Telangana is de thuisbasis van de bestemming van verschillende soorten watervallen. Er is zoveel moois om van te genieten en te genieten, het is gewoon onvoorstelbaar. Maar om de beste ervaring te krijgen, moet je ook in het beste seizoen naar Telangana gaan. En dat seizoen is het moessonseizoen. De waterval in de staat Telangana is gewoon een geweldig gezicht voor alle natuurliefhebbers die er zijn. Daarom moet je, om van de beste waterval te genieten, ook de namen kennen. En dat is waar dit artikel te hulp zal komen. De volgende zijn enkele van de beroemdste en mooiste watervallen die je in Telangana kunt zien. Het wordt aangeraden om dit artikel volledig te lezen om een ​​goed idee te krijgen.

Beroemde watervallen in Telangana met foto’s:

1. Kuntala-watervallen:

Watervallen in Telangana1

De Kuntala-watervallen liggen midden in het Sahyadri-gebergte, in de buurt van het dorp Neredikonda. Het dorp Neredikonda ligt in het district Adilabad. De Kuntala Falls is de hoogste waterval in de staat Telangana. De waterval heeft een hoogte van 200 voet. De waterval is ook in het weekend een van de favoriete toeristische plekken. De waterval wordt gevormd door de rivier de Kadam. Het toegangspunt van de waterval heeft ook een berijdbare weg. Er moeten ongeveer 400 stappen worden gezet voordat je de bodem van de watervallen kunt bereiken. De naam van de watervallen is gegeven naar Shakuntala, de geliefde vrouw van koning Dushyanth. De beste seizoenen om te bezoeken zijn post-moessons en aanhoudende moessons.

 • Hoe te bereiken: Bus/cabine/auto
 • Bezoekduur: Hele dag
 • Afstand vanaf luchthaven: Bereik Hyderabad Airport en gebruik vervolgens Cab/Bus
 • Afstand vanaf busstation: Neredikanda – 12 km
 • Afstand vanaf treinstation: Treinstation Adilabad – 58 km
 • Andere attracties: Sahyadri-gebergte, Kadam-rivier

2. Mallela Theertham:

Watervallen in Telangana2

Deze waterval ligt in het dichte Nallamal Forest. Dit is een van de meest populaire toeristische plekken om te bezoeken, aangezien het naast de stad Hyderabad ligt. De hoogte van de waterval is ongeveer 150 voet. De waterval wordt ook begrensd door een dicht bos en ook de omgeving zorgt voor een zeer charmante ervaring. Vanaf de hoofdweg moeten ongeveer 380 treden worden genomen om de watervallen te bereiken. De stroom van de stroom is niet zo zwaar. Er wordt gezegd dat voor Lord Shiva veel wijzen hier verschillende soorten boetedoening hebben verricht. Er wordt zelfs aangenomen dat tijgers het water ook dronken.

 • Hoe te bereiken: Bus/Cabine/Trek/Wandelen
 • Bezoekduur: 4 uur
 • Afstand vanaf luchthaven: Bereik Hyderabad Airport en gebruik vervolgens Cab/Bus
 • Afstand vanaf busstation: Vatwarlapally – 8 km
 • Afstand vanaf treinstation: Station Hyderabad – 173 km
 • Andere attracties: Nallamal Forest, Mallela Theertham

3. Pochera-watervallen:

Watervallen in Telangana3

De Pochera-watervallen liggen aan de rivier de Kadam. Dit is een van de beroemde watervallen in Telangana en ook een van de meest populaire plaatsen voor toeristen. De rivier heeft een rotsachtige bedding en de hoogte van de waterval is 40 meter. De omgeving van de waterval is eigendom van de dienst toerisme. Er zijn geen dergelijke berijdbare wegen die beschikbaar zijn bij de watervallen. De beste seizoenen om deze waterval te bezoeken zijn de moessons en de post-moesson. Het is niet aan te raden om tijdens de moessonseizoenen naar de bodem van de watervallen te gaan. De waterval heeft werkelijk een adembenemend uitzicht. De omliggende cal dient ook als picknickplaats.

 • Hoe te bereiken: Taxi
 • Bezoekduur: twee uur
 • Afstand vanaf luchthaven: Bereik Hyderabad Airport en gebruik vervolgens Cab
 • Afstand vanaf busstation: Booth Cross Roads – 4,5 km
 • Afstand vanaf treinstation: Adilabad treinstation – 50 km
 • Andere attracties: Neredikonda dorp, Kuntala Falls

4. Gayatri-watervallen:

Watervallen in Telangana4

De Gayatri-watervallen bevinden zich in Adilabad, Telangana. De watervallen bevinden zich in de rivier de Kadem. De Kadem-rivier is een zijrivier van de Godavari-rivier. De Gayatri-watervallen zijn een van de meest fascinerende watervallen van Telangana. De plaats trekt het hele jaar door een groot aantal toeristen. De waterval wordt door de nabijgelegen dorpelingen ook wel de Mukti Gundam genoemd. Er is ook een diep bos in de buurt van het dorp Tarnam Khurd. De hoogte van de watervallen is ongeveer 100 voet. U kunt gemakkelijk zwemmen en baden in het zwembad, dat zich onder de watervallen bevindt. Trekken naar de watervallen met kinderen is zeker geen aanrader.

