Je hebt het eerste trimester gehaald! Deze week zul je veel veranderingen zien die met de baby gebeuren, meer dan jij. De 14 weken zwangerschap is om veel redenen cruciaal. Sommige veranderingen zijn cruciaal en een stap dichter bij het daadwerkelijk zien vormen van een klein mensje.

Hier is een snelle blik. De nieren van uw kind hebben nu vorm gekregen, genoeg om te plassen, wat hij/zij nu consequent in het vruchtwater om zich heen maakt. Je baby zal ook wat zwaarder zijn geworden, ongeveer 1 ½ inch en zijn organen zullen beginnen te groeien. Zijn/haar armen zullen nu in verhouding staan ​​tot de rest van het lichaam. Deze week staat volledig in het teken van de ontwikkeling van zijn lichaam.

veertiende week van de zwangerschap

Inhoudsopgave:

 • Wat te denken over deze week || Maand en trimester || Foetale ontwikkeling ||
 • Tekenen en symptomen || Dieet en lichaamsbeweging || Medische controle en behandeling ||
 • Medische test en scan || Hoe stress te overwinnen || Positie van je baby ||
 • Tips en voorzorgsmaatregelen || Wat zijn de risico’s || Controlelijst ||

Wat te denken over deze 14e zwangerschapsweek:

Dit is het moment waarop je jeans niet meer past en je felicitaties krijgt van iedereen om je heen. Je nieuwe veranderende borsten maken je nu misschien zelfs trots op je moederschap. Je zult in deze fase veel positiviteit om je heen voelen. Wat u in het bijzonder zult denken, is moeilijk te zeggen, maar u zult waarschijnlijk anticiperen en uitkijken naar elke afspraak die deze week is gepland om meer nieuws te horen over nieuwe ontwikkelingen, aangezien uw baby deze maand een sprong zal maken. Babynamen zullen je ook bezig houden, en je zult suggesties krijgen van overal en iedereen.

Maand en trimester van 14 weken zwangere buik:

In welke maand zit je, in je 14e week? Je bent in het tweede trimester, drie maanden en een week zwanger. Meestal ben je aan het begin van je tweede trimester.

Foetale ontwikkeling tijdens de zwangerschap na 14 weken zwanger:

De 14e week vertoont een significante ontwikkeling van de foetus in tegenstelling tot voorheen; uw baby is tegen die tijd aanzienlijk gegroeid. Hieronder volgen enkele van deze ontwikkelingen:

1. Ontwikkeling:

De baby begint nu zijn/haar lichaamsfuncties te begrijpen, aangezien zijn/haar neurologische systeem zich nu begint te ontwikkelen. Op dit moment kan de moeder de baby niet naar binnen voelen schoppen, maar dat zal zeker binnen 1-1 ½ week gebeuren. Als je in je 14e zwangerschapsweek voor een echo gaat, kom je misschien op het moment en wonder dat je baby op zijn duim zuigt.

2. Groei:

Je baby groeit in omvang, het lijfje van je baby groeit sneller dan zijn hoofdje en zijn/haar handen groeien in een flink tempo. Je echo laat zien hoe groot de baby zich daadwerkelijk heeft ontwikkeld en waarschijnlijk, zelfs voordat je het weet, zal de baby sterker en groter zijn. Na het doen van een echo zult u er zelf versteld van staan ​​hoe groot uw baby in zo’n korte periode is gegroeid. Er zal een beweging binnenin plaatsvinden en dit is iets waar je je bewust van moet zijn.

3. Functionerende nieren:

In deze week beginnen de nieren te functioneren. De belangrijkste verandering in deze week zijn de functionele nieren. De baby plast nu en dit wordt door de moeder uit het lichaam gegooid als ze plast.

4. Vingers en tenen:

De tenen en vingers van de baby ontwikkelen zich nu en ze beginnen langzaam te wiebelen. Vingers zijn meer ontwikkeld dan de tenen omdat de armen sneller groeien dan de benen. De ontwikkeling van vingers en tenen wordt beschouwd als springplank naar de sterke gezondheid van uw baby.

5. Hart:

Het babyhart klopt 60 tot 70 hartslagen per minuut. Dit is de normale hartslag voor iedereen en laat zien dat je baby goed en sterk groeit. Het hart kan het bloed ook met een efficiëntere snelheid pompen, waardoor uw baby uit een sluimerende toestand naar een meer actieve toestand kan gaan.

