoon over verschillende dingen van de wereld te praten. Promoot een gezonde ruimte om te praten over interessante dingen die om je heen gebeuren. Belangrijk is om met uw kinderen te praten. Ga een informeel gesprek met ze aan en laat ze praten. Je zou dit zelfs op de korte weg terug van school kunnen doen.

Picknick plannen: Kies een leuke, gezellige plek uit. Picknicken is een goede activiteit om mee te beginnen. Doe mee met waterspelletjes of themaparken. Praat over de maaltijden en vraag hen over de dag. Luisteren is altijd een manier om te bewijzen dat ze belangrijk zijn in een gesprek. U kunt ook kiezen voor een gezamenlijke maaltijd. Plan iets als een pot geluk, waardoor je je kunt binden en met elkaar kunt lachen. Het is oké om afspraken in te plannen. Drukke mensen hebben de neiging om afspraken te maken voor alles, inclusief familie.

Stijl van praten: Zorg ervoor dat het informeel is. Uw manier van praten speelt een grote rol in de onderwerpen die u kiest. Als u de communicatie tussen gezinsleden wilt bevorderen, is het ideaal om informele taal te gebruiken. Op deze manier stel je de ander meer op zijn gemak en kunnen zelfs de introverte mensen in het gezin zich openstellen.

De 80:20-regel: De regel is eenvoudig. Luister meer en spreek minder. Luister aandachtig. Laat de anderen spreken. Als ze weten dat er naar hen wordt geluisterd, zullen ze altijd de motivatie hebben om te spreken en zullen ze zich meer openstellen. Effectieve communicatie tussen gezinsleden wordt bereikt door meer naar de ander te luisteren.

Evenementen organiseren: Organiseer elke maand evenementen voor elke gelegenheid. Activiteiten zoals organiseren zorgen ervoor dat meer mensen aan het woord komen en hun mening geven. De banden zullen sterker zijn en wanneer mensen het evenement halen, heb je een goede basis gecreëerd voor de velen om met elkaar om te gaan.

Familiecommunicatie is een extreme noodzaak in de groeiende drukke dagen van ons leven. Door ons drukke schema en eentonig werkleven hebben we geen ruimte om onze eigen kinderen te begrijpen. Wanneer ze minder aandacht en zorg krijgen, gaat het grootste deel van hun kostbare jeugd verloren. Ga op date met je kinderen en laat ze zich voor je openstellen. Geef ze wat van je tijd en zorg ervoor dat ze zich speciaal voelen. Het belang van communicatie in het gezin zorgt voor een gezonde band en onderzoek heeft aangetoond dat kinderen beter presteren op school en andere activiteiten.

Familie komt op de eerste plaats:

In de dagen van storm, als de familie elkaar bijstaat, zouden ze aan alle behoeften voldoen. Familie is belangrijk om te eren en te respecteren, er kan op elk moment geld verdiend worden. Eer de naasten, die van je houden en voor je zorgen, het zijn je echte diamanten, je bezittingen. Geniet af en toe van een praatje; geef iemand thuis een schouder om op uit te huilen. Laat ze weten dat je er bent, want de tijd die eens voorbij was, zou niet meer terugkomen.

Ze zeggen dat bloed dikker is dan water. Dit lijkt waar voor de velen van ons die er zijn. Geloof in effectieve en gezonde communicatie. Dit is nodig voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van uw kind en gezinsleden. Er is niets kostbaarder dan tijd, die je iemand zou kunnen schenken. Probeer dat vandaag nog en zie de verandering die je brengt.

 • ” Familie is niet een belangrijk ding. Het is alles – michael j.fox “
 • “Het gaat er niet om hoe groot het huis is, het gaat erom hoe gelukkig het huis is. “

Ze zeggen dat bloed dikker is dan water, ga je gang en bewijs dat gelijk!!