Yoga voor zover we weten is slechts een fitnesstechniek om slapte te verminderen en slechte kou weg te houden. Yoga is echter meer dan er alleen zijn voor het afwerpen van je lichaamsflab. Yoga heeft een sterke geschiedenis van meditatie die ermee verband houdt, mogelijk de reden waarom veel mensen op yoga vertrouwen voor hun minimale gemoedsrust.

Guptasana

Anderen geloven dat yoga eigenlijk een eeuwenoude behandeltechniek is, misschien een wondergenezer. De waarheid is dat yoga een mengsel is van alle drie, een genezer, een rustig toevluchtsoord en een vetsnijder. In het artikel van vandaag zullen we het hebben over een yogahouding genaamd de Guptasana en wat dieper ingaan op de stappen, gidsen en voordelen.

Hoe je dat doet

De Engelse naam voor deze yoga is de verborgen pose waarbij je in de uiteindelijke houding als een wijze in de wildernis zou zitten. Dit was in wezen geformuleerd als een meditatievorm, strikt voor de mannen die hun zintuigen wilden disciplineren.

In de loop der jaren hebben vrouwen deze vorm echter ook aangenomen en nu is dit een van de meest heilzame mediterende yoga. Verzamel om te beginnen de benodigdheden, een optioneel rugkussen en een yogamat en maak ze klaar. Met oefenen word je hier al snel een expert in.

Terwijl u op de grond gaat zitten, moeten uw onderste ledematen voor u gestrekt zijn terwijl uw armen naast u rusten. Deze pose wordt de Dandasana genoemd, wat je basishouding zal zijn. Vouw nu je benen en kruis ze over elkaar, net zoals de Lotus Pose in yoga, waar je nu je ruggengraat recht in lijn met je nek zult zitten terwijl je onderlichaam is gevouwen en eronder geknoopt.

Breng nu je linkerbeen over het rechterbeen, nog steeds gevouwen en breng het dichter bij je lichaam zodat je linkerhiel tegen het schaambeen rust. Met de onderste hiel van het rechterbeen, duw het meer naar binnen totdat het je perineum raakt. Op dit punt kun je je armen normaal op je knieën laten rusten of een mudra vormen met je handen.

Houd de positie een goede één tot twee minuten vast terwijl je je ogen sluit en diep naar binnen kijkt in combinatie met gecontroleerde ademhaling. Begin jezelf na een tