Повечето съвременни двойки предпочитат зеленината и растенията като декоративен елемент за подобряване на жилищното им пространство. Това е така, защото е известно, че зеленината внася спокойствие, спокойствие и релаксация в живота на човека и тези нови растения са най -добрите декоративни елементи, които човек може да има. Но чудите ли се какви могат да бъдат различните саксии за растения, за да отговарят на различните растения?

Видове саксии за растения

Е, ако се чудите, че всички стайни или външни или големи растения, дори висящи растения, могат да се съхраняват под един подобен вариант на саксии, тогава сте напълно погрешни! Всяка флора изисква правилното прилягане на саксията, за да има добър и дълъг живот. И така, ето ни днес, за да ви представим нашите любими и добре познати модни саксии, които не само се вписват в различни растения, но и придават яркост на домовете ви!

Контейнери за растения: 9 различни вида саксии за растения

Ако смятате, че пластмасовите саксии с обикновен цвят са единствените, които са широко разпространени и достъпни навсякъде, ето и други фантастични опции, за да осветите атмосферата у дома!

1. Coir:

Кокосово гърне

Като се имат предвид щетите, причинени от околната среда наоколо, с пластмаса и свързаните с нея материали, повечето от съвременната младеж се наблюдава преминаване към саксии с кокосови влакна. Всички те са нови екологични, биоразградими и дълготрайни растения, които се предлагат в различни форми и размери. Те са направени с кокосова обвивка, което я прави екологично чиста.

 • Подходящи растения: Цветята или градинските растения се вписват много добре в саксии с кокосови влакна. Повечето предпочитат да се занимават и с градинарство на закрито с тези саксии.
 • Перфектно място: Градинарство на закрито или градинарство на тераса

2. Керамика:

Керамичен съд

Известни още като керамика, керамичните саксии са с фина текстура и са изработени от светло оцветена глина. Те са резултат от изпичане във висока пещ и след това оформени, за да доведат до желания резултат. Често може да се забележи, че керамичните саксии са привлекателни, тъй като са боядисани и декорирани добре с водоустойчиво и подобно на боя вещество.

 • Подходящи растения: Стайните растения са най-подходящите растения за керамични саксии и контейнери. Дали това е алое вера или красив изискан храст; те със сигурност ще изглеждат страхотно в тях.
 • Перфектно място: На маси и като декоративна част.

3. Теракота:

Теракотена тенджера

Теракотата е доста подобна и близо до керамичната керамика. Изработен е от специална теракотова глина, която е водонепроницаема и е пореста. Като се има предвид, че въпросът за прекомерното поливане може да бъде решен бързо с тези саксии, те са чудесни за сухи почвени растения. Те са чудесни саксии за предотвратяване на почвени болести и проблеми с кореновата кошара.

 • Подходящи растения: Тези растения, които предпочитат суха почва като кактуси или тулси, са най -подходящи за теракотни растения.
 • Перфектно място: На закрито, в красиви ъгли на дома. На открито за градинарство със суха почва.

4. Пластмаса:

Пластмасова тенджера

Както се описва името, най -често се срещат пластмасови саксии и са евтини за купуване за мнозина. Следователно, това е най -предпочитаният и продаван артикул в детските градини, въпреки че всички знаем недостатъците и неблагоприятните ефекти от използването на пластмаса. Те обаче все още се използват често като саксии и са лесни за поддръжка.

 • Подходящи растения: Цветя и всякакви флори могат да бъдат засадени в пластмасови саксии. Те обикновено са подходящи за повечето видове растения.
 • Перфектно място: На открито е идеалното място за поставяне на тези саксии. Балконите и верандите могат да бъдат много подходящи.

5. Дърво:

Дървена саксия

Всички обичаме да имаме изискан и красив поглед към домовете си, а дървото е общ материал, който ни привлича всички. Всяко парче дърво може лесно да се трансформира и промени в декор. Но трябва да се отбележи, че като се има предвид, че те бързо се влошават поради неблагоприятните условия на околната среда, най -добре е те да бъдат за вътрешна употреба.

 • Подходящи растения: Контейнерните малки растения могат да бъдат красиви в малките дървени саксии.
 • Перфектно място: Изглежда най-добре, когато се постави върху плотове и плотове.

6. Метал:

Метална тенджера

Като се има предвид яркият и фантастичен цвят с блясък, металните саксии стават бляскави наоколо. Особено медни и месингови метални саксии са чудесни за добавяне в нашите жилищни помещения, с щипка изискан вид и модерен акцент. Като се има предвид обаче, че те могат да се затоплят бързо, когато се поставят на открито, те са най -добри като стайни растения.

