Планирайте правилно осветлението на стаята

Всеки, който планира функционално осветление на стаята, когато строи или ремонтира апартамента, заслужава уютна лека атмосфера у дома. Но как се планира успешно осветление? Днес заедно търсим отговора на този въпрос.

На първо място, много е важно да не пропускате подходящия момент. Както споменахме накратко, осветлението на стаята все още трябва да се има предвид при изграждането на апартамента. Ако не сте участвали в него, не пропускайте втория най -важен момент – ремонта на апартамента или конкретната стая. След това се планира точно цялостната електрическа инсталация и с нея всички контакти, държачи за светлина, както и таванни и стенни контакти. За да избегнете скъпо преработване по -късно, просто се оставете да бъдете наблизо опитни експерти по осветление да консултира.

Съвети за успешно планиране на осветлението

светлината за непряко осветление планирайте правилно осветлението на помещението

По-долу сме изброили следните важни съвети, за да можете да постигнете и прецизно планиране на осветлението. Въпреки това, индивидуалните експертни съвети са силно препоръчителни за оптимално осветление на помещението.

Прецизното планиране на осветлението винаги включва три различни източника на светлина. Те включват работното осветление, фоновото осветление и акцентната светлина.

Подсветката, известна още като индиректно осветление, не се препоръчва като единствен източник на светлина в хола. Поради нискоконтрастното осветление, това може бързо да доведе до умора на очите. В комбинация с работна светлина и акцентна светлина обаче е непобедима. От друга страна, подсветката е много практична в помещения, където не стоите през цялото време (например в коридора).

Акцентната светлина – осигурява различни акценти в стаята. Това прави съоръжението още по -интересно, защото ви позволява да изведете определени предмети или зони на преден план.

Работното осветление е важно не само в кухнята. Той може също така да осигури правилната светлина като лампа за четене до дивана. Подовите лампи или прожекторите са идеални за това, тъй като допълват фоновото осветление и по този начин създават жизнено пространство, което е оживено осветено..

Ако следвате това просто правило за подходящо комбиниране на трите различни източника на светлина, ще имате положителен ефект върху стайния ефект и ще се насладите на уютна жива атмосфера.