Veel mensen beginnen vaak met yoga, alleen als ze last hebben van chronische aandoeningen of gezondheidscomplicaties. Maar als de complicaties van uw ziekte zijn gevorderd, voel je dan niet dat het na een bepaalde limiet zelfs een beetje moeilijk wordt voor yoga om wonderen te doen. Daarom wordt vaak gesuggereerd dat yoga of asana al op zeer jonge leeftijd moet worden beoefend, omdat het je meerdere gezondheidsvoordelen biedt..

Bakasana (kraaihouding) Hoe te doen en de voordelen ervan

Wil je een asana leren die niet alleen beter, maar ook eenvoudig is. Bakasana is zo’n asana die er misschien heel moeilijk uitziet, maar het is de eenvoudigste asana. Bakasana is een Sanskrietwoord en staat algemeen bekend als de kraanvogelhouding. Deze yogahouding wordt het meest gewaardeerd, omdat het je verlichting van angst geeft.

Als je van plan bent Bakasana te leren, volg dan de eenvoudige instructies hieronder:

Stappen om Bakasana te doen:

 •  Plaats jezelf op de mat in de staande positie. Dit is een pose die moet beginnen met een andere asana. Begin deze asana door eerst in de houding van de berghouding te zijn met je voeten gecomponeerd.
 • Buig nu langzaam naar beneden en plaats je armen in het midden van de knieën.
 •  Leg voorzichtig je handpalmen op de mat en spreid je vingers gewoon uit elkaar. Je schouders mogen je lichaam niet raken en uit elkaar gelaten worden.
 • Begin nu gewoon je heupen omhoog te tillen. Til het zo hoog als je kunt. Na het tillen, begin je gewoon je ellebogen naar de zijkant te buigen, zodat de achterkant van de armplanken op je knieën rust.
 •  Nadat je deze pose hebt bereikt, kijk je gewoon naar beneden en concentreer je je op een punt om je concentratieniveau te verhogen. Adem in, probeer het gewicht van je lichaam op je tenen te leggen om de asana spannender voor je te maken.
 • Adem langzaam uit, houd jezelf in deze houding ongeveer 3-4 minuten. Laat nu je voeten zakken en ga voorzichtig terug naar je oorspronkelijke positie.

Als je een beginner bent in deze pose, kan het een beetje pijnlijk zijn voor je polsen. Dus gewoon een beetje voorzichtig zijn. Probeer deze houding te vermijden als je last hebt van pols- of armblessures. Zwangere dames moeten deze asana ook vermijden. Mensen die lijden aan het carpaletunnelsyndroom moeten deze asana volledig vermijden. Deze pose moet bij voorkeur tijdens de vroege ochtenduren worden gedaan.

Deze pose geeft de beoefenaar veel kracht en flexibiliteit. Veel mensen zeggen dat deze asana je lichaam perfect geneest. Deze houding helpt om je lichaam een ​​perfecte balans te geven. Er zijn enorme gezondheidsvoordelen verbonden aan deze asana. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen voor de gezondheid.

Gezondheidsvoordelen:

Bakasana is op geweldige manieren gunstig voor ons lichaam-

 • Het helpt echt bij het versterken van je lichaam en biedt hoogwaardige ondersteuning aan je kernspieren.
 • Het geeft elasticiteit aan je ruggengraat door overmatig uitrekken van je bovenrug.
 • Het helpt echt bij het goed functioneren van het spijsverteringsstelsel, waardoor de neiging tot zuurvorming wordt verminderd en het helpt ook bij het herstellen van de pijn van brandend maagzuur.
 • Deze houding helpt bij de algehele ontwikkeling van je lichaam. Het helpt niet alleen bij de coördinatie en concentratie, maar zorgt ook voor het balanceren van je lichaam.
 • Het helpt bij het stimuleren van uw organen, vooral de lies en buik.

Terwijl je deze asana doet, voel je je misschien als een vogel en de lucht speelt een zeer belangrijke rol om je vast te pakken. Begin dus vanaf vandaag met deze pose. Het zal je echt helpen om fysiek fit en gezond te blijven. Dus begin met leren en veel plezier met oefenen. Raadpleeg in geval van enige vorm van pijn een deskundige beoefenaar.