6. Immuunsysteem:

Het immuunsysteem, de ruggengraat van een sterk en gezond mens, ontwikkelt zich nu. Een gezond kind heeft een groeiend immuunsysteem en heeft voldoende witte bloedcellen om specifieke bacteriën te bestrijden die de ontwikkeling ervan op de een of andere manier zouden belemmeren.

14 weken zwanger: tekenen en symptomen

Hier is een lijst met zwangerschapssymptomen van 14 weken die een moeder doormaakt. Het is vaak fysiek en fysiologisch.

1. Braken:

Braken in deze week is een symptoom dat het immuunsysteem van de baby zich aan het ontwikkelen is. Het gebeurt omdat zijn/haar immuunsysteem niet alles goedkeurt wat de moeder eet. Braken is een teken dat uw baby gezond is. Hoewel de situatie misschien niet verbetert, zijn er enkele manieren om u van het ongemak af te helpen. Je kunt gehydrateerd blijven en ‘s ochtends ook gemberthee nemen, met een lepel honing. Dit is een belangrijke 14 weken zwangerschapszorg.

2. Slaapstoornissen:

Slaapstoornissen komen ook vrij vaak voor. Meestal is het de beweging van de baby die ongemak voor u zal veroorzaken. Dit kan duren tot het einde van je zwangerschap. Een ding dat je zeker kan overkomen, is lethargie. Er is geen manier om dit te bestrijden, maar het beste wat je kunt doen is wat licht werk doen, zodat je moe wordt en uiteindelijk slaapt.

3. Gewichtstoename:

Tijdens je zwangerschap kom je aanzienlijk aan, maar in je 14e week kom je het meeste aan in je hele zwangerschap. Dit is onvermijdelijk en je lichaam heeft zeker alle calorieën en voedingsstoffen nodig. Jij bent de enige voedingsbron voor de baby.

Babygroei in de 14e week van de zwangerschap gebeurt vanwege het extra vet in je lichaam. dit levert de belangrijke voedingsstoffen voor de baby, aangezien het maagaminozuur uw vet binnendringt om uw baby van voeding te voorzien. Daarom geldt: hoe meer vet, hoe gezonder de baby. Sporten is altijd een remedie om je gewicht in de gaten te houden. Er is een scala aan trainingen na de zwangerschap. Het eten van een goed dieet, dat niet bijdraagt ​​aan het gewicht, is ook mogelijk. Maar concentreer je nu op het 14 weken zwangerschapsdieet als een ritueel.

4. Verlangen naar eten:

Hunkeren naar eten zal sterker worden na 14 weken zwangerschap. Een beste manier om eten te vermijden, is door vezelrijk voedsel te eten. Hierdoor blijf je lang vol. Als u van eten houdt, kunt u genieten van gezonde snacks zoals noten en vers gesneden fruit.

5. Neusverstopping:

Een verstopte neus kan irriterend zijn. Dit kan echter worden behandeld met de hulp van een arts. Neem altijd een zakdoek of tissues mee. Een verstopte neus kan soms leiden tot kortademigheid en dus nies je het slijm vaak uit. Zorg ervoor dat dit niet naar de sinus leidt. Als dit het geval is, kunt u het beste een arts raadplegen.

14 weken zwanger

Activiteiten in de 14e week van de zwangerschap:

Als je een werkende moeder bent, kan deze week net hetzelfde zijn als de vorige. Je werkt en komt vermoeider thuis dan normaal. Een ander ding dat u in dit stadium kan storen, is uw

Zwangerschapsdieet en oefeningen van 14 weken:

Eetpatroon:

1. Behoefte aan ijzer:

Tijdens deze week moet je voor de ontwikkeling van je baby ijzerrijk voedsel eten zoals droog fruit, spinazie, aardappelen en sojabonen. IJzer is een must voor de groei van baby’s in de 14e week van de zwangerschap.

2. Foliumzuur:

Foliumzuur is een must voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Eet hiervoor groenten, bananen, granen en bonen.

3. DHA:

DHA is het belangrijkste bestanddeel dat nodig is voor de ontwikkeling van de baby. Eet voedsel zoals eieren, vis en vlees.

