Het woord Ardha Chandrasana is afgeleid van Sanskrietwoorden waarbij Ardha half betekent en Chandra stralende maan betekent. Dus de algemene term die wordt gebruikt voor Ardha Chandrasana is ook Halve Maan Pose. Dergelijke houdingen helpen niet alleen bij het handhaven van de balans van het lichaam, maar helpen ook bij het bestrijden van veel lichaamsproblemen.

ardha chandrasana

Deze pose verbetert niet alleen je energieniveau, maar helpt ook bij het herleven van een slechte lichaamshouding. Deze houding moet dagelijks worden beoefend, omdat het helpt bij het versterken van de biceps. Volg de onderstaande stappen om dit soort asana te leren:

Hoe doe je Ardha Chandrasana

  •  Plaats jezelf op de mat in een staande positie.
  •  Plaats jezelf nu in de driehoekshouding. Zorg ervoor dat u rechtop staat met de voeten ongeveer een meter uit elkaar. Plaats nu uw linkerhand op de linkerbil en de rechterhand raakt bijna uw rechtervoet aan.
  • Wees tijdens het doen van deze asana extra voorzichtig dat je hand en schouder in de rechte lijn moeten worden geplaatst. Zo niet, zorg er dan voor dat je je lichaam op die manier uitlijnt, door jezelf gewoon naar voren te bewegen.
  • Adem nu wat lucht in je lichaam in en verwijder langzaam je rechterhand van de rechtervoet en plaats deze een beetje weg van de rechtervoet, maar zorg ervoor dat het niet erg ver is, anders verlies je misschien de controle of je lichaamsbalans.
  • Houd tijdens het uitvoeren van deze asana gewoon je benen recht. Zorg ervoor dat je je knieën niet eens licht buigt.
  • Probeer langzaam je linkerbeen in een hoek van 90 graden in de lucht te tillen. Het moet in een rechte lijn zijn met je hoofd.
  • Hierna, begin je linkerhand in de lucht te tillen, zorg er gewoon voor dat deze in een rechte lijn staat die overeenkomt met je rechterhand.
  • Kijk recht omhoog naar de linkerhand. Blijf 2-3 minuten in deze eindpositie en houd je adem in.

Mensen die aan nek of schouder lijden, mogen deze asana niet beoefenen zonder hun arts te raadplegen. Als je nek- of schouderprobleem verholpen is, mag je aan deze asana beginnen, maar alleen onder begeleiding van een yogaleraar. Halve maan pose moet dagelijks worden beoefend. In- en uitademen is erg belangrijk tijdens het uitvoeren van deze asana.

Hoe Ardha Chandrasana (halve maan pose) te doen en de voordelen ervan?

Voordelen van Ardha Chandrasana

Het beoefenen van yoga is zeer gunstig voor je gezondheid. Het helpt niet alleen om je lichaam flexibel te maken, maar zorgt ook voor kleine problemen en pijn in het lichaam.

Ardha Chandrasana maakt niet alleen uw ruggengraat flexibel, maar verzorgt ook uw rug- en lage rugpijn. Deze asana wordt beoefend door veel dikke en gezonde vrouwen omdat het helpt bij het verminderen van je vet van taille, heupen en billen.

Dus mensen die echt wat willen afvallen, moeten beginnen met het beoefenen van deze asana. Veel mensen weten misschien dat deze asana helpt om je lichaam fit te houden. Als je te maken hebt met een spijsverterings- of gastro-gerelateerd probleem, begin dan vanaf vandaag met het doen van Ardha Chandrasana.

Het helpt echt bij het stimuleren van je spijsvertering en helpt ook bij het verbeteren van je balans. Het beoefenen van Halve maan pose zorgt niet alleen voor een ontspannen gevoel, maar geeft je ook een goed gevoel van binnenuit.

Men moet deze asana 3-4 keer per dag herhalen. Meestal is yoga erg goed in de vroege ochtend, maar als je ‘s avonds tijd hebt, zorg er dan voor dat je deze asana oefent. Yoga doen biedt je enorme voordelen.

Als je deze asana heel actief en regelmatig beoefent, kan het je misschien weghouden van de pijnen en medicijnen. Dus stop met lezen en begin vandaag met het beoefenen van deze asana.