Основната концепция за подслон се възприема по различен начин от различни хора, която изглежда очевидна при различните типове къщи в Индия. Имате различни общности плюс хора по финансов произход. В резултат на това плановете на къщите в Индия са сливане на типове къщи, близка атмосфера, съществуване, естетика и семейно положение, освен това бюджет.

видове къщи в Индия със снимки

Списък на всички „типове къщи“ по света със снимки:

Разгледайте различните видове къщи в Индия от села до град.

1. Хижи:

Хижи

Това са малки сурови убежища. Изработен е предимно от естествени материали, които могат да се получат на местно ниво. Това е бързо и евтино в сградата. В днешно време такива хижи можем да видим само на изолирани племенни райони. Индия е известна с украсата на предната стена, плюс изключително малкия вход. Хората Тода са малка пасторална общност, която живее в изолираната планина Нилгири в Южна Индия. Преди края на осемнадесети век Тода съжителства наблизо от други общности, като се броят Бадага, Курумба и Кота, в подвижна организация, подобна на каста, в която Тода е на първо място. Вероятно това е най -добрата къща през лятото.

2. Шамиана:

Шамиана

Това са добре харесвани временни етнически палатки на Индия, които също се използват за партита на открито, иначе ресторанти. Освен това те идват в блестящ дизайн и имат различни нюанси. Този тип къщи са подредени в Индия за парти или голямо събитие.

3. Бунгала:

Бунгала

Бунгалото е още един и популярен индийски дизайн на къща. Те са големи жилища, използвани като единична семейна единица. Можете да видите тези типове къщи в Индия в градските пространства. Най -голямото предимство на тези видове къщи в пространството във и около дома ви, което ви дава достатъчно място за градина или дори разходка.

4. Апартаменти/апартаменти:

апартаменти и апартаменти в Индия

Това са самоконтролирани многоетажни жилищни единици. Долните етажи наричат ​​сутеренни апартаменти, а горните етажи са мезонети. Малките са студия за обаждания, иначе Ергенски квартали. Сега много семейства живеят в една и съща сграда. Повечето обществени удобства са обикновени. Този тип апартаменти са многофамилни жилища, подходящи за лица, които иначе са семейство. Настоящите апартаментни комплекси се приближават с всички удобства плюс съоръжения. Един от най -често срещаните видове къщи е апартаментът, поне в Индия.

5. Вили:

вили в Индия

По-рано този тип къщи са били предназначени за държавни домове от по-висок клас. В момента отделни съвременни градски къщи се наричат ​​още вили. Те се предлагат във всички форми и варират от луксозни вили до супер луксозни кралски размери. Удобства като вашата алея, заден двор/морава, градина плюс басейн са достъпни с тези домове и са източник на комфорт. Тази голяма къща в Индия обикновено има басейн или голф игрище и са моделирани като модерни.

6. Къщи за местообитания:

хабитати-къщи-Индия

Моделните къщи на Бейкър са доходоносна, устойчива инициатива за органична архитектура. Идеята, визуализирана от британския индийски архитект, Лорънс Уилфред Бейкър, тя е популяризирана в Керала като евтини екологични къщи. Всяка сграда е уникална и добре изглеждаща с оглед на пространството, което се съчетава по естеството на този парцел. Този красив дом е изход за хората, които търсят евтина конструкция.

7. Етажна собственост (Кондо):

Кондоминиум

Това е вид собственост на жилище, когато купувате част от жилищна сграда, в противен случай градският комплекс обаче не притежава земята. Всеки собственик плаща своята ипотека, данъци, комунални услуги плюс месечна такса за поддръжка на имота. Понякога можете да наемете апартаменти под наем от собственика. Тя включва апартаменти с индивидуална собственост плюс съсобственост върху всички общи части, подобни на покривите; игрални зали на открито. Получавате пространство, освен това индивидуална къща иначе апартамент. Общата собственост се съхранява чрез такса, събирана от всички наемодатели.

8. Къщи Kutcha:

Къщи Kutcha

Те се приготвят от дърво, слама, кал и изсушени листа. Хижата е къща къча. Няколко души пребивават на едно място за изключително кратко време. Те строят къщи, които могат да бъдат ентусиазирани от едно място на друго. Такива къщи наричат ​​временни къщи и са проектирани по стените им от кал от външната страна, придавайки й красив вид. Те са определени като типичните селски къщи в Индия.

9. Тепи:

tepees-индия

Тепи е готов от конусовиден дървен корпус от покритие от биволска кожа. Подобно на съвременните палатки, тепитата са предпазливо проектирани да се групират и разграждат бързо. Когато едно племе се скита от място на място, всяко семейство ще донесе типичните си стълбове плюс скрита палатка заедно с тях. Първоначално тепетата бяха с височина 12 фута; обаче, след като индианските племена от равнините получат коне, те започват да ги изграждат двойно по -високо. Тепи са първокласни къщи за хора, които завинаги са в движение. Индианците от равнините често мигрират, за да преследват действията на биволските стада. Виждате тези видове къщи в селските райони и рядко се предлагат в градските райони.

10. Кабина:

Кабина

Малко, за построена къща. Каютите на кораба са сравнително малки, но удобни. Този вид къща в индийски стил не е често срещана и често е фантазия. Каютите обаче са с дървени настилки и са спретнато декорирани за външен вид.

11. Дълги къщи:

Дълги къщи

Те са изградени от рамки на стълбове плюс покритие от кора на бряст. Основната разлика е, че дългите къщи са много, много по -големи от вигвамите. Дългите къщи могат да бъдат дълги 200 фута, 20 фута високи и 20 фута широки. Вътре в дългосрочната къща платформите за повдигане образуват втора история, която се използва за спане. Подложки плюс дървени паравани разделят дългата къща на разделени стаи.

12. Дворци:

Дворци

Благородни резиденции от минали години, някои от тях са променени като хотели, музеи иначе туристически центрове. Някои от тях се използват като дом на държавните глави. Дворецът Коудиар в Тируванантапурам е в покой, използван от близкото поколение династия Тирувитамкор. Тези къщи са най -добрите и много скъпи къщи в Индия и идват с най -добрите луксозни съоръжения.

13. Екологично чисти домове:

Екологични домове

Това са къщи, които обединяват съвместно много фактори като реколта от дъждовна вода, печки за изгаряне на различни горива, площадки, остъклени прозорци, изолация на таванско помещение, слънчеви панели, буря турбина, купчина тор, рециклиране на отпадъци, електроефективни уреди и др. дървена рамка, усукана във форма на кошер плюс слама от дълга прерийна трева. Разгледайте тази модерна индийска къща.

14. Временни къщи:

Различни типове къщи в Индия 14