Ayurveda is volledig wetenschappelijk en dit gebied verwijst voornamelijk naar de genezing van iemands kwaal door natuurlijke behandeling. Dit betekent dat in plaats van tabletten of een ander medicijn in te nemen, er een natuurlijke procedure wordt gevolgd. verschillende soorten bladeren en sappen worden gebruikt om de persoon te behandelen. Het was oorspronkelijk een oude praktijk en heeft zijn relevantie verloren in de afgelopen dagen, maar deze wetenschappelijke methode heeft opnieuw aan belang gewonnen. Het is ontwikkeld als een discipline waarbij de persoon deze methode eerst wordt uitgeprobeerd en geëxperimenteerd, pas daarna wordt het commercieel toegepast.

Ayurveda yoga asana's en voordelen

mensen denken dat deze methode over het algemeen alleen van toepassing is op fysieke problemen, maar de waarheid is dat het even nuttig is als het gaat om mentale stabiliteit. Deze methode wordt beschouwd als zeer ontspannend voor zowel lichaam als geest. Het zorgt voor diepe rust in de geest en helpt de persoon om alledaagse problemen op te lossen en een grotere kijk op het leven te krijgen.

Yoga daarentegen verwijst naar het verbeteren van de lichaamscondities door het uitvoeren van bepaalde lichaamshoudingen, oefeningen en ademhalingsoefeningen. Ayurveda yoga verwijst naar de praktijk waarbij zowel yoga als ayurveda samen worden uitgevoerd. Bepaalde houdingen of oefeningen worden aan de persoon voorgeschreven op basis van de problemen die zich voordoen in het lichaam van de patiënt.

ayurveda yoga

De meeste fysieke problemen die zich in het lichaam voordoen, houden verband met de onbalans in de doshsa, de drie energieën waarvan wordt gezegd dat ze in het lichaam van een persoon aanwezig zijn en verantwoordelijk zijn voor de fysiologische aandoeningen. Kortom, onbalans of verstoringen in een van de drie dosha’s kunnen lichamelijke problemen veroorzaken. Dit kan op zijn beurt worden behandeld door ayurveda en door verschillende houdingen en oefeningen aan te nemen. oefeningen helpen het lichaam om de onbalans te herstellen en het lichaam op het goede spoor te krijgen. De persoon wordt natuurlijk behandeld en er zijn ook geen bijwerkingen.

In totaal zijn er drie soorten energieën die erin slagen om al onze fysieke functies intact te controleren. Verstoringen in een van deze energieën kunnen problemen veroorzaken. alle drie de dosha’s zijn hieronder genoemd met hun bijwerkingen-

Pitta Dosha:

Deze energie is verantwoordelijk voor het verbruik van alle voedingsstoffen en mineralen. het leidt ook tot een goede werking van het metabolische systeem en houdt de persoon de hele dag actief. Dit helpt ook om het voedsel goed te verteren en extraheert alle noodzakelijke vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te blijven werken.

Elke vorm van onbalans kan echter leiden tot agitatie en frustratie. de persoon kan zich rusteloos en ook depressief voelen. Onjuiste vertering van voedsel kan leiden tot ongewenste zweren en steenpuisten. de persoon kan zich ook duizelig voelen. De beste manier om dit te behandelen is om natuurlijke spijsverteringstabletten te nemen en oefeningen uit te voeren die kunnen leiden tot de vertering van voedsel.

Vata Dosha:

Vata dosha is voornamelijk verantwoordelijk voor een goede bloedcirculatie in het lichaam. Deze energie helpt het lichaam om goed te bewegen en geeft het de juiste bewegingsfuncties. In feite zijn zelfs de werking van het hart en de kleinste beweging, zoals knipperen met de ogen of kronkelen van de tenen, ook afhankelijk van deze dosha. onbalans van deze energie kan ernstige angst veroorzaken. De persoon kan gespannen raken door de verkeerde beweging. Dit heeft echter ook een oplossing. Regelmatige beoefening van bepaalde oefeningen kan het energieniveau weer normaal maken.

Kapha Dosha:

Kapha Dosha verwijst naar de energie die verantwoordelijk is voor de waterbalans in het lichaam. Het houdt de huid gehydrateerd en levert ook water aan verschillende organen van het lichaam. Onbalans in deze energie kan onzekerheid veroorzaken, omdat de juiste balans de persoon kalm en liefdevol kan houden. de persoon zal zorgzaam blijven en zal ook een vergevingsgezind karakter hebben.

Ayurveda yoga is geen nieuwe techniek en wordt om zijn wetenschappelijke redenen wereldwijd geaccepteerd. Men moet regelmatig de houdingen oefenen en de natuurlijke medicijnen innemen om spar te blijven en ook om de drie vitale energieën in evenwicht te houden.