Когато планирате място за почивка за вашето семейство, не търсете нищо повече от красивия щат Бихар. Прекрасното място може да предложи много на вас и вашето семейство. Независимо дали е почивка през уикенда или кратко пътуване, дейностите и интересните места в Бихар са огромни. Една от основните атракции е водопадът в Бихар. Можете да намерите поне 5 най -добри водопада в Бихар, които ще ви очароват. Флората и фауната на местата са твърде добри, за да е истина. Бихарските водопади идват на различни височини и това добавя елемента на изненада на тези места. Различните водопади също имат места за пикник и възможности за къпане, които ще ви оставят освежени. Затова опаковайте чантите си и се отправете към най -близкия водопад в Бихар.

Най -добрите водопади в Бихар

5 известни водопада в Бихар с подробности:

Ето списъка с 5 най -добри водопада в Бихар с пълна информация. Това са едни от най -големите водопади в Индия.

1. Водопадите Каколат:

Водопадите Каколат

Кварталът Навада има един от най -живописните водопади. Водопадът Каколат в Бихар присъства на хълма Каколат. Височината на водопада Каколат е между 150 фута и 160 фута. Поради асоциацията на някаква индуистка митология, мястото е станало много известно и по тази причина тук се стичат много туристи. Освен това в региона могат да се извършват много водни дейности. Това също поражда туристи от по -младо поколение, които търсят тръпката от водата и нейната сила. Водопадът Каколат в Навада Бихар е сегментиран водопад с единична капка от 163 фута.

 • Как да достигнете: Patna – Такси, автобус или такси
 • Продължителност на посещението: 2 часа
 • Разстояние от летището: Летище Патна 120 км
 • Разстояние от жп гара: ЖП гара Патна 110 км
 • Разстояние от автогара: Автогара Патна 139 км
 • Други атракции: Ступа Вишва Шанти, Сварна Бхандар, Манер Шариф

2. Водопадите Дуа Кунд:

Водопади Дуа Кунд

Сасарам в Бихар е мястото за два водопада, наречени водопади Дуа Кунд. Водопадите са толкова мощни, че могат да генерират електричество до 100MW. Мястото е важно, защото фестивалът на Ракша Бандхан се празнува горещо тук. Живописната красота на това място е небесна и божествена. Много туристи идват на това място, за да бъдат едно с природата и да се чувстват щастливи. Семействата се радват на еднодневна екскурзия тук, особено по време на лятната ваканция. Река Khao в Бихар е създаването на водопада Dhua Kund. Името на водопада е такова заради опушения вид, създаден от мъглата.

 • Как да достигнете: Sasaram – Автобус, такси или кола
 • Продължителност на посещението: 2 часа
 • Разстояние от летището: Летище Варанаси 130 км
 • Разстояние от жп гара: ЖП гара Варанаси 129 км
 • Разстояние от автогара: Автогара Варанаси 129 км
 • Други атракции: Гробницата на Шер Шах Шури, Сурия Мандир, Храмът Брамешвар Натх

3. Водопадите Манджар Кунд:

Водопадът Манджар Кунд

Другият водопад в Сасарам е водопадът Манджар Кунд. Това е също толкова важно като водопада Dhua Kund. Силата на hydel, която се създава тук, се използва за местния град. Фестивалът на Ракша Бандхан е доста популярен тук, тъй като има известно историческо значение. Много туристи идват до водопада по време на фестивала и празнуват връзката на брат и сестра. Тъй като тук се организира панаир, той става много привлекателен за туристите. Тук можете да се насладите на прекрасен ден сред спокойствието на мястото. Вземете семейството си за излет, който ще запомните.

 • Как да достигнете: Sasaram – кола, автобус или такси
 • Продължителност на посещението: 2 часа
 • Разстояние от летището: Летище Варанаси 130 км
 • Разстояние от жп гара: ЖП гара Варанаси 129 км
 • Разстояние от автогара: Автогара Варанаси 129 км
 • Други атракции: Сурия Мандир, храм Брахмешвар Натх, гробница Шер Шах Шури

4. Водопадите Телхар Кунд:

Водопади Телхар Кунд

Водопадът Телхар Кунд в Бихар се намира в квартал Каймур. Той е близо до река Дургавати и това води до прекрасно място за пикник. Водопадът е сегментиран водопад и има единична капка. Гледката към хълмовете и долината тук е великолепна и хората са привлечени от водата, която се стича надолу. Това е идеалното място да вземете семейството си и да прекарате известно време тук. Вземете си собствени закуски и храна, както и вода, тъй като в близост няма заведения за хранене. Водопадът Telhar Kund ви дава някои от най -добрите гледки, така че вземете добра камера и бъдете готови да щракнете върху няколко хубави снимки. Можете да изберете да посетите храма Мундешвари, който е наблизо, както и да посетите язовир Карамчат.

