Старата поговорка „Здравето е богатство“ не може да бъде по -истинска, отколкото в днешно време! Ако обаче спешните медицински случаи дойдат без предупреждение, тогава „богатството“ със сигурност ще вземе огромна жертва. Непланираната хоспитализация е не само травмиращо преживяване, но и скъпо! Тук медицинските застрахователни компании играят ключова роля за опазването на вашето здраве, без да ви тласкат към финансова тежест!

Ако все още нямате здравноосигурителна полица, нека ви дадем допълнителна информация, за да ви убедим защо имате нужда от такава! Според проучване медицинските дългове са най -големите причини за бедността в Индия. Непредвидени извънредни ситуации като внезапно заболяване- пример: COVID-19, злополуки и т.н. могат да изчерпят всичките ви спестявания и да ви оставят в дълг.

От друга страна, здравноосигурителната полица може да покрие сметки преди и след хоспитализация и да намали сумата, която плащате от джоба си. Някои политики дори предлагат „безкасови“ предимства, така че можете да получите качествено лечение без разходи!

В тази статия събрахме важна информация за най -добрите индийски здравноосигурителни компании и ползите, които те предлагат. Прочетете, за да знаете коя компания е в съответствие с вашите цели, за да продължите по -нататък.

Най -добрите здравноосигурителни компании в Индия

15 най -добри здравноосигурителни компании в Индия, 2021 г .:

Ето подробности за най -доверените доставчици на здравно осигуряване в Индия, които имат високи коефициенти за уреждане на искове .:

1. Здравно осигуряване Bajaj Allianz:

Здравно осигуряване Bajaj Allianz е една от водещите частни медицински застрахователни компании в страната. Компанията е стратегически съюз между Bajaj Finserv Limited и Allianz SE. Bajaj има широк спектър от здравноосигурителни планове за възрастни и деца за покриване на медицинските разходи за различни заболявания. Той също така има голяма мрежа от 5000+ болници в страната.

По време на периода на блокиране през 2020 г., Bajaj създаде рекорд за издаване на повече от 5 lakh медицински полици и близо 3 lakh искове за сетълмент. Съотношението за уреждане на здравни претенции на Bajaj е 98% и физическите лица също получават данъчни облекчения по раздел 80D заедно със здравното покритие.

Някои от най -добрите политики за здравно осигуряване на Bajaj Allianz:

 • Застрахователна полица на Bajaj AllianzHealthguard
 • Политика за лична охрана на Bajaj Allianz Premium
 • Здравноосигурителна полица за критично заболяване на Bajaj Allianz
 • План за печалба на Bajaj Allianz
 • Здравен план на пакета Star Star на Bajaj Allianz

2. Здравно осигуряване на Aditya Birla:

Здравното осигуряване на Aditya Birla е друг голям играч в частната здравноосигурителна индустрия. Компанията предлага персонализирани здравноосигурителни полици за покриване на общи или специфични заболявания. Той дори има специални политики като Corona Kavach, Cancer Secure, Global health secure и т.н., за да се предпазите от ескалиращи медицински разходи.

Много от тези политики също идват безплатни превантивни здравни прегледи след приключване на 1-4 години на политиката. Като начин да се насърчат хората да поддържат добро здраве, компанията предлага отстъпки и отстъпки, ако са годни и здрави. Aditya Birla има връзка с около 6000+ болници и нейното съотношение на уреждане е 70,81%.

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравното осигуряване на Aditya Birla:

 • Active Assure Diamond
 • Corona Kavach (Изчерпателно покритие на COVID-19)
 • Защита от рак
 • Active Secure
 • Продукт за възрастни граждани

3. Здравно осигуряване на Bharati Axa:

Bharati Axa е съвместно предприятие между Bharat Enterprises с 51% дял и AXA Group с 49% дял. Компанията може да се похвали с пан -индийско присъствие с над 135 клона. Освен че има силно задържане в общите и застрахователните сектори, Bharati Axa има и несравнима позиция в здравноосигурителния бизнес. Той предлага много иновативни политики в областта на здравеопазването с допълнителни ползи като критично здравно покритие, разходи за ваксинация за новородени, разходи за бариатрична хирургия и др..

Компанията също спечели няколко награди през 2020, 2019 и 2018 г. за различни категории, като отлични качества за обслужване на клиенти, най-добри споразумения за вземания и най-добро използване на технологии и др. Bharati Axa има връзка с 4500+ болници в цялата страна и нейното съотношение за уреждане на искове е 76,01 %.

