Denk je er echt aan om je gezondheid een boost te geven? Er zijn talloze manieren waarop u uw energieniveau kunt verhogen, maar yoga is de meest geschikte manier om uw lichaam gezond te houden. Als je op zoek bent naar een pose die je vruchtbaarheidsniveau gemakkelijk kan verhogen en je voortplantingssysteem kan verbeteren, begin dan met het uitvoeren van de Baddha Konasana-pose.

Baddha Konasana - Hoe te doen en de voordelen ervan

Deze pose wordt meestal uitgevoerd door vrouwen en dames. Baddha Konasana is algemeen bekend als Bound-hoekhouding of de vlinderhouding. Het komt zelfs vaker voor bij zwangere vrouwen, omdat het niet alleen helpt bij het verminderen van hun pijn, maar ook helpt om spataderen vrij te krijgen. Als je op zoek bent naar een opkomende heupelasticiteit, begin dan vanaf vandaag met het uitvoeren van Baddha Konasana.

Als je deze pose wilt uitvoeren, volg dan gewoon de onderstaande instructies:-

Hoe Baddha Konasana te doen?

1. Plaats jezelf eerst op de mat.

2. Strek gewoon je benen recht voor je uit. Zorg ervoor dat je rug helemaal recht is. Als je rug- of heupproblemen hebt, kun je zeker op zoek gaan naar ondersteuning zoals een deken of een kussen.

3. Pak nu langzaam je voeten met beide handen vast, zo dicht mogelijk bij het bekken. Laat de knieën naar je zij vallen.

4. Hierna laat je langzaam je liezen en kop van de dijbeenderen los. Duw niet veel op de knieën; laat ze zich goed ontspannen.

5. Probeer de grote tenen van de voeten vast te houden met de eerste 2 vingers van je hand of je kunt ook buiten je voeten houden.

6. Leun gewoon rechtop en houd uw bekken op peil.

7. Je schouderbladen moeten stevig genoeg zijn om je hart te helpen openen.

8. Je kunt 2-3 minuten in deze houding zitten.

9. Kom daarna langzaam uit deze houding door je knieën op te tillen en gewoon je benen te strekken.

Baddha Konasana wordt beschouwd als de beste oefening voor vrouwen, vooral tijdens hun zwangerschap. Voor een gemakkelijke en vlotte bevalling beoefenen mensen deze asana. Het geeft de vrouwen het gevoel dat ze fladdert als de vlinder met haar vleugels om haar heen. Nu moeten vrouwen en dames die lijden aan lies- of kniepijn deze houding volledig vermijden.

Als je ongesteld bent, vermijd dan ook deze houding. Ook als je van plan bent om deze houding uit te voeren, laat je dan begeleiden door een yogaspecialist. Mensen die ischiaspijn hebben, moeten deze houding ook proberen te vermijden of moeten ondersteuning krijgen tijdens het uitvoeren van deze houding.

Voordelen

Deze asana heeft tal van gezondheidsvoordelen. Als uw lichaam lijdt aan een reproductief probleem, moet deze houding dagelijks worden beoefend. Het helpt ook om uw voortplantingsstoornis te stimuleren en te verbeteren. Veel dames die vaak met menstruatieproblemen te maken hebben, moeten zich ook op deze pose concentreren. Het is zeer efficiënt bij het genezen van allerlei menstruatieproblemen.

Het kan ook helpen om de symptomen van de menopauze te verlichten. Baddha Konasana werkt als een stressverlichter en helpt ook bij het stimuleren van uw prostaatklieren en buikorganen. Deze asana versterkt niet alleen je nieren en galblaas, maar helpt ook bij het verlichten van al je urinewegaandoeningen. Vrouwen moeten deze asana dagelijks 2-3 minuten oefenen.

Zwangere vrouwen in latere stadia moeten proberen deze asana uit te voeren onder toezicht van een specialist, afhankelijk van hun gezondheidstoestand. Over het algemeen worden vrouwen alleen geadviseerd voor deze asana, maar mannen met reproductieve problemen kunnen deze asana ook beoefenen. Het helpt zeker om vermoeidheid en angst te verlichten. Mensen die aan een milde depressie lijden, kunnen zich ook op deze asana concentreren, maar het is goed voor het verbeteren van de vruchtbaarheid van het lichaam.