Един от въпросите, които вероятно си задаваме или се замисляме, когато видим някого, е каква е моята/тяхната форма на лицето? Е, това понякога не може да бъде трудно да се каже. Но в противен случай може наистина да започнете да виждате форми, които не сте виждали досега! Това е за човешкото лице. Мъже или жени, всички ние имаме форма на лице, която не може да бъде определена лесно. Някои лица дават лесна платформа за добър грим на очите, докато други видове се нуждаят от внимателно обмисляне за подстригване, а други ще бъдат красиво място за творческите художници, които се занимават с рисуване на лице. Човешките лица, това са разнообразни и всяко от тях със сигурност е красиво и уникално точно като другото. Лицето със сигурност е част от нашата красота и затова е важно да знаем за тях.

Въпреки че няма да можем да ви кажем какъв е вашият, ето някои фактори, които ви помагат да определите формата на лицето.

Формата на челюстта, дължината и ширината на лицето ви имат огромна роля за разбирането на типовете форма на лицето.

Как да позная формата на лицето си?

1. Първо започнете с намирането на най -широката част на лицето си. Това означава, че при някои хора челото е най -широко, а при такива хора става по -наклонено към брадичката. Този вид ще наподобява този на сърце и следователно лицето във формата на сърце е терминът.

 • Ако челюстта ви е най -широката, тогава имате лице с форма на круша.
 • За някои скулите са най -широките. За такива хора формата на лицето им се нарича диамант.

2. След това формата на челюстта.

 • Ще имате заострено лице, ако брадичката ви е под ъгъл, което ви позволява да видите челюстите да се срещат в една точка. Тогава лицето със сигурност е с форма на сърце!
 • Някои хора са склонни да имат кръгла челюст и по този начин формата на лицето е кръгло или овално лице.

3. Определянето на дължината на лицето ви е лесно. Представете си, че има линия, минаваща хоризонтално под очите и от горната част на главата вертикално, преминаваща през носа, надолу до брадичката. Сега проверете дали съотношението хоризонтално към вертикално е едно към едно. Ако е така, тогава имате кръгло лице. Ако обаче долната ви половина е по -дълга от средната, значи имате дълго лице.

Видове форми на лицето и тяхното значение:

Светът има много разнообразие. Започвайки от обикновена рокля до форми на лицето, целият ни свят работи върху тази вариация. Със сигурност трябва да сте наясно с многото форми на лицето, които всички ние, дори в семейството, имаме, всяка една различна от другата. В случай, че все още не сте сигурни, ето някои видове форми на лицето, които ще ви помогнат да разберете по -добре.

1. Кръгла форма на лицето:

Всички ние обичаме кръгло лице! Когато въображаемата линия, тази, която се използва за определяне на дължината на лицето, има приблизително същото хоризонтално и вертикално съотношение. Когато имате кръгло лице, другите черти на лицето ви също са закръглени, бузите, очите ви и т.н. Бузите ви обаче имат огромна роля, за да придадат на лицето ви закръглена фигура..

 • Професионалисти: Най -хубавото при тях са заоблените бузи и затова, когато правите грим, перфектен контур ще издигне изцяло външния вид на лицето. Лицето ви също ще изглежда по -младо от вашата възраст.
 • Минуси: късите прически няма да вървят добре на кръгли лица.

2. Овална форма на лицето:

Другият често срещан тип лице е овалното лице. Това е малко по -дълго от кръглото лице и брадичката ви все още ще бъде кръгла, но дължината на лицето ще бъде малко повече от ширината му. Не забравяйте винаги да визуализирате въображаемата линия, за да прецените формата на лицето си. Когато имате овално лице, челото ви ще бъде най -широката част на лицето ви. Линията на челюстта ви също ще бъде с дължината на челото ви. Овалното лице често се счита за идеалната форма на лицето, тъй като пропорциите му ви позволяват просто да извършите всяка прическа или да гримирате, който харесвате.

 • Професионалисти: Делът на функциите ще ви позволи да свалите всеки стил на коса или грим по ваш избор и по този начин не е нужно да мислите много за тези неща.
 • Минуси: дължината на челото ви понякога може да ви разстрои и може да се нуждаете от бретон, за да го прикриете.