4. Kalium:

Het is een goede voedingsstof voor de sterke botten van uw baby. Eet calciumrijk voedsel zoals amandelen, melk, broccoli enz..

5. Vitamine C:

Wel eens van collageen gehoord? Het is de stof die helpt bij het verzorgen van het kraakbeen van uw baby. Het herstelt de weefsels van je kleintje. Vitamine C-rijk fruit omvat mango’s, sinaasappels, broccoli, paprika’s, aardbeien en papaja.

Oefening:

1. Neerwaartse hond:

Voor ondersteuning van je dijspieren doet deze oefening wonderen. Strek je benen en buig op je handen. Die positie moet nog even worden vastgehouden. Herhaal 5 rondes.

2. Schoenmaker pose:

Deze oefening is goed voor de flexibiliteit in het bekkengebied en helpt bij het opbouwen van rek in je onderbuik, waardoor de bevalling gemakkelijker wordt.

3. Lopen:

Als je je lui voelt over andere oefeningen, helpt overal rondlopen. Problemen zoals bloeddruk en constipatie kunnen worden overwonnen door te lopen.

4. Kegal-oefeningen:

Deze oefening is belangrijk omdat het helpt om je bekkenbodemspieren te strekken. Herhaal de oefening wanneer je tijd hebt.

5. Yoga:

De voordelen van yoga hoeven niet benadrukt te worden. Je weet al hoe het rust geeft aan je gestresste geest. Het verbetert ook het uithoudingsvermogen.

Seks tijdens de 14e week van de zwangerschap:

Zelfs in deze week is seks oké. Hoewel wat jou betreft, je neusblokkades en hunkeren naar voedsel, samen met misselijkheid, je misschien niet aan het werk voelen. Kies gemakkelijke posities en je bent klaar om te gaan. Met een beetje intimiteit kom je een heel eind.

Medische controle en behandeling:

Praat met uw arts over controles voor die extra geruststelling die u nodig heeft. Vergeet niet te praten over misselijkheid, brandend maagzuur, constipatie en pijn. Er zijn echter enkele vrij verkrijgbare medicijnen waarvan bekend is dat ze helpen bij de symptomen:

 • Hoest – Dextromethorfan.
 • Pijn – Acetaminophen. Geef niet toe aan Ibuprofen en Naproxen.
 • Constipatie – Metamucil. Vermijd minerale olie.
 • Allergie – Antihistaminica en Loratadine. Vermijd het gebruik van pseudo-efedrine en decongestiva zoals fenylefrine.
 • Maagzuur – Antacida.

Medische test en scan terwijl 14 weken zwanger:

14 weken zwangerschapszorg is belangrijk om te volgen. Wanneer u uw scan doorloopt, zal uw arts waarschijnlijk het volgende waarnemen:.

 1. Je baby is nu zo groot als je vuist. 14 weken zwangere babygrootte wordt vergeleken met die van je gesloten vuist of van een navelsinaasappel.
 2. Je baby staat rechtop. Dit betekent dat zijn/haar nek langer wordt, waardoor het hoofd meer rechtop staat.
 3. Haartjes beginnen te groeien en ook de wenkbrauwen krijgen hun deel van het haar. Het kan echter te vroeg zijn om de haarkleur te bepalen.
 4. Zijn verhemelte begint zich te ontwikkelen en sommige spijsverteringsactiviteiten beginnen; in de darmen.

Hoe stress te overwinnen in de 14e week van de zwangerschap:

 • Stel elke activiteit die voor altijd uit je energie wegvloeit uit. Dit kan een open uitnodiging zijn voor overweldigende angst.
 • Ga met je partner om de tafel zitten en begin met het opstellen van een ouderschapsplan. Dit is het juiste moment voor alles – van het bepalen van de naam van uw kind tot hoe u wilt bevallen.
 • Prioriteiten moeten tijdig worden heroverwogen en geanalyseerd. Geef jezelf voldoende tijd om helemaal alleen te zijn, zodat je precies weet waar je heen gaat en stress voorkomt.
 • Laat technologie je niet overnemen. Ja, het internet is een leuke plek voor online forums; onthoud echter dat elke zwangerschap anders is. Laat je door niets stressen.
 • Uitslapen is een goed idee. Nu je baby zijn eigen slaaproutine heeft, is het misschien moeilijk voor je om het vol te houden, maar laat dat je niet tegenhouden. Doe powernaps.