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравното осигуряване на Bharati Axa:

 • Интелигентно здравно осигуряване План за здравно осигуряване
 • Интелигентен супер здравен осигурителен план
 • Bharti AXA Arogya Sanjeevani План за здравно осигуряване

4. Здравно осигуряване на Еделвайс:

Със съотношение на уреждане на искове от 85,57%, Edelweiss Health Insurance е един от водещите играчи в Индия в областта на медицинското и здравно осигуряване. Компанията предлага три вида застрахователни планове въз основа на размера на покритието – сребро (до 5 лака), злато (до 20 лака) и платина (до 1 крора). Друго предимство е добавката „Health 241“, което означава, че ако първата година няма претенции и имате добри здравни досиета, втората година идва безплатно!

Edelweiss Insurance също предоставя възможност за добавяне на до 8 членове на семейството в плана. Каквато и да е политиката, можете да се възползвате от някои предимства, като покритие за медицинско наблюдение, спешна медицинска евакуация, второ медицинско заключение и др. Компанията има мрежа от 5000+ болници (безкасови) и плановете започват от 408 INR на месец*.

Подлежи на промяна

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравното осигуряване на Еделвайс:

 • Сребро за здравно осигуряване на Еделвайс
 • Златно здравно осигуряване на Еделвайс
 • Edelweiss здравно осигуряване Platinum

5. Здравно осигуряване на TATA AIG:

Здравноосигурителната компания TATA AIG е съвместно предприятие на TATA Group и American International Group Company, водеща застрахователна корпорация. От създаването си през 2001 г., компанията се доказва като променяща играта в застрахователния бизнес. Водещият медицински здравен застраховател предлага опростени здравноосигурителни полици, които осигуряват широко покритие.

Някои от уникалните предимства на здравните планове на TATA AIG са покритие от бариатрична хирургия, глобално покритие, покриване на разходите за донори на органи, стоматологично лечение по време на злополуки, AYUSH и ваксинации. Компанията има връзка с над 3000 болници за безкасово хоспитализиране, а съотношението на исковете за уреждане е 96%.

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравното осигуряване на TATA AIG:

 • TATA AIG Medicare
 • TATA AIG Medicare Plus

6. National Insurance Company Limited:

Националната застрахователна компания е една от най -старите и най -дълго действащите застрахователни компании в страната. Компанията се формира като независима застрахователна компания през 2002 г. и има силно присъствие в Индия с над 1700 офиса. NIC е известен със своята достъпна гама от здравни политики, които отговарят на възникващите медицински нужди на хората.

Някои от основните предимства на NIC-безплатен медицински преглед след всеки две години, прехвърляне на полица към друг застраховател, добавки за диабет, хипертония и критични заболявания. Обезщетенията обхващат и алтернативни лекарства като хомеопатия, Аюрведа и др. NIC има връзка с 6000+ безкасови болници и има съотношение на вземания за уреждане от 83.78%.

Някои от най -добрите политики за здравно осигуряване на National Insurance Company Limited:

 • Национална политика за лекарствени искове
 • Национална политика за пенсиониране на възрастни граждани
 • Политика на Corona Kavach – национална
 • Политика на Arogya Sanjeevani – Национална
 • Национална политика за критични заболявания

7. Застраховка живот HDFC:

HDFC животозастраховането е един от най -надеждните частни здравни застрахователи в Индия. Компанията има присъствие в над 980 града в страната със седалище в Мумбай. HDFC предлага широка гама от политики, които специално покриват медицинските нужди на жени, възрастни граждани и деца. Компанията е и един от малкото индийски застрахователи, които осигуряват доживотно покритие до 99 години.

Понастоящем HDFC животозастраховането предлага различни видове гъвкави здравни планове като Easy Health, Corona Kavach, Сърдечни грижи и др. Допълнителните предимства включват гарантирано 1 -дневно уреждане на иск и 19 обезщетения за критично заболяване. Най -хубавото при преминаването с HDFC? 99% съотношение за уреждане на искове и 10000+ болници в мрежа!

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на животозастраховането HDFC:

 • HDFC Life Лесно здраве
 • Щракнете върху 2 Защитете Corona Kavach
 • Щракнете върху 2 Защита на здравето
 • HDFC Life Сърдечна грижа

8. Здраве на звездите & Allied Insurance Co.Ltd:

Star Health and Allied Insurance Co. Ltd е частен доставчик на здравно осигуряване, стартиран през 2006 г. Компанията предлага достъпни и обширни планове за здравеопазване, за да отговори на широк спектър от медицински нужди. Star Health има над 300 клона и свързва с 8200+ болници в страната. Понастоящем предлага около 20 различни вида медицински планове, които включват Сърдечна грижа, Безопасен диабет, Корона Кавач, Корона Ракшак, Грижи при инциденти и др..