 • Hoe te bereiken: Cabine/Bus/Trek/Wandelen
 • Bezoekduur: Halve/hele dag
 • Afstand vanaf luchthaven: Bereik Hyderabad Airport en gebruik vervolgens Cab/Bus
 • Afstand vanaf busstation: Tarnam Khurd dorp – 5 km
 • Afstand vanaf treinstation: Treinstation Adilabad – 59 km
 • Andere attracties: Tarnam Khurd

5. Kanakai-watervallen:

Watervallen in Telangana5

De Kanakai-watervallen bevinden zich ook in de Kadem-rivier. De plaats ligt ook in het district Adilabad, in de staat Telangana. Er is een Kanaka Durga-tempel in de buurt van de watervallen. De hoogte van de watervallen is ongeveer 30 voet. Er is ook een groot zwembad op de bodem van de watervallen. Op deze plek kun je heerlijk zwemmen. Er zijn drie watervallen op deze locatie, met een gemiddelde hoogte van 10 voet. Het wordt aanbevolen om deze plaats tijdens de moesson te bezoeken, vanwege het tekort aan water in andere seizoenen. Wees ook voorzichtig bij het afdalen, want de rotsen zijn ook glad.

 • Hoe te bereiken: Cabine/Bus/Trek/Wandelen
 • Bezoekduur: Halve/hele dag
 • Afstand vanaf luchthaven: Bereik Hyderabad Airport en gebruik vervolgens Cab/Bus
 • Afstand vanaf busstation: Girnur dorp – 2 km
 • Afstand vanaf treinstation: Treinstation Adilabad – 51 km
 • Andere attracties: Kanaka Durga-tempel, Kuntala-watervallen, dorp Girnur

Aanvullende tips:

Aangezien u met uw gezin reist, is het beter voor u als u de volgende tips volgt:

 • Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt, aangezien je meestal veel tijd zult doorbrengen met reizen en ook een halve of hele dag op de watervallocaties zult doorbrengen. Zorg er ook voor dat u comfortabele schoenen draagt.
 • Zorg ervoor dat u een hoed of pet draagt ​​om u te beschermen tegen de zon of de koude wind.
 • Neem altijd een goede hoeveelheid voedsel en water mee, en ook andere benodigdheden zoals fakkels en medicijnen.
 • Zorg goed voor je groep, zeker als er kinderen zijn. Zorg ervoor dat de kinderen niet wegdwalen van de hoofdlocatie.
 • Als je in de moessonperiode op bezoek bent, draag dan geen katoenen kleding, want die houdt je niet warm tegen de regen. Draag wol of polyester, dat houdt je warm.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

1. Waarom het moessonseizoen het beste seizoen is om de watervallen in Telangana en Andhra Pradesh te bezoeken?

Het is alleen tijdens de moesson dat heel Telangana tot leven komt, samen met de watervallen. In de zomerhitte verdampt het meeste rivierwater, en dat maakt het moeilijker om de echte schoonheid van de watervallen te ervaren. Aangezien Andhra Pradesh behoorlijk zware regenval ontvangt, zijn watervallen het beste te ervaren in de moesson, gevolgd door post-moesson.

2. Moet je zwemmen en baden in de watervallen?

Over het algemeen blijven de meeste watervallen schoon en is hun water geschikt om in te zwemmen of te baden. Aangezien het water grotendeels uit de verschillende rivieren van Telangana is gestroomd, zou schoon water geen probleem moeten zijn. Maar als het water niet schoon is en verontreinigd is, mag u er niet in zwemmen of baden. Het water zal ziektekiemen bevatten en zal slecht zijn voor de gezondheid van de bezoekers, vooral kinderen.

3. Wat is een van de hoogste watervallen in de regio Telangana??

In Telangana is de huidige hoogste waterval de Kuntala-watervallen. De waterval heeft een hoogte van 200 voet. Het is ook een van de meest populaire toeristische plekken in Telangana. Het water van de Kuntala Falls hangt af van het Kadam Reservoir. Het regenseizoen kan ook de Kuntala-watervallen tot een zeer gevaarlijke plaats maken. Dit is de reden waarom het niet wordt aanbevolen om de plaats van januari tot juli te bezoeken. De wegen die naar de watervallen leiden, zijn omzoomd met dichte vegetatie. Dit is de reden waarom Kuntala Falls een geweldige plek is om met je gezin te zijn.

Het is niet eenvoudig om een ​​reis naar de watervallen van Telangana te plannen en de beste te vinden om te bezoeken. Maar met behulp van de bovenstaande opties weet u nu gemakkelijk de beste watervallen in Telangana die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken. Bovenstaande aanvullende tips dienen altijd opgevolgd te worden, zodat u niets mist en altijd voorbereid bent op eventuele tekortkomingen. Hopelijk heb je een fantastische tijd om de grote schoonheid van Moeder Natuur te zien in de vorm van watervallen, in de staat Telangana.