 • Подходящи растения: Всички стайни растения могат да бъдат най -подходящи за медни и месингови метални саксии. Те могат да се поберат както в малки, така и в големи саксии за растения.
 • Перфектно място: Красивите ъгли, близо до стените и плотовете могат да бъдат най -доброто място, за да ги поставите добре.

7. Бетон:

Бетонен съд

Ако сте смукач за сочни растения, тогава бетонните саксии са най -подходящи. Те са порести по природа, където водата може да се абсорбира или изпари бързо. Освен тези, те са и доста издръжливи, надеждни и дълготрайни. Те могат да направят страхотен декор.

 • Подходящи растения: Кактусът и подобни варианти са най -подходящи за бетонни саксии.
 • Перфектно място: Те са чудесни декоративни елементи на закрито в домовете.

8. Каменни саксии:

Каменна саксия

Повечето от нас не са чували за каменни саксии и защо не! Те не са широко разпространени, но те идват на мода днес с новите си форми и цветове. Те отново са чудесно декоративно парче на закрито, които са много здрави и издръжливи. Те са устойчиви на вода и са подходящи за малки растения.

 • Подходящи растения: Малки растения, на закрито и на открито; растенията бонсай също са чудесен вариант за тези саксии.
 • Перфектно място: Декоративни саксии за растения, на закрито и на открито. Най -добре, ако се държи на рафтове.

9. Кошници:

Кош за коша

Висящите саксии като кошници са новата тенденция днес. Често забелязваме сцената в повечето домове и те със сигурност добавят страхотен декор и внасят творчество в жилищните помещения. Уникалните висящи растения могат да бъдат чудесен избор за тези места.

 • Подходящи растения: бегония, папрат от пискюл и други висящи растения са най -добри в тези саксии
 • Перфектно място: Те са чудесни като саксии за окачване на балкони и на веранди.

Рециклируеми и устойчиви домашни саксии:

Защо да купувате, когато можете да рециклирате? Ако вярвате в устойчивия начин на живот, тогава тези идеи за домашно приготвяне на домашни растения за рециклиране могат да бъдат най -добрият ви приятел.

1. Посадител за чайник:

Ако сте креативни и търсите по модерен начин идея за малки стайни растения на закрито, тогава можете да опитате тази сеялка за чайник. Вземете неизползван чайник, почистете го старателно, напълнете с пръст и добавете отличното малко домашно растение.

2. Саксия за саксии:

Кухненските тигани и тенджерите могат да бъдат чудесен начин да добавите и домашна саксия. Особено, ако имате тенджери за готвене с добра вътрешна дълбочина, опитайте да внесете в тях растения, подходящи за дома, като кактус, алое вера и така нататък!

3. Сеялка за будилник:

Е, сигурни сме, че все още не сте си представяли тази възможност за сеялка за будилник! Въпреки че това може да стане малко сложно и предизвикателно, опитайте да въведете къс пълзящ часовник с вашето творчество. Те са добри като малки саксии за растения.

4. Плантатор за баскетбол:

За това всичко, което трябва да направите, е да отрежете наполовина баскетбола и да го напълните с пръст. Използвайте това за окачване на растения, а също така окачете в баскетболната топка с опора. Това също може да бъде отличен саксия за окачване на стена!

5. Боядисана сеялка за гуми:

Е, това е сред любимите ни. Вземете гума и я изперете с цвета, който харесвате. Поставете повърхност в долната част и задръжте боядисаната гума върху нея. Добавете почва вътре и по този начин саксията е готова. Можете да използвате това, както всеки друг пластмасов съд за цветя или зеленчуци.

6. Плантатори за пластмасови бутилки:

Ако искате лесен трик с неизползваните пластмасови бутилки, лежащи из кухнята, вместо да ги изхвърляте, напълнете ги с пръст и засадете в тях малки цветя или стайни растения. Можете също така да ги закачите с цветни въжета, за да го превърнете в произведение на изкуството!

Надяваме се, че това ръководство е дало представа какво може да бъде най -доброто за вътрешни и външни саксии за растения за осветяване на вашите жилищни помещения. Сега изхвърлете обичайните кални съдове и ги изпробвайте. Те със сигурност ще добавят цвят във вашия дом! Кажете ни вашите мисли!