Star Health е един от малкото застрахователи, който предлага специален план, наречен „Червен килим“ за възрастни хора на възраст между 60-75 години. Независимо от полицата, застрахователното покритие осигурява безплатен медицински преглед на всички свои застраховани членове. Съотношението за уреждане на искове на Star Health е 78,62% с опция за подновяване за цял живот.

Някои от най -добрите политики за здравно осигуряване на Star Health и съюзническото застраховане:

 • Star Novel Coronavirus (nCov) (COVID-19) Застраховка
 • Политика на Корона Кавач
 • Застрахователна полица на Young Star
 • Червен килим
 • Star Comprehensive

9. Здравно осигуряване на ICICI Lombard:

Icici Lombard е награден доставчик на здравно осигуряване, който има около 273 клона в цяла Индия. Той предлага набор от цялостни здравни планове на клиентите, които обхващат дори критични заболявания. ICICI има връзка с 4500+ болници в цялата страна за безкасово лечение и възстановяване на искове. Той има съотношение на уреждане на искове от 99,87%.

Минималната възраст за регистрация в полица в ICICI Lombard е 6 години и няма максимална възраст за влизане. Тази възрастова граница обаче варира в зависимост от плана и децата между 3 месеца и 5 години са обхванати от плаващ план. Освен обичайното покритие, допълнителните планове на ICICI предлагат някои предимства като ежедневни пари в болница, кърмене вкъщи, профилактични прегледи за здравни грижи, покритие на новородено бебе и др..

Някои от най -добрите политики за здравно осигуряване на ICICI Lombard Health Insurance:

 • ICICI Lombard Пълно здравно осигуряване
 • ICICI Lombard Health Booster
 • Застрахователна полица на ICICI Lombard Personal Protect
 • Политика на Arogya Sanjeevani
 • Политика на Корона Кавач

10. MAX Bupa Health Insurance Company Ltd:

Здравната застраховка Max Bupa е друг надежден медицински застраховател в страната, който работи като съвместно предприятие между „True North“ и Bupa. Компанията е известна с предлагането на редица здравни политики, ориентирани към клиентите, за да покрие медицинските нужди на отделни лица и семейство. Той дори има план, специално пригоден за съвместни индийски семейства, който предлага покритие за около 19 членове на семейството.

Max Bupa има мрежа от 4500+ болници в Индия. Коефициентът на уреждане на иск е 96% и осигурява възможност за подновяване през целия живот. Тази многократно награждавана компания предлага някои специални предимства като безкасово уреждане на искове за 30 минути, 24X7 онлайн помощ, приложение за смартфон и 5-минутен процес на подновяване.

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравното осигуряване на Max Bupa:

 • Съпътстващ здравен план за здравно осигуряване Max Bupa
 • План за здравно осигуряване Max Bupa Health Premia
 • Max Bupa GoActive План за здравно осигуряване
 • План за здравно осигуряване Max Bupa Heartbeat
 • Max Bupa Criticare План за здравно осигуряване

11. Касателно здравноосигурително дружество:

Care Health Insurance Company, по -рано Religare Insurance е известен доставчик на здравно осигуряване в страната. Тя работи като стратегическо партньорство между Care Enterprises Limited, Union Bank of India и Corporation Bank. Компанията спечели одобрение на IRDAI през 2012 г., добавяйки повече доверие към името си. Тя е специализирана в здравно осигуряване на дребно, лични злополуки, критични заболявания и др.

Care Health има болнична мрежа от 7400+ и съотношение на уреждане на искове от 95%. Основните предимства на този застраховател-висока КСО, 2-часова безкасова обработка на искове, полици с ол инклузив, специфични планове за 16 критични сърдечни проблеми и т.н..

