Yoga is tegenwoordig erg populair, maar niets staat zo hoog in het vaandel als Bikram-yoga. Houd er echter rekening mee dat alle soorten hot yoga geen Bikram Yoga zijn. Yoga beoefenen in een warme kamer betekent niet dat het hetzelfde is als de yoga van Bikram Chowdhury. Deze is veel meer dan dat. Over deze populaire praktijk gesproken, het is ontstaan ​​​​door India’s beroemde yogakampioen Bikram-yoga. Zijn poses zijn zeer uniek en hebben verschillende acteurs en actrices geïnspireerd. Meer dan 1000 yogastudio’s over de hele wereld, de Bikram Yoga is een absolute hit. Als je meer wilt weten over Bikram Yoga, kun je dit artikel raadplegen dat de beste houdingen bevat die deze kunst je te bieden heeft.

Bikram Yoga Tree Pose Ademhaling

Staand diep ademhalen:

bikram yoga

De staande diepe ademhaling is een van de basis en meest eenvoudige Bikram Yoga-oefeningen. Deze vergroot je longen, verhoogt de bloedcirculatie en verhoogt de kerntemperatuur van je lichaam. Deze oefening helpt je om je longen op de juiste manier te gebruiken en leert je ook om goed te ademen. De meeste mensen gebruiken slechts een klein percentage van hun longen en ze weten niet eens welke voordelen het kan hebben. Maar als je het op de juiste manier doet, kun je er zeker positieve voordelen uit halen.

Halve maan pose met handen:

De halvemaanhouding zal helpen bij het trimmen van de taille, heupen, dijen en billen. De kracht in je lichaam wordt vergroot en je zult veel gewicht kunnen verliezen als je deze houding dagelijks oefent. De flexibiliteit in uw wervelkolom zal worden vergroot en u kunt een grote verbetering van uw algehele gezondheid verwachten. De schuine spieren in uw lichaam worden ook versterkt en uitgerekt. De bloedcirculatie zal ook worden verhoogd en zeer binnenkort zult u een gezond en actief leven leiden.

De onhandige pose:

De ongemakkelijke houding zal de bovenste en onderste delen van je lichaam verstevigen; vooral je dijen en benen. Verwacht dat uw bloedcirculatie zal toenemen en dat uw ruggengraat recht wordt. Deze oefening is echter niet de gemakkelijkste om te doen. Het vergt veel tijd en geduld om dit uit te voeren. Vanwege de verschillende soorten gezondheidsvoordelen die het heeft, kunt u dit echter dagelijks krijgen.

Adelaar:

De adelaarshouding levert vers bloed aan de geslachtsorganen van je lichaam en verhoogt de seksuele kracht en controle. De flexibiliteit in uw heupgebied wordt vergroot en u zult veel sterker en actiever zijn. De adelaarshouding is ook geweldig voor je knieën en de deltaspieren. Ze zullen helpen bij het verstevigen van uw kuiten, dijen, buik en bovenarmen. Met de adelaarshouding zul je zeker veel gezondheidsvoordelen behalen.

Staand hoofd naar knie houding:

De staande houding van hoofd tot knie is een andere geweldige houding die je wordt aangeboden door Bikram Yoga. Deze zal helpen bij het verbeteren van je balans en het aanspannen van de buik- en dijspieren. Je kunt ook een behoorlijke verbetering van je concentratieniveau verwachten. Je zult veel vastberadener zijn en je concentreren op wat je doet met behulp van deze pose. Ook al je beenspieren krijgen veel kracht en zo ook de hamstrings. De staande houding van hoofd tot knie is misschien moeilijk om te doen als je een beginner bent, maar geef nooit de hoop op.

Staande boog die poseert:

De staande boogtrekhouding kan alleen door een professional worden gedaan. Het verbetert de flexibiliteit van je heupen, benen, ruggengraat en schouders. Je houding wordt verbeterd en de dijspieren worden versterkt. Je mentale vastberadenheid zal worden vergroot en balanceren zal ook gemakkelijk worden. Als je de staande boogtrekkende pose wilt doen, moet je zelfverzekerd zijn; omdat één verkeerde beweging kan leiden tot blessures.

Balancerende stokhouding:

De balancerende stokhouding is het beste voor diegenen die willen leren balanceren zoals een professional zou moeten. Het verbetert je bovenbenen, billen en heupen en geeft je benen strakker. Je flexibiliteit wordt vergroot en je wordt ook versterkt. Verwacht dat de conditie van uw wervelkolom en heupgewrichten ook zullen verbeteren. Deze oefening is absoluut geweldig voor degenen die ernaar uitkijken om hun houding te verbeteren.

Driehoek pose:

Breng je yogabeoefening naar een heel nieuw niveau met behulp van de driehoekige yogahouding. Ze verbeteren de houding, verstevigen je heupen en dijen en versmallen ook de taille. Degenen die wat gewicht willen verliezen, moeten zeker de driehoekige houding proberen. Je onderrug zal flexibel zijn en je zult de kracht in je lichaam voelen. Als je dit dagelijks doet, zul je zeker veel voordelen behalen.

Boom houding:

De boomhouding is een van de gemakkelijkste houdingen die Bikram Yoga te bieden heeft. Het enige wat u hoeft te doen is rechtop staan ​​en uw lichaam op één been balanceren. Het andere been moet worden gebogen en op de andere knie worden geplaatst. Je handen moeten gevouwen zijn en je moet diep ademhalen. Deze pose zal het ontstaan ​​van gevaarlijke ziekten zoals hernia voorkomen en ook de flexibiliteit van je heupgewrichten vergroten. Je zult jezelf beter in balans kunnen brengen als je de boomhouding een onderdeel maakt van je dagelijkse Bikram Yoga-sessie.

De teenstandhouding:

De teenstandhouding is behoorlijk uitdagend en vereist dat je je lichaam in evenwicht houdt met je tenen. Ze zullen allerlei hormonale problemen genezen en verlichting bieden aan iedereen die pijn ervaart aan knieën, enkels en voeten. Je concentratieniveau en geduld zullen ook verbeteren als je de teenstand een onderdeel van je dagelijks leven maakt.