Wat is de positie van uw baby nu??

14 weken zwangerschap zal de foetale ontwikkeling laten zien dat je baby nu meer op een klein mensje lijkt. De ogen bewegen naar hun positie en de oren hebben hun plaats ingenomen, aan de zijkant van het gezicht. De baby zal iets langer lijken omdat de nekbeenderen beginnen te strekken. De mond van de baby begint ook open en dicht te gaan. Hij kan nu perfect zuig- en slikbewegingen maken. Terwijl de nek recht komt te zitten, zitten de stembanden, het strottenhoofd en de luchtpijp allemaal op hun plaats.

14 Weken Zwangere Baby Maat:

Je baby is nu zo groot als een navelsinaasappel. Dit betekent dat het ongeveer zo groot is als een perzik. De groei van je baby vanaf hier zal fenomenaal zijn. De baby zal 1,5 ons en 3,4 inch wegen. De babygroei vanaf nu supersnel.

14 weken zwangere buik:

De grootte van de buik zal van moeder tot moeder verschillen. Dit hoeft u geen zorgen te maken. Je baarmoeder breidt zich nu uit om plaats te bieden aan de grote baby en daarom kun je wat jeuk en pijn op je buik voelen. Dit komt alleen omdat je huid aan het uitrekken is.

Tips en voorzorgsmaatregelen: 14 weken zwangerschapszorg

 1. Draag altijd comfortabele kleding die past nu je buikje begint te groeien. Vermijd elastieken.
 2. Vermijd tijdens het reizen hobbelige wegen, omdat dit problemen kan veroorzaken bij uw baby.
 3. Je moet jezelf te allen tijde gehydrateerd houden. Als vloeistof je een opgeblazen gevoel geeft, probeer dan fruit met een hoog watergehalte.
 4. Blijf deze week ook trainen om een ​​plotselinge gewichtstoename te voorkomen, omdat dit kan leiden tot striae.
 5. Kondig je zwangerschap aan op de werkplek, omdat dit ertoe kan leiden dat ze concessies doen. Grijp de kans.

Wat zijn de risico’s??

 • Het grote risico komt alleen binnen als je wilt afbreken. Het kan een hele uitdaging zijn om nu een abortus te laten doen en dit kan ook zijn tol eisen van je lichaam en zijn gezondheid.
 • U kunt last krijgen van lekkende tepels. Het kan zijn dat u af en toe gele vlekken in uw beha ziet. Er is niets om in paniek te raken of je zorgen te maken, want dit is pas je eerste melk.
 • Seksuele driften nemen toe. Dit komt voornamelijk door de verhoogde bloedtoevoer naar het bekkengebied.
 • U kunt ook scherpe buikpijn aan beide zijden van uw maag ervaren. Deze staan ​​bekend als de ronde ligamentpijnen. Dit gebeurt vanwege het strekken van je buik, om je baby te huisvesten.

14 weken zwanger: checklist

Hier zijn een paar dingen die je moet onderhouden.

 1. Het wordt tijd dat je je familie en vrienden vertelt over je goede nieuws!
 2. U kunt ook beginnen met het maken van foto’s van uw baby. Op die manier kun je de buikgroei volgen en begrijpen.
 3.  Gebruik deze energie die je nodig hebt om andere dingen te doen, zoals tuinieren of wandelen.
 4.  Stel een ideaal 14 weken zwangerschapsdieet voor jou samen.

14 weken zwanger van een tweeling betekent dat je extra voorzichtig moet zijn met hoeveel je eet. De kans is groot dat je te snel je energie verliest. Drink om te beginnen elke dag een liter water. Voorzie jezelf van veel noten en gierst om je elke dag energiek te houden. Lichamelijke activiteit van een soort zal je ook helpen om op gang te komen. Vergeet niet om een ​​goed voedingsschema van uw arts en een aanbevolen fysieke activiteit te krijgen.

14e week is aangebroken! U bent uw eerste trimester met succes doorgekomen. Begin met het lezen van boeken over zwangerschap en weet wat het kan betekenen. Vergeet niet om altijd aan de gezondere kant te zijn en jezelf te omringen met veel positiviteit. Blijven gaan. De reis zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.