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравноосигурителната компания за грижи:

 • Грижи Здравни грижи План за здравно осигуряване
 • Грижа за здравето Радостен план за здравно осигуряване
 • Грижи Здравни грижи Старши здравноосигурителен план
 • Грижа за здравето Corona Kavach Политика
 • Грижи Здравеопазване Полица за застраховка на сърцето

12. Здравно осигуряване на IFFCO Tokio:

IFFCO Tokio е друг надежден доставчик на здравно осигуряване в страната, който може да се похвали с пан-индийско присъствие и мрежа от 20 000 агенти. Компанията вярва, че здравното осигуряване трябва да бъде съобразено с конкретните нужди на хората. Следователно, той предлага набор от гъвкави политики, които покриват медицински разходи и възникващи здравни нужди на хората.

С IFFCO Tokio можете да изберете безкасово лечение в 6400+ болници в мрежа. Те също така са добър начин за уреждане на 8.61 lakh искове през 2019 FY и имат CSR от 92.65%. IFFCO Tokio също е един от малкото застрахователи, който предлага 100% възстановяване на напълно допустимо искове, включване на съществуващо заболяване в рамките на 3 години в сравнение с 4 години от други компании.

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравноосигурителната компания IFFCO Tokio:

 • Политика за здраве на семейството
 • Индивидуална политика за защита на здравето
 • Политика на SwasthyaKavach
 • SwasthyaRakshaBima
 • Политиката на Корона Ракшак

13. Източна здравна застраховка:

Oriental Health Insurance е базирано в Делхи здравноосигурително дружество от публичния сектор, което е създадено през 1947 г. Той предлага широка гама от полици за медицинско осигуряване за лица и семейства на достъпни цени. Много хора, особено тези с предшестващо заболяване, предпочитат тази компания поради пропуска на първоначалния медицински преглед до 55 години.

Oriental Health има връзка с 4300+ болници за безкасово хоспитализиране. Съотношението на исковете е около 90%. Освен стандартните функции, Oriental предлага допълнителни предимства на своите застраховани като: редовни отстъпки за премии, дневни парични надбавки, преносимост на застрахователя и др..

Някои от най -добрите политики за здравно осигуряване на източната здравна застраховка:

 • Ориенталски индивидуален лекарствен план
 • Oriental Happy Family Floater Plan
 • План Ян Арогя
 • ПравасиБхаратияБимаЙойна

14. Здравно осигуряване на SBI:

SBI Health Insurance работи като стратегически съюз между Държавната банка на Индия със 74% дял и IAG с 26% дял. Компанията предлага различни видове медицински полици за физически лица, семейства и бизнесмени на достъпни премии. В зависимост от финансовия капацитет, клиентите могат да избират опции за покритие, започвайки от 50 000 INR до 5 лака.

SBI Health има връзка с над 6000 болници за безкасово лечение. Съотношението за уреждане на искове е около 96% и компанията държи рекорд за обработка на искове на стойност 110 милиарда INR. Основните предимства на SBI са изключването на медицински скрининг до 45 години, безплатна здравна проверка след 4 години на претенция, допълнителни опции за допълнително покритие.

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравното осигуряване на SBI:

 • Премиерна политика на SBI Arogya
 • Дневна застрахователна полица на болница SBI
 • Здравноосигурителна полица на SBI Group

15. Здравно осигуряване на Reliance:

Reliance Health Insurance е един от водещите доставчици на медицинска застраховка в страната с над 139 клона и 28 900+ посредници. Създадена е през 2000 г. и се гордее с широк спектър от здравноосигурителни планове, ориентирани към клиента, за отделни лица и групи. Компанията има широка мрежа от 7300+ болници в цяла Индия и CSR е 72,2%.

Нарастващата популярност на здравното осигуряване Reliance са цялостните планове на достъпни премии. Той също така предлага някои уникални предимства като 5% специална отстъпка за дете или момиче, удължаване на политиките за критични заболявания с 1 г., 33,33% бонус в края на годината без вземания и т.н..

Някои от най -добрите здравноосигурителни политики на здравното осигуряване:

 • Застрахователна полица Reliance HealthGain
 • Reliance Health Infinity Insurance
 • Разчитане Arogya Sanjeevani

Това са някои от най -доверените здравноосигурителни компании в Индия. Информацията обхваща само основните подробности за всяка компания и не е изчерпателна. Така че, моля, проверете със специални застрахователни уебсайтове като Policy Bazaar или официалния уебсайт на компанията за точни подробности.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ: Статията е написана само за информационни цели. Имената на политиките, детайлите и процентите на КСО подлежат на промяна всяка година. Моля, уверете се, че сте проверили информацията от официален уебсайт или доверен агент на компанията, преди да подпишете политика. Ние не носим отговорност за каквито и да било загуби, които могат да възникнат поради спазване на информацията в статията.