Ieder van ons wenst lang, glanzend en gezond haar. De gezondheid van het haar onthult echt de levensstijl die we leiden en het regime dat we volgen. Maar met toenemende verstedelijking hebben we te maken met een verlies van stress, genieten we van junkfood, slapen en eten we op ongepaste tijden. Al deze factoren eisen hun tol van ons haar, wat resulteert in verschillende haarziekten zoals haaruitval, lage groei.

Verschillende yogahoudingen voor haaruitvalcontrole

Om de problemen met haaruitval te bestrijden, passen we verschillende cosmetische chemicaliën op je haar toe om de glans en glans terug te krijgen. Maar we vergeten vaak dat cosmetica ons onmiddellijke resultaten kan bieden, maar tijdelijk. Het is de binnenkant van ons die gezond moet zijn om onze huid en haar gezond te houden.

Yoga is zeker een zeer veilige en krachtige remedie. Het helpt niet alleen bij het omgaan met haarverliesproblemen, maar helpt ook bij de hergroei van verloren haar. Het opnemen van enkele yoga-asana’s in ons dagelijks leven kan op de lange termijn zeer effectief blijken te zijn.

Het enige wat je hoeft te doen is minimaal een half uur per dag yoga te doen en jezelf naar een betere en gezondere toekomst te leiden.

Verschillende yoga-asana’s voor haaruitvalcontrole:

Asana’s waarbij vooroverbuigen wordt gebruikt, werken goed voor haarverliesproblemen, omdat het de bloedcirculatie in het kruingebied verbetert. De bloedcirculatie voedt de haarwortels en als resultaat kan men de veranderingen in de haargroei en vermindering van haaruitval gedurende een periode van een maand of zo waarnemen. Men moet deze yoga-asana’s dagelijks religieus uitvoeren om verschillende gezondheidsgerelateerde haarvoordelen te bereiken. Dit zijn de paar yogahoudingen die je moet proberen!!

1. Balayam Yoga of nagels wrijven:

Balayam Yoga of nagels wrijven voor haaruitval

Stappen:

 • Het kan zowel zittend als staand gedaan worden volgens uw wil en het kan op elk moment van de dag worden gedaan.
 • Moet 5-7 minuten achter elkaar worden uitgevoerd.
 • De volgende afbeelding laat zien hoe u dit moet doen:.

Voordelen:

 • Dit kan worden gebruikt voor het snel verminderen van zware haaruitval. Het toont onmiddellijke resultaten in een paar weken.

2. Kapalbhati Pranayam:

Kapalbhati Pranayam voor haaruitval

Stappen:

 • Het is ademen in en uit pranayam.
 • Het proces moet meerdere keren worden herhaald.
 • Begin met 20 per dag en kan naar believen worden verhoogd.
 • De volgende afbeelding laat zien hoe u dit moet doen:.

Voordelen:

 • Afgezien van het dienen als een haaruitvalredding, helpt het ook bij gewichtsverlies en diabetes.

3. Uttanasana:

Uttanasana voor haaruitval

Stappen:

 • Adem diep in.
 • Sta in de houding die hieronder in de afbeelding wordt getoond.
 • Houd de positie een minuut of 40 seconden vast.
 • Adem uit en kom terug naar de normale positie.
 • Beginners moeten proberen de grond te raken. Maar als ze dat niet kunnen, is dat geen probleem. Je zult na verloop van tijd de juiste houding bereiken.

Voordelen:

 • Terwijl het hoofd naar beneden hangt, vindt een goede bloedcirculatie plaats, wat resulteert in een goede haargroei.
 • Een goede pose om jezelf van streek te maken.

4. Ustrasana:

Ustrasana voor haaruitval

Stappen:

 • Wervelkolom moet rechtop staan.
 • Diep inademen terwijl je achterover buigt.
 • Voer de asana uit zoals vermeld in de afbeelding.
 • De pose moet ongeveer 30 tot 60 seconden worden vastgehouden.
 • Adem normaal tijdens het uitvoeren.
 • Adem langzaam uit terwijl je terugkeert naar je oorspronkelijke houding.

Voordelen:

 • Bloed stroomt naar de hersenen waardoor haarzakjes worden geregenereerd.

5. Uttanpadasana:

Uttanpadasana voor haaruitval

Stappen:

 •  De Asana moet worden uitgevoerd zoals op de afbeelding wordt getoond.
 •  Normale ademhaling moet plaatsvinden.
 • Deze asana’s moeten dagelijks op een lege maag worden uitgevoerd voor het beste resultaat.

Voordelen:

 • Zeer effectief bij het opnieuw laten groeien van haarzakjes.

6. Sasangasana:

Yoga asana's voor haaruitval - Sasangasana

De term Sasangasana betekent, indien vertaald, konijnenhouding. Sasangasana is een van de nuttige yoga-asana’s voor haaruitvalcontrole. Nu weten we waarom konijnen zacht zijdeachtig haar hebben. Yoga om haaruitval te voorkomen omvat sasangasana omdat het helpt bij een snellere bloedstroom naar de hoofdhuid, waardoor de kans op haaruitval wordt verkleind en het ook de hoofdhuid voedt. Helaas helpt dit kale mensen niet om hun haar terug te laten groeien.

