Слънцезащитни филми за по -добър климат в зимната градина

Зимната градина е популярно място за почивка или среща с приятели за уютен разговор в слънчеви пролетни и есенни дни, но също и в периоди на лошо време. Поради структурните условия с най -малко три стъклени повърхности, температурите обикновено са доста високи през топлия сезон. Умно решение може да помогне тук Решение със слънцезащитни филми, което предлага допълнителни предимства.

Парников ефект за затопляне

По принцип принципът на зимната градина просто работи по такъв начин, че парниковият ефект на слънчевата радиация се използва за затопляне. Това е не само екологично и устойчиво, но и евтино. Ако в зимната градина стане прекалено топло, вече не е достатъчно просто да пуснете въздух и да вятър в стаята, като отворите прозореца. През лятото също е препоръчително да се вземат подходящи Слънцезащитни филми да се използва за регулиране на температурата вътре. Има различни варианти и нива на качество, които отблъскват до 90 процента от слънчевата радиация. Това гарантира приятни температури в зимната градина и ви кара да се чувствате отново добре. При избора на фолиа обаче е важно да се гарантира, че те не потъмняват. В края на краищата голяма част от отхвърлената енергия от слънчевата радиация се състои от видима светлина, която на практика е изключена поради фолиото.

Слънцезащитни филми-за по-добър климат в зимната градина

Огледални ефекти срещу нежелани прозрения

Кой е за Слънцезащитни филми решава от няколко слоя, които не само правят нещо срещу слънчевите лъчи, но и предотвратяват нежеланите проблясъци. Тъй като фолиото се състои от няколко слоя, някои от които са тънко изпарени с метал. Това означава, че те отразяват голяма част от слънчевата радиация, която удря прозореца. Това създава така наречените огледални ефекти, за които е необходимо да свикнете известно време. Ако в зимната градина е по -светло, отколкото навън, гледката отвън може да бъде влошена. И обратно, не е възможен поглед отвътре отвън. Разбира се, има и прозрачни Слънцезащитни филми, които също нямат разрушителни ефекти отвътре и са едва забележими.

Препоръчително е прикрепените вътре фолиа

В допълнение към поверителността и защитата от слънце, сложна система от Слънцезащитни филми също и защита от светлина. Това гарантира, че обзавеждането, мебелите или текстилът не избледняват толкова бързо и най -вече не толкова. Там са Слънцезащитни филми в различни версии, но за зимна градина е препоръчително да ги инсталирате вътре. Веднъж залепени, те са изключително лесни за работа по отношение на грижи и поддръжка. Важно е обаче да се обърне внимание на вида стъкло, за да се използва подходящият слънцезащитен филм. Инсталирането или закрепването от специалисти също е препоръчително, тъй като залепването върху себе си може бързо да доведе до неприятни мехури или неточен контакт със стъклената повърхност.