Asana of pose helpt bij het reguleren van het systeem van het lichaam en brengt ook ritme en harmonie in je geest. Een dergelijke asana die echt helpt bij het versterken van je polsen en armen is Astavakrasana of Eight Angle Pose. Het is een van de meest geavanceerde armbalanshoudingen in yoga. Astavakrasana is een Sanskrietwoord waar asta acht betekent en vakra gebogen betekent. Maar de naam is afgeleid van de grote hindoeïstische wijze naam Astavakra. Deze pose wordt vooral aanbevolen voor beoefenaars die het hoogste niveau in yoga hebben bereikt en wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde vormen van yoga. Wees dus heel voorzichtig tijdens het uitvoeren van deze asana. Om deze asana te leren, volg je de onderstaande instructies stap voor stap:.

Astavakrasana (achthoekige houding) Hoe te doen en de voordelen ervan

Stap voor stap Astavakrasana:

1. Leg een matje op de grond.

2. Om deze asana te beginnen, ga op de mat zitten en strek gewoon je voeten uit. Houd uw handpalm stevig en moet op de grond worden geplaatst. Houd nu uw voeten gebogen en strek uw been recht. Druk nu langzaam je rechterknie tegen je borst. Haal nu 3 keer diep adem.

3. Breng nu langzaam je rechterknie achter naar je schouder aan de rechterkant. Maar wees er zeker van dat terwijl je in deze houding bent, je rechterdij op de rechter triceps moet rusten.

4. Trek nu je schouders op je rug. Haal diep adem en begin met het optillen van je heupen en til ook je been van de grond. Haak nu voorzichtig je linkerenkel recht om de rechterenkel.

5. Laat langzaam je adem ontsnappen, breng gewoon je schouders naar voren en vorm een ​​hoek van 90 graden in je ellebogen. Laat uw voet tegelijkertijd gewoon in de zwaaiende positie naar de rechterkant zijn. Wanneer je in deze houding bent, houd je benen stevig vast en knijp gewoon in je rechterarm met je binnenkant van de dijen.

6. Blijf ongeveer een minuut in deze houding. Blijf tijdens deze houding gefocust op één enkel punt. Probeer je gezicht naar beneden naar de grond te laten kijken. Keer nu voorzichtig terug naar uw oorspronkelijke positie. Rust daarna 2-3 minuten uit en begin deze houding opnieuw te oefenen. De tweede keer dat je deze pose kunt herhalen, beginnend met het rechterbeen eerst.

Deze asana moet worden gedaan door mensen die zeer flexibel zijn. Het helpt echt bij het versterken van je kernspieren. Mensen die deze asana leren, moeten het eerst leren van een deskundige yogabeoefenaar. Het helpt je niet alleen om je beter te begeleiden, maar beschermt je ook tegen jezelf verwonden. Mensen die lijden aan schouder-, elleboog- en knieblessures moeten deze houding volledig vermijden. Mensen die lijden aan het Carnal Tunnel Syndroom moeten deze pose ook vermijden. Je kunt deze pose zeker aanpassen als je een beginner bent. Het gebruik van een steun onder uw been kan u beter helpen. Als deze op een verkeerde manier wordt geleerd, biedt deze asana je enorme voordelen. Laten we eens kijken naar de voordelen van Astavakrasana.

Voordelen van Astavakrasana:

  • Het helpt bij het versterken van de kernspieren.
  • Het helpt ook om je lichaam te versterken en je fysiek fit en gezond te houden.
  • Het helpt de spieren van je armen en de pols te versterken.
  • Deze asana is een zeer goede stressverlichter. Het helpt bij het vergroten van je concentratie, balans en doorzettingsvermogen.
  • Deze asana helpt niet alleen bij het strekken van je spieren en ook je ruggengraat. Het helpt je weg te houden van allerlei chronische gerelateerde problemen.
  • Deze pose helpt echt bij het opbouwen van je uithoudingsvermogen en verbetert ook je bloedcirculatie.

Dus begin vandaag met het leren van Astavakrasana asana. Het maakt je niet alleen gezond, maar ook speels. Zo gelukkig leren.