Het is geen verrassing dat de afgelopen jaren de populariteit van yoga in Delhi enorm is gestegen. Het is aangetoond dat yogalessen in Delhi een effectieve stressbestrijder zijn; het verstevigt niet alleen het lichaam, maar frequente lichaamsbeweging kan in de loop van de tijd enorme algemene gezondheidsvoordelen opleveren. Door regelmatig yoga te beoefenen, kalmeert de geest, verbetert de focus en verbetert de flexibiliteit, waardoor de efficiëntie op de werkplek en bij het sporten wordt verbeterd en mensen kalm kunnen blijven in gespannen omstandigheden.

Gelukkig is er een groot aantal yoga-opleidingsinstituten in Delhi door de hele stad met persoonlijke leraren, sportscholen en yogastudio’s die allemaal strijden om een ​​deel van de yoga-industrie in de stad. Hoe ontdekt een hardcore liefhebber of een beginner een geschikte school in de stad met de steeds groter wordende keuzes? Hieronder vermelden we de tien meest populaire van de beste yogascholen in Delhi; de cursussen zijn geselecteerd voor de beste waarde, beste praktijken en de meest plezierige ervaring, inclusief andere voordelen zoals locatie en bekwame docenten.

Yogalessen in Delhi

Top 10 yogalessen in Delhi met details:

1. Morarji Desai Nationaal Instituut voor Yoga, Ashoka Road:

Deze yoga in Delhi, Moraji Desai National Institute of yoga, ligt aan de Ashoka-weg en wordt opgericht en beheerd door de regering van India. Dit is een non-profitschool en behoort tot de beste yogatrainingen in Delhi. Dit instituut valt onder de afdeling Ayush maar functioneert als een onafhankelijke organisatie. Verder traint en leidt het individuen op in yoga en verspreidt het positiviteit door middel van de yogacultuur. Studenten over de hele wereld komen naar dit instituut en leren technieken en betekenis van yoga asana’s en wisselen hun mening hierover uit. Dit is een van de goede yogalessen in New Delhi. Gezien de enorme capaciteit wordt dit in Delhi bijna yogacollege genoemd

 • Contact: 011-2373 0418
 • Adres: Morarji Desai Nationaal Instituut voor Yoga, 68, Ashoka Road, in de buurt van GoleDakKhana, New Delhi – 110001
 • tijdstippen: Weekdagen – 9.00 – 17.00 uur.
 • Website: www.yogamdniy.nic.in/

2. Sivananda Yoga Vedanta Centrum, Kailash Kolonie:

Sivananda Yoga Delhi is een non-profitorganisatie opgericht door Sri Swami Vishnudevananda in 1992 en vernoemd naar Swami Sivananda, een van de belangrijkste religieuze opvoeders van de 20e eeuw. Om een ​​betere en vreedzamere wereld te ontwikkelen, probeert het centrum oude yoga-leringen te verspreiden. Door middel van yoga stelt het centrum individuen in staat om ziektes op natuurlijke wijze te overwinnen. Het voert cursussen uit met een traditionele en langzame niet-competitieve opzet. Het centrum staat open voor zowel beginners als gevorderden. Dit yoga-opleidingsinstituut in Delhi heeft ook unieke yoga-trainingskampen voor kinderen en staat bekend om prenatale yogalessen in Delhi.

 • Contact: +91- 8860954455
 • Adres: Sivananda Yoga Vedanta Nataraja Centrum, A – 41, Kailash Colony, New Delhi – 110048.
 • tijdstippen: 6 uur ‘s ochtends – 20 uur ‘s avonds.
 • Website: http://sivananda.org.in/delhi/

3. Iyengar Yogacentrum Yogakshema, New Delhi:

Iyengar Yoga Delhi is het enige gecertificeerde centrum voor Iyengar Yoga in Delhi. Het begon in 2008 en had alle apparatuur die nodig was voor Iyengar Yoga-oefeningen. Nivedita Joshi, de vurige volgeling van Bks Iyengar, exploiteert Iyengar Yoga Center Delhi. Ze is beroemd onder de Iyengar yogaleraren in Delhi. Het centrum staat bekend om het aanleren van alle nuances en methoden die horen bij de stijl van Iyengar Yoga. De faciliteit heeft alle benodigde rekwisieten en accessoires voor Iyengar Yoga-oefeningen.

