Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete beroemdheden zo’n onberispelijke en perfecte gezichtsstructuur hebben? Kim Kardashian, Kareena Kapoor hebben goed gedefinieerde checkbones en neus, het geheim hierachter is “contouring”. Gezichtscontouren kunnen worden gebruikt om uw beste eigenschappen te benadrukken en ook om het uiterlijk van de functies die u niet leuk vindt te veranderen. Persoonlijk hou ik niet van contouren op een dagelijkse basis omdat het een beetje tijdrovend is.

Hoe u uw gezicht kunt contouren:

Contouren heeft in feite drie (vijf?) sleutelfactoren … Schaduw, markering en overvloeiing, dan weer overvloeien en dan nog wat meer overvloeien.

hoe contour je je gezicht?

De afbeelding hierboven kan je enorm helpen om de contouren van je gezicht te voelen. Een paar streken donkere en lichte foundation op de juiste plaats kunnen je beste eigenschappen benadrukken en je een perfecte look geven. De witte vlekken tonen een lichte foundation en de donkere lijnen tonen een donkerdere foundation, de sleutel tot een perfecte contour is blending.

De gemarkeerde gebieden zijn helder en zijn de ‘heuvels’, terwijl de contouren donkerder zijn en lijken op de ‘dalen’. Gebruik een lichte kleur bronzer of donkere oogschaduw in de plooidelen om intensiteit en contour te creëren. En gebruik ook highlighting potloden of illuminators in de highlight delen om je hele gezicht op te fleuren. Het zal zeker een enorm en ongelooflijk verschil maken.

Dingen die je nodig hebt voor contouren:

  • Het eerste dat je nodig hebt, zijn drie soorten foundation, een die past bij je huidskleur, een foundation die lichter is dan je huidskleur en een foundation die donkerder is dan je huidskleur.
  • Een zetpoeder

Borstels die je nodig hebt:

  • Foundation borstel
  • Mengpenseel
  • Poederkwast

Stappen voor het aanbrengen van contouren op uw gezicht:

Breng na het hydrateren een foundation aan die bij je huidskleur past.

Neem een ​​platte foundationborstel en begin met het aanbrengen van een lichte foundation onder je ogen en midden op het voorhoofd. Breng ook een lichte foundation aan op de zijkanten van de neus, onder het wenkbrauwbot en langs de kaaklijn. Zie de afbeelding hierboven om het beter te begrijpen. Niet mengen.

Neem nu donkere foundation en zuig je jukbeenderen in, breng het nu daar aan. Breng het ook aan op de bovenkant van het voorhoofd (het zal je kaaklijn versterken) en beide kanten van de neus. Zie de afbeelding om het beter te begrijpen, de bruine lijnen tonen een donkere foundationtoepassing.

Zie jezelf nu in de spiegel en lach niet :P. Ik weet dat je eruitziet als een grappenmaker, maar de stappen zijn nog niet voorbij. Tijd voor BLENDING, blend alles met blending brush of foundation brush. Blijf blenden tot je zelf het verschil ziet.

Zet na het blenden alles in met poeder. Gebruik een poederkwast voor een meer gedefinieerde look en vermijd het gebruik van een puff of spons.

Je zult versteld staan ​​als je ziet dat je jukbeenderen er zo geprononceerd uit kunnen zien of je neus zo klein dat contouren een enorm verschil maakt. Je gezicht zal er slanker uitzien ja, deze techniek maakt een enorm verschil.

Enkele snelle tips om te contouren:

♦ Stel je look in met een geperst of los doorschijnend poeder om het langer te laten blijven.

♦ Wees realistisch met je huidskleur; ga niet te donker of te licht.

♦ Onthoud tijdens het blenden dat er aan het eind geen harde lijnen mogen zijn.

♦ Om geld te besparen, koop een foundationpalet met twee drie foundationkleuren voor contouren.

♦ Als je een vierkant gezicht hebt, gebruik dan een donkere tint foundation onder het jukbeen. Blend de foundation in de richting van de kaaklijn, want hierdoor wordt je kaaklijn smaller.

Ik hoop dat je genoten hebt van de post, heb je nog vragen? Zet in de reacties.