идеите за хол поддържат дивана подреден

Идеи за хол – Прекрасно организирана дневна зона в рамките на 7 дни

Скорошно проучване на Freshideen показа следния ясен резултат: Нашата къща ни прави истински щастливи! Това работи особено добре, когато е организирано по привлекателен начин. Пролетта е тук и това изглежда като подходящ момент за всеки да освежи и обнови околната среда.

Не е нужно да полагате много усилия, за да успеете.

Старанието стая по стая улеснява изпълнението на задачата. Имаме седем снимки по -долу и всяка от тях обхваща един ден почистване. Ако предприемете всички тези стъпки, ще създадете безупречен, чист образ и в дома си.

Правя план

Първите два дни са най -трудните. Така че отделете време в края на хола, за да започнете. Останалите задачи също могат да бъдат изпълнени в рамките на половин час през уикенда. Някои ще трябва да бъдат разпределени в допълнителни дни, в зависимост от това колко голяма е стаята ви.

Ден 1: Премахнете праха

идеи за боядисване на хол отворен стенен рафт дървен под

Почистване: Ако имате добра прахосмукачка с всички необходими екстри, това би било най -лесната работа. Със сигурност това е много работа. Така че може да пропуснете нещо друго днес, например спортните си дейности, например.

– Почистете стаята с прахосмукачка от горе до долу. Започнете с паяжините на тавана и продължете надолу към пода.

– Детайлите на прозорците, като екраните и абажурите, могат да се почистват със съответните аксесоари на прахосмукачката.

– Можеш ли да переш завесите? Свалете ги и ги изперете, като използвате програмата, която е най -щадяща за дрехите.

– Светлините могат да се почистват от прах или с прахосмукачка, или с кърпа. Същото важи и за рафтовете за книги, рамки за картини и камината.

почисти

Премахнете всичко, което не пасва на стаята. Това означава нещата на другите хора, съдовете от кухнята, разпръснатите чорапи. Върнете всичко на мястото си.

Ден 2 – почистете пода

идеи за хол диван декор каммин килим под дървена каменна стена

Почистващи задачи

Освежете килимите и почистете подовете. След това ще забележите огромната разлика в начина, по който се чувства стаята. Доведете подовете на стаята до професионално почистване. За килима може да помислите да си уговорите среща у дома. Подовете от твърда дървесина трябва да се почистват или полират с мопа.

почисти

Вдигнете всичко от пода. Трябва също да погледнете сложните места, като например под дивана, масичката за кафе или тавана на нагревателя.

Ден 3: Премахнете бъркотията от рафтовете за книги

идеи за хол мебели етажерка за книги килим полагане на дървен под

Голямата задача тук е организирането и обработката на лавицата за книги и медийния кабинет. Трябва да намалите съдържанието, така че всичко да се побере в стаята за гости. Наличието на малко свободно място на всеки рафт ще ви позволи да поставяте нови книги и филми там.

Бележка за родителите

Намерете постоянно място за няколко кошници и кофи с играчки. Разменяйте предметите, които децата ви имат на всеки няколко дни. Така те винаги ще изпитват новини.

Ден 4: Накарайте всичко да блести

хол дизайн мебели диван стъклен прозорец на стената

Почистващи задачи

Почистете прозорците и огледалата. Дневната ви на приземния етаж ли е? Лесно ли са достъпни прозорците от там? След това излезте и почистете и външната страна на прозорците на хола. Вземете стъклена масичка за кафе. Днес наистина трябва да бъде направено така, че да блести.

Ден 5: почистете мебелите

камина в хол дизайн мебели диван библиотека османска

Почистващи задачи

Почистете и меката мебел. Измийте подвижните възглавници и одеала. Третирайте дървените мебели по подходящ начин.

почисти

Премахнете всички луковични възглавници и одеала, които са очевидно остарели.

Ден 6: Стилни трикове

идеи за диван за хол отворени планове подови лампи за хол

Сега, след като сте направили основната мазилка и всичкият хаос е премахнат, е време да придадете на стаята последен щрих.

Как правиш това? Ето няколко лесни стъпки за това:

– Приближете седалките малко по -близо един до друг

– Съживете мъртвите растения, като премахнете изгнилите листа. Можете също така да извадите тези, които са събрани в тъмните ъгли. Те може да не получават достатъчно светлина там и следователно да не се развиват по най -добрия възможен начин.

– Също така освежете камината. Това може да стане просто като премахнете всички обекти, събрани там.

– Поставете купчина книги и други малки предмети върху холната маса с хоризонтална ориентация

Ден 7: Грижи в ежедневието

идеи за хол диван дървена масичка за кафе с място за съхранение

Направете хола си да изглежда страхотно, като изпълните няколко прости задачи

– Вечерта върнете всичко на първоначалното място

– Практикувайте да обменяте нови предмети за стари, вместо да ги събирате. Например, ако купувате нова книга, тя трябва да е на рафта и по -стара може да бъде скрита някъде.

Кое е най -голямото предизвикателство за почистване за вас? Нашите съвети бяха полезни за вас?