 • Contact: 011-2323 4356, 2323 4357
 • Adres: Perceel nr. 65,66,67, Deendayal Upadhyay Marg, Rouse Avenue, New Delhi – 110002
 • tijdstippen: 1,5 – 2 uur per dag
 • Website: http://www.iyengyogakshema.org/

4. Het Yogshala Yoga, Ayurveda en Panchakarma Centrum, Gujranwala Town:

Het is een bekende en beste yogales in Delhi, vooral in Noord-Delhi en aanbieders van yogalerarenopleidingen in Delhi. Het is een non-profitorganisatie die alle kriya onder één dak regelt, met yoga OPD, inspirerende docenten, flexibele tijden, persoonlijke aandacht, kwaliteitsdiensten en ondersteuning. Het aanbod van Yogshala biedt yoga en geïntegreerde fitnesservaringen in verschillende stijlen en niveaus. Ze hebben yogalessen voor algemene gezondheid en fitness, senioren en huisvrouwen en individuele yogalessen. Ook yogatherapieën voor alle soorten ziekten en aandoeningen. Probeer dit voor een goed yogacentrum in Noord-Delhi?.

 • Telefoon: +91-7042818019
 • Adres: 249 (kelder), Gujranwala Town, Part – III, Noord-Delhi, Delhi 110009
 • tijdstippen: Elke dag 50 minuten sessie
 • Website: www.theyogshala.com

5. Patanjali Arogya Kendra, Dayanand Vihar:

Ook wel Ramdev Yogalessen genoemd in Delhi. Patanjali Arogya Kendra is een yoga- en ayurvedisch centrum dat deel uitmaakt van de Divya Yoga-organisatie die de wereld wil creëren door middel van yoga en Ayurveda vrij van ziekte. Baba Ramdev is een van hun trustees. Patanjali Arogya Kendra is de plek om het baba ramdev yogacentrum in Delhi te leren. Het Delhi Center (Baba Ramdev Yoga Center in Delhi) leert de unieke stijl van Baba Ramdev’s wereldberoemde yoga, en verwerft hem beroemde klanten Shala, samen met het verstrekken van ayurvedische behandelingen.

 • Contact: 099711 94830
 • Adres: Winkel nr: 7, Karkarduma Metro Plar-20, Bhartendu Harish Chandra Marg, Dayanand Vihar, Delhi – 110092
 • tijdstippen: Van ‘s morgens 9.30 uur tot 18.30 uur.
 • Website: http://www.divyayoga.com/

6. Isha Yogacentrum, Mehrauli:

Het Isha Yoga Center Delhi, opgericht door Sadhguru Jaggi Vasudev, maakt deel uit van de Isha Foundation. Dit yogacentrum is eigenlijk gevestigd in Coimbatore en ligt aan de voet van het Velliangiri-gebergte. Zelfs dit valt onder de non-profitorganisatie en wordt grotendeels beheerd door de basis en hulp van vrijwilligers en donaties. Opgericht in 1992, leert het centrum verschillende technieken van klassieke Hatha Yoga en verder ook veel in meditatie en typen. Dit soort yoga-asana’s is uitstekend geschikt voor persoonlijke en individuele groei, zelfbekrachtiging, wat het belangrijkste motto is van het Isha-programma. Yogacentrum in Delhi heeft een bekend en populair ‘intern engineeringprogramma’ dat elke week op woensdag begint.

 • Contact: +91 9654993333
 • Adres: 4, Osho Drive, Mandi Gaon Road, Mehrauli, Delhi – 110030
 • tijdstippen: 3 uur sessie
 • Website: https://isha.sadhguru.org/in/en

7. Dr. Deepak Sachdeva’s medisch yogacentrum, West Delhi:

Als je op zoek bent naar yogalessen in West Delhi, dan is dit degene. Medische yoga is hun specialiteit. Krijg hier deskundig advies onder begeleiding van Dr. Deepak Sachdeva. Dit is een brede training met meer dan 300 uur leren, praktische sessies, OPD’s en live projectopdrachten. Medische yoga behandelt efficiënt verschillende kwalen, misvormingen en ziekten. Medical Yoga biedt verschillende programma’s die specifiek zijn ontworpen om aan hun behoeften te voldoen, volgens de vereisten van verschillende industrieën. Ze hebben ook centra in Noord-Delhi en Centraal-Delhi. Dit is een van de beste yoga-instituten in Delhi?

 • Contact: +91-9891243444
 • Adres: Huis nr. 41, kelderverdieping, N W Ave Rd, West Punjabi Bagh, New Delhi, Delhi 110026
 • tijdstippen: ma-za: 7.00 – 20.00 uur.
 • Website: www.medicalyoga.in/

8. Art Of Living yoga- en meditatiecentrum, Delhi:

Art Of Living Yoga en Meditatie Centrum, opgericht door Sri Sri Ravi Shankar in 1981, maakt deel uit van de Art Of Living Foundation. Het is een humanitaire beweging om het leven van mensen te verbeteren. De stichting heeft vestigingen door het hele land en de wereld, en helpt door middel van yoga en meditatie iedereen met hulp bij omgang met relaties, spiritualiteit, zelfvertrouwen krijgen en omgaan met persoonlijke ontwikkeling. Er zijn ook basiscursussen die worden gegeven door de organisatie en de opgeleide docenten. De yogalessen in Oost-Delhi worden gegeven door het centrum.