 • Как да достигнете: Каймур – Автобус, Кабина
 • Продължителност на посещението: 2 часа
 • Разстояние от летището: Летище Варанаси 103 км
 • Разстояние от жп гара: ЖП гара Pasauli 20 км
 • Разстояние от автогара: Бхабуа 32 км
 • Други атракции: Храм Мундешвари, язовир Карамчат

5. Каркатски водопади:

Каркатски водопади

Това е друг водопад, който се намира в квартал Каймур. Този красив водопад е идеален за излет. Имате възможности да правите дейности като гребане, риболов, както и плуване. Тези дейности, съчетани с великолепната гледка към водопада, ще ви оставят в спокойно настроение през целия ден. Водопадът Каркат ви доставя удовлетворението да бъдете едно с природата. Този водопад е сегментиран водопад с една капка. Вземете група приятели и се насладете на ден извън натоварения си график. Или още по -добре, вземете семейството и децата си и ги оставете да се насладят на открито и всичко, което природата може да предложи. Светилището за дивата природа Каркат е друго чудесно място за развлечение на децата.

 • Как да достигнете: Каймур – Автобус, Кабина
 • Продължителност на посещението: 2 часа
 • Разстояние от летището: Летище Варанаси 103 км
 • Разстояние от жп гара: ЖП гара Пасаули на 20 км
 • Разстояние от автогара: Бхабуа 32 км
 • Други атракции: Заповед за дивата природа Каркат, язовир Карамчат

Допълнителни съвети:

Водопадите в Бихар са красиви и живописни. Вземете някои необходими предпазни мерки, преди да отидете там за еднодневна разходка.

1. Погрижете се за мокрите ръбове и хлъзгавите скали, тъй като те могат да бъдат вредни и опасни

2. Незасегнатата зона около тези водопади трябва да се поддържа чиста и чиста.

3. Горската зона е селска и е добре околната среда да бъде същата, каквато сте я видели.

4. В близост до водопадите няма заведения за хранене и затова е добре посетителите да носят храна, вода и други предмети, докато идват на тези места.

5. Не хранете животните в района и дори не ги безпокойте. Опитайте се да не дразните животните.

6. Направете така, че да носите комплекти за първа помощ и обувки за ходене против хлъзгане.

7. Преди да се отправите към водопадите, направете справка с местните часове и дните, когато е отворен за посещение.

Водопадите в Бихар със сигурност ще ви очароват и ще ви накарат да прекарате повече време там. Семейното излизане на такива спокойни и величествени места ще подмлади вас и вашето семейство. Списъкът на водопадите в Бихар е достатъчно доказателство, че Бихар държи ключа към вашето щастие. Затова елате и почувствайте хладния въздух и водата спират дъха ви. Доведете любимите си хора на това славно място, изпълнено с митични асоциации и оставете фестивалите да ви очароват отново.

Често задавани въпроси:

1. Кой е най -високият водопад в Бихар?

Отговор: Водопадът Каколат в Бихар се счита за най -високият водопад, тъй като височината на този водопад е около 163 фута. Този сегментиран водопад има една капка и това прави водопада толкова живописен. Много хора се стичат тук, за да видят чудото на този водопад. Полученият поток и езерце, което се създава в основата на водопада, също е чудесно за пикници. Децата и възрастните обичат да играят и плуват във водите тук.

2. Кои са водопадите близнаци в Бихар?

Отговор: Двата водопада в Бихар, които произхождат от едно и също място, са водопадите Дуа Кунд и Манджар Кунд. Те се намират в квартал Сасарам и са наистина страхотни водопади за разглеждане. Благодарение на мощността си, има и електрическа централа в Хидел, която може да генерира до 100 MW електроенергия. Това се използва от местната общност там. Така че силата на тези водопади е страхотна за гледане и това е причината много туристи да идват тук.

3. Има ли район Каймур водопади?

Отговор: Да, район Каймур има два водопада, които са прекрасни и спиращи дъха. Единият е водопадът Телхар Кунд, който може да доведе до храма Мундешвари. Другият е водопадът Каркат. Тези два са величествени водопади, които е чудесно да се видят целогодишно, но най-добре по време и веднага след мусоните. Затова се отправете към Каймур и вижте тези прекрасни водопади.