3. Правоъгълна форма на лицето:

Правоъгълна форма на лицето е известна още като продълговата форма на лицето. Въпреки това, продълговатото лице е малко по -малко под ъгъл в сравнение с лицето на правоъгълника. И така, как да разберете, че имате правоъгълна форма на лицето? Ако имате правоъгълно лице, ширината на челюстите, челото и бузите са с еднаква пропорция. Но брадичката ви ще бъде леко извита и ще добави към цялостната форма на лицето ви.

 • Професионалисти: Ако имате правоъгълно лице, можете да направите очите си като мишена, като го изкривите с подходящата подложка. Да имаш дълго лице е добър начин да подчертаеш чертите на лицето си чрез просто контуриране.
 • Минуси: Не всички прически могат да се съчетаят добре с правоъгълно лице. Можете да опитате само дълъг пикси или нещо, което не е кратко.

4. Квадратна форма на лицето:

Квадратната форма на лицето е привлекателна. Хората с квадратна форма на лицето имат съотношение почти едно към едно спрямо хоризонталното и вертикалното. Те имат тенденция да имат прави страни с много по -малка извивка в брадичката, което я прави по -забележимо квадратна. Челото ви също е широко и те са склонни да са прави там, където започва линията на косата. Ще видите, че скулите са най -широки.

 • Професионалисти: Ще изглеждате най -добре в мека и извита прическа. Линията на челюстта ви е силна, а линията на косата е доста силна.
 • Минуси: Може да не успеете да изпробвате по -късите прически, защото това може да изглежда непропорционално на лицето и формата му. Също така може да се наложи да отделите известно време, за да намерите подходящия за вас грим.

5. Лице във формата на сърце:

Ако имате лице във формата на сърце, може да е трудно да не забележите заострена брадичка и широкото чело. Този тип форма на лицето е известен още като обърнат триъгълник, защото челото ви е най -широката част на лицето ви. Брадичката ви също е заострена, като по този начин изглеждате красиви. Лицето във формата на сърце често се описва като „математически красиво“.

 • Професионалисти: Изглеждате привлекателно с тази форма на лицето и този вид форма също е известен с това, че привлича хората с очарованието на лицето. Ще имате и много прически, от които да избирате.
 • Минуси:Формата на лицето е рядка и затова хората може да имат време за избор на правилния грим и контуриране.

6. Диамантена форма на лицето:

Ако имате диамантена форма на лицето, това означава, че може да имате висока скула и хубава заострена брадичка. Това е различно от формата на сърцето, в смисъл, че хората с диамантено лице ще имат по -тясно чело. Формата обаче е рядка и винаги е запомняща се, следователно и привлекателна. Дългите отстранени бретончета ще бъдат добър избор за подстригване, за да извадите скулите. Това ще изглежда привлекателно.

 • Професионалисти: Дългите подстригвания ще изглеждат най -добре за тях, а привлекателната им скула е акцентът.
 • Минуси: Може да се наложи да обмислите достатъчно за къса прическа, освен ако не можете да я издърпате като професионалист.

И сега, чудите ли се коя е привлекателната форма на лицето за мъже и жени? Ето какво казват експертите.

Въпреки че всяка форма на лицето може да има своя собствена красота, някои от тях са малко по -привлекателни от другата, само по силата на пропорциите. Освен това формата на лицето не е единственият определящ за това колко сте привлекателни. Някои характеристики надвишават формата, което ви прави по -привлекателни от най -добрата форма. Но както се казва, „красотата се крие в очите на наблюдателя“.

Факторите на пола играят роля при определянето на формата на лицето ви, освен генетиката. Различните полови хормони могат да придадат на лицето ви по -остър и по -тонизиран вид. Проучванията показват как приемът на естроген или тестостерон може да повлияе на формата на лицето ви. На Запад са склонни да предпочитат квадратни и продълговати лица, а в Азия хората са възхитени от лица във формата на сърце. Учените са смятали, че тези с високи скули, големи очи и тънки лица да бъдат привлекателни.

Не! привлекателността наистина няма значение. Важното е харизмата, която добавяте към вашата личност и вашата аура, която ще ви отличи от другите. Всички ние сме привлекателни по свой собствен начин и за много хора и затова вярваме, че няма истинска мярка за привлекателността, освен чувството за индивидуалност и уникалност.