 • Contact: +91 098111 43800
 • Adres: K-67B, nabij New Bata Showroom, Lajpat Nagar 2, New Delhi, Delhi 110024
 • tijdstippen: Afhankelijk van de locatie
 • Website: www.artofliving.org/ai-en

9. Indira Gandhi Institute of Yoga Services, Delhi:

Of je nu op zoek bent naar yoga in Zuid-Delhi of yogalessen in Noord-Delhi, hier heb je het antwoord. Indira Gandhi Institute of Yog Services hecht veel waarde aan de eisen van de klant voor het leveren van yogatrainers aan huis. Deze poweryoga in Zuid-Delhi biedt yoga-instructeurs voor ademhalings-, pranayama- en ontspanningstechnieken, poweryogalessen, meditatie voor stressmanagement, yoga voor gewichtsverlies, yoga voor algemene fitness, meditatie, meditatielessen, poweryoga thuis, poweryogalessen thuis, poweryoga lessen voor dames aan huis, poweryoga lessen in West Delhi. Mis dit ook niet voor goede yogalessen in Zuid-Delhi

 • Contact: +91- 9999166524
 • Adres: 4, C Block Janakpuri Rd, Block C4G, Aai Wooncomplex, Janakpuri, Delhi, 110058
 • tijdstippen: Niet beschikbaar
 • Website: www.igiyogservices.in/

10. Bikram-yogastudio, Rajouri-tuin:

De wereldwijde keten van Bikram yogastudio Delhi werd in 2015 gelanceerd in Delhi. De studio volgt het patroon van het trainen van de 26 yogahoudingen ontworpen door Bikram in een verwarmde ruimte. Bikram Yoga wordt beïnvloed door het Hatha Yoga-systeem en werd in de jaren 70 gemaakt door de yogagoeroe Bikram Choudhury. De door Bikram gecertificeerde docenten volgen alleen lessen in de studio, waarbij 90 minuten yoga-asana’s worden beoefend. De 26 yoga asana’s worden goed instroom beoefend in de grote verwarmde ruimte. Er zijn ook introductielessen voor kinderen en volwassenen apart.

 • Contact: +91 965020333
 • Adres: A-24, 1e verdieping, Vishal Enclave, tegenover Vishal Cinema, Rajouri Garden, Delhi – 110027
 • tijdstippen: Ochtenden, 6u – 20u.
 • Website: http://www.bikramyoga.com/

Aanvullende tips:

Als je op zoek bent naar unieke prenatale of zwangerschapsyogalessen in Delhi, kun je ze ook gemakkelijk bereiken voor speciale sessies. Ze zullen speciale yogalessen geven voor zwangere dames in Delhi. Hieronder volgen de namen van de beste mannelijke yogatrainers in Delhi.

 • Tarunendra Pragyaputra
 • Nitrillen Kumar Roy
 • PR Singh
 • Krishna en Thakuro
 • Gautam
 • Dr Nirmal Kumar
 • Leelanand Thakur
 • ZubinAtré
 • Vikram Singh
 • Vrouwelijke yogatrainers in Delhi zijn:
 • Priyanka Devi Gupta
 • MehakPuri
 • Apurva Saxena
 • Amrit Nam Kaur (Gunjan Kochhar)

Daar ga je met tien van de meest uitzonderlijke poweryogalessen in Delhi of thuisyogalessen in Delhi, wat je maar wilt. Dus na het lezen van dit, ben ik er zeker van dat je een fan bent geworden van al deze Delhi Yoga-retraites en bereid bent om te genieten van de integriteit van yoga. De volgende keer dat u wilt sporten, hopen we dat u een van deze geweldige plekken zult proberen! Laat ons alsjeblieft weten wat je ervaring is als je een van deze beste yoga-instituten in Delhi bezoekt. Gelukkig yoga-ing. Heel erg bedankt voor het lezen!

Veel Gestelde Vragen & antwoorden:

Q1. Wat zijn de yogacursussen aan de universiteit van Delhi??

antw: Enkele van de yogacursussen die aan de universiteit van Delhi worden aangeboden, zijn:

 1. MA (Yoga en natuurgeneeskunde)
 2. Parttime yoga- en meditatiecursus
 3. B.Sc. in yoga
 4. Diploma in yoga.

Q2. Noem enkele gratis yogalessen in Delhi?

antw: Hieronder vindt u enkele aanbieders van gratis yogasessies of gratis yogalessen in Delhi:

 1. Patanjali Yogpeeth (Patanjali Yoga lessen in Delhi)
 2. De Yoga Chakra – Vinyasa Yoga Studio
 3. Gold’s Gym Greater Kailash.

Q3. Noem enkele poweryogalessen in West-Delhi?

antw: Power Yoga Lessen in West Delhi zijn:

 • Veda Power Yoga Studio
 • Innerlijke Kracht Healing Tempel
 • Het medisch yogacentrum van Dr. Deepak Sachdeva
 • Haar conditie.