De schoonheid van een vrouw is niet compleet zonder mooi haar. De kroon op het werk is wat haar definieert en lang glanzend haar hebben is de droom van elke meisjes. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, proberen meisjes alles uit, van gezonde voeding, goede haarproducten tot professionele haarbehandelingen. Maar wist je dat yoga je kan helpen bij de haargroei? Nou ja, yoga beoefenen kan wonderen doen voor je haar en yoga van Baba Ramdev helpt je om het meest verbluffende haar te krijgen.

Baba Ramdev Yoga voor haaruitval

Baba Ramdev’s yoga – Een inzicht:

De yoga van Baba Ramdev is erg populair en de populariteit blijkt uit zijn talrijke volgelingen over de hele wereld. Hij is ook erg populair bij de beroemdheden, ze beoefenen Baba Ramdev’s yoga om hun schoonheid te verbeteren en te behouden. Baba Ramdev’s yoga heeft veel lofbetuigingen van iedereen gewonnen en zijn populariteit groeit met elke dag die voorbijgaat..

Om terug te komen op ons onderwerp van interesse … het haar- Dus een mooi haar hebben door yoga is een realiteit en we geven alle informatie over hoe we deze realiteit kunnen bereiken. Deze stijl van yoga wordt uitgebeeld door Swami Ramdev en zijn yoga richt zich op het gebruik van de stroom van zuurstofrijke adem om bepaalde aandoeningen en ziekten te genezen. Er wordt ook aangenomen dat dit de haargroei enorm bevordert.

Enkele punten om in gedachten te houden:

De yoga van Baba Ramdev moet maandenlang met uiterste toewijding worden beoefend om het gewenste resultaat te bereiken. De vroege ochtenden zijn de beste tijd om yoga te beoefenen, behalve dat je ervoor moet zorgen dat je maag minstens twee uur leeg is voordat je yoga gaat beoefenen.

Baba Ramdev Yoga voor haaruitval:

Hieronder volgen de yogahoudingen van Baba Ramdev die je zullen helpen haaruitval te voorkomen en op natuurlijke wijze mooi en gezond haar te laten groeien.

Kapalbhati Pranayama:

Deze yoga-asana is een ademhalingsvorm waarbij je het lichaam van zuurstof voorziet en tegelijkertijd de buik- en buikspieren versterkt. Deze yoga-asana geeft de hoofdhuid de benodigde zuurstof om de haargroei aan te vullen. Van Kapalbhati is ook bekend dat het helpt bij de spijsvertering, wat op zijn beurt ook gezond haar bevordert.

Routebeschrijving om Kapalbhati te doen:  Ga lekker zitten op een yogamat. Zorg ervoor dat uw ruggenmerg rechtop staat en dat zowel de knie als de handpalm naar beneden gericht zijn. Adem nu uit door je neus terwijl je je buikspieren naar binnen trekt naar het ruggenmerg. Adem uit terwijl je je buikspieren ontspant. Herhaal het proces in snelle beweging. Begin door dit ongeveer 50 keer te doen en verhoog het dan. Mensen die lijden aan hoge bloeddruk, hartproblemen of hernia moeten deze asana vermijden.

Bhastrika Pranayama:

Baba Ramdev Bhastrika Pranayama

Ga in Padmasana-houding zitten, plaats je handen op je knieën en adem krachtig in met beide neusgaten. Vul je longen volledig en adem dan met volle kracht uit terwijl je een sissend geluid maakt. Deze asana vereist een krachtige ademhaling, waarbij de borstkas moet opblazen en niet de buik. Bhastrika pranayama moet 5 keer per dag worden gedaan. Deze asana helpt je borst, longen, zenuwstelsel en ademhalingssysteem.

Anulom Vilom Pranayama:

baba ramdev Anulom Vilom Pranayama

Deze asana helpt enorm om je geest te kalmeren door de vrije radicalen die tijdens stress worden geproduceerd te elimineren en het helpt ook om het zuurstofrijke bloed door het lichaam te laten circuleren. Deze meerdere voordelen voor het lichaam vertalen zich in een gezonde haargroei door de hoofdhuid te voeden.

Routebeschrijving:

Zit in Padmasana-houding, ruggenmerg rechtop en bedek je linkerneusgat met je linkerduim. Adem in door je rechter neusgat en sluit dan je rechter neusgat met je wijsvinger en adem uit door je linker neusgat. Herhaal de techniek met je andere neusgat, dit is één cyclus. Herhaal deze asana aanvankelijk gedurende drie minuten en breid het dan geleidelijk uit tot 20 minuten.

Bhramari Pranayama:

Baba Ramdev Bhramari Pranayama

Bhramari asana helpt je schoonheid te versterken, vermindert stress en verlicht migrainepijn, hypertensie en helpt bij het verlichten van verschillende andere ziekten die op hun beurt ook een goede haargroei bevorderen.

Routebeschrijving:

Ga in padmasana zitten en bedek dan beide oren met je duim. Houd je wijsvinger op je voorhoofd en met de rest bedekken drie vingers je ogen. Adem zachtjes en langzaam in met zowel het neusgat. Adem uit met beide neusgaten terwijl je een zoemend geluid maakt door je keel. Herhaal het 5-10 keer.

Deze yoga-asana’s doen wonderen voor je haar, maar overdrijf de asana niet en verwacht onmiddellijke resultaten. De resultaten zullen geleidelijk zijn, dus wees geduldig en wees regelmatig.