7. Adho Mukha Svanasana:

Yoga asana's voor haaruitval - Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana is eigenlijk best leuk en het lijkt alsof je een heuvel nabootst. Deze asana vereist dat je je heup omhoog duwt terwijl je de grond duwt met je handpalmen en voeten. Deze asana verhoogt ook de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en voedt zo de haarwortels. En het lijkt leuk om yoga te doen om haaruitval onder controle te houden, nietwaar? Dit is een van de beste yogahoudingen om haaruitval onder controle te houden en de haargroei terug te brengen.

8. Matsyasana:

Yoga asana's voor haaruitval - Matsyasana

Wie wist dat het imiteren van een vis een eindeloze hoeveelheid haarlokken kan voorkomen dat ze vallen. Omdat het algemeen aanvaard is dat yoga beoefenen om haaruitval te verminderen echt werkt, wordt Matsyasana populair onder mensen die haaruitval willen voorkomen. Matsyasana helpt bij het reguleren van de bloedstroom in de hoofdhuid en voedt ook de haarwortels om te voorkomen dat ze vallen

9. Apasana-yoga:

Yoga asana's voor haaruitval - Apasana

Apasana is een van de meest uitstekende yogahoudingen voor problemen met haaruitval. Apasana is een asana die helpt bij het vrijgeven van alle schadelijke gassen en dus het verbeteren van de spijsvertering (let op: laten we ervoor zorgen dat je geen gas in de buurt van andere mensen vrijgeeft, omdat ze erg ongemakkelijk kunnen worden) vanwege de verbetering in spijsvertering wordt het bloed gezuiverd en dit gezuiverde bloed helpt bij het versterken van de haarzakjes.

10. Sarvangasana:

Yoga asana's voor haaruitval - Sarvangasana

Omdat het een zegen is voor mensen, is sarvangasana de beste vorm van yoga om haaruitval te voorkomen. Deze asana is niet bedoeld voor mensen die lijden aan rugpijn of andere chronische pijn. Sarvangasana vereist dat u uw lichaam van onder de schouder loodrecht op de grond optilt en het hele gewicht van uw lichaam op de schouders moet worden genomen terwijl u de rug met beide handen ondersteunt. Deze asana heeft bewezen mannelijke kaalheid en vrouwelijke kaalheid te verminderen, evenals haaruitval.

11. Anulom Vilom:

Yoga asana's voor haaruitval - Anulom Vilom

Dit is geen asana maar het is een ademhalingstechniek, een vorm van yoga om haaruitval te verminderen. Voor alle luie mensen die niet graag een spier bewegen en toch de haaruitval willen stoppen, is anulom vilom perfect voor jou, omdat het enige moeilijke hierbij is om in en uit te ademen. Deze ademhalingsoefening houdt de longen gezond en stimuleert ook de doorstroming van zuurstofrijk bloed in het lichaam wat ook de hoofdhuid voedt en je krijgt een gezonde haargroei.

12. Bhastrika Pranayama:

Yoga voor haaruitval - Bhastrika Pranayama

Pranayama is een onderdeel van yoga en bhastrika pranayama is de supercharged modus van pranayama. Bij bhastrika pranayam moet je door één neusgat inademen terwijl je het andere neusgat sluit met de duim. Je moet 20 keer heel snel in- en uitademen en je buikwand gaat als een balg in en uit. Bhastrika pranayama is een belangrijk onderdeel van yoga voor haaruitval; het houdt de longen gezond en verbetert de bloedcirculatie in het hele lichaam, wat helpt bij een goed gezichtsvermogen en ook om haaruitval te voorkomen.

13. Sirsasana:

Yoga asana's voor haaruitval - Sirsasana

De meeste van de bovengenoemde asana’s zijn gemakkelijk uit te voeren en vereisen minder inspanning, maar sirsasana is moeilijk in de zin dat je het dagelijks moet oefenen en het belast het lichaam, maar tegelijkertijd zijn de resultaten van het regelmatig uitvoeren van sirsasana zichtbaar in het lichaam . Dit is een van de beste yoga-asana’s voor haaruitvalcontrole. Sirsasana is niets anders dan een hoofdstand. Je moet je hand vanaf de elleboog naar binnen buigen en je lichaam naar boven trekken en het hele gewicht op de handen leggen. Deze asana verhoogt de bloedstroom naar het hoofd, wat helpt bij de regeneratie van de haarzakjes en ook de hoofdhuid voedt

14. Pawanmuktasana:

Yoga asana's voor haaruitval - Pawanmuktasana

Dit heeft bewezen de beste asana’s in yoga te zijn voor haaruitval. Mensen hebben het verschil in de kwaliteit van hun haar en de vermindering van haaruitval gevoeld. Pawanmuktasana wordt gedaan door de knieën dichter bij de kin te brengen terwijl je op de rug ligt. Deze asana helpt bij het verminderen van stress, wat wordt beschouwd als de grootste reden voor haaruitval.

Het bovenstaande zijn de yoga-asana’s voor haaruitvalcontrole. Men moet heel geduldig zijn als hij/zij het resultaat van deze asana’s wil krijgen. Want in yoga zijn resultaten nooit van de ene op de andere dag te behalen. In plaats van chemische behandelingen te ondergaan om haaruitval te stoppen, moet men zich tot yoga wenden om haaruitval te voorkomen.