De BabajiKriya Yoga is een synthese van technieken die worden onderwezen door de geperfectioneerde meesters van Siva Yoga, Yoga Siddhas, Agastya en Boganathar door Babaji Nagaraj. Kriya Yoga Babaji staat ook bekend als ‘Actie met Bewustzijn’. Dit komt omdat het de persoon verlicht over zelfkennis en het kennen van de waarheid achter het bestaan ​​van ons wezen.In BabajiKriya Yoga wordt bewustzijn opgenomen in de asana’s, pranayama, mantra’s, en meditatie en ook in onze gedachten, woorden, dromen en daden. Het beoefenen van deze sadhana heeft een enorm potentieel om een ​​persoon bewuster te maken. De technieken vereisen echter een hoger niveau van zuivering en perfectie om af te stemmen op de aspiratie van de ziel.

De essentie van BabajiKriya Yoga is om jezelf te bevrijden van het stressvolle leven en je niet druk te maken over kleine dingen in het leven en in plaats daarvan te denken aan betere en grotere dingen die ons leven compleet maken. Het verwijst naar zelfrealisatie en verlichting. Men probeert de huidige situatie in twijfel te trekken en met betere alternatieven te komen om zichzelf en de samenleving tevreden te stellen. Materialistische dingen doen er niet meer toe; in plaats daarvan probeert men moreel en ethisch correct te zijn. Deze geweldige therapie is behoorlijk therapeutisch en werd geïntroduceerd door Baba Nagaraj, die zelf werd beïnvloed door de eeuwenoude 18 Siddha-tradities.

Babaji Kriya Yoga Asana's en voordelen 3

Het hele doel van deze Kriya Yoga is om het atma, ook wel de ziel genoemd, vrij te maken van het lichaam en allerlei soorten druk. De manier om dit stadium te bereiken is door de kracht van KriyaSadhana. De oorspronkelijke plaats van het atma is het Mooladhara-chakra. Wanneer KriyaSadhana echter wordt beoefend, gaat het Atma verder naar het Vishuddhi-chakra. Als de kracht iets meer wordt geïntensiveerd, beweegt het Atma zich naar het Ajna-chakra en komt later in het Sahasrara-chakra waar het veel druk uitoefent en in contact komt met de Brahma Randhra. Dit is de plaats van waaruit het Atma naar verluidt volledig vrij is van het lichaam en naar de Sahasrara-chakra beweegt, wat bewijst dat het Atma nu volledig vrij is van het lichaam en nu op een totaal andere plaats ligt. Deze plek is vrij van alle kleine problemen van het leven en helpt de menselijke geest om aan grotere problemen te denken en stress los te laten?.

Deze hele yogatherapie is verdeeld in vijf delen, genaamd als

  • Kriya Hatha Yoga.
  • Kriya Kundalini Pranayama.
  • KriyaDhyana Yoga.
  • Kriya Mantra Yoga.
  • Kriya Bhakti Yoga.

Al deze vijf elementen zijn hieronder in detail beschreven.

Kriya Hatha-yoga:

babaji kriya yoga

Dit soort Kriya-yoga omvat ongeveer 18 asana’s of houdingen, die mensen helpen fit te blijven en hun geest te ontspannen. Mudra’s worden ook beschouwd als een onderdeel van deze sectie. De druk wordt uitgeoefend op spieren, die het lichaam helpen om strakker te worden.

Kriya Kundalini Pranayama:

Dit element omvat voornamelijk de uitgebreide ademhalingstechnieken die de geest, het lichaam en de ziel helpen ontspannen. Dit zorgt ervoor dat het atma van het lichaam naar het hoogste niveau reist. Men moet op de eigen adem letten. Dit zal automatisch helpen voor het atma om van de ene chakra naar de andere te reizen.

Kriya Dhyana-yoga:

Meditatietechnieken zijn opgenomen in dit segment. Een persoon kan deze activiteit uitvoeren om al het vuil in gedachten kwijt te raken en in zichzelf te kijken. Dit is een van de beste technieken om je eigen fouten te beseffen en zeker te zijn van je beslissingen. De beste manier om dit uit te voeren is in een rustige omgeving met niemand in de buurt.

Kriya Mantra-yoga:

Een kleine mantra of een woord moet continu worden herhaald. Dit helpt de geest om het onderbewustzijn te reinigen en vult het lichaam met positieve energie. Men zal in staat zijn om helderder en nauwkeuriger in zichzelf te zoeken. De geest van een persoon zal zich ook nauwkeuriger gaan concentreren en de aandachtsspanne vergroten.

Kriya Bhakti-yoga:

Dit soort yoga omvat toegewijde liefde voor de goden en godinnen. Het zingen van gebeden en het zeggen van mantra’s vallen onder deze sectie. Dit helpt iemand te geloven in het feit dat er een bovennatuurlijke kracht is, die veel sterker is dan wij mensen en voor ons zorgt. Deze hele handeling helpt iemand om zelfverzekerder en zekerder te zijn van zijn stappen. Afgodenaanbidding en heilige reizen zijn ook een belangrijk onderdeel van deze act.

BabajiKriya Yoga werkt het beste als het regelmatig wordt gevolgd. Je moet er vertrouwen in hebben tijdens het oefenen, alleen dan zal het wonderen laten zien. De verheffing van de ziel zal een mens zeker veranderen en hem of haar beter laten voelen en vrij van alle kleine problemen van het leven. De geest zal ontspannen worden en de ziel zal worden gereinigd.

Zo neemt BabajiKriya Yoga bewustzijn op in de asana’s, pranayama, meditatie en mantra’s en kan het je helpen één te worden met je ziel. Deel met ons je feedback over hoe je je voelde over de BabajiKriya Yoga en vergeet niet om het te delen met iemand van wie je voelt dat hij verlangt naar zelfrealisatie en het bereiken van eenheid met onze hogere ziel en goddelijke zelf.

Veel Gestelde Vragen:

Vraag 1: Wat is BabajiKriya Yoga Meditatie??

Antwoord 1: BabajiKriya Yoga Meditatie is een synthese van verschillende technieken die het proces van je evolutie versnellen. Het is het snelste proces dat de mens verlicht om het doel van zijn wezen te kennen en zo vereniging met het Atma of de ziel te bereiken.

Vraag 2: Is Kriya Yoga en Kundalini Yoga hetzelfde??

Antwoord 2: Kundalini Yoga is een onderdeel van Kriya Yoga. Babaji’s Kriya Yoga is grofweg ingedeeld in 5 takken, waarvan een van de takken KriyaKundalini Pranayama is. Door de Kundalini Pranayama te doen, kan men de Kundalini wekken die in de basischakra van een persoon slaapt en gedwongen wordt door alle chakra’s te reizen en de kruinchakra te bereiken en daardoor de persoon te verlichten. Kundalini staat bekend als vuur, het is niet het fysieke vuur, maar yoga vuur.

Vraag 3: Wat zijn de voordelen van BabajiKriya Yoga?

Antwoord 3: Hieronder volgen enkele voordelen van BabajiKriya Yoga:

  • De beoefening van verschillende Kriya’s versterkt de intuïtie van de persoon.
  • De kracht van genezing wordt ook vergroot.
  • De immuniteitskracht van de persoon wordt verhoogd en hij kan genieten van een gezond zenuwstelsel, een ontspannen en vredig leven.
  • De energieniveaus van de persoon worden naar een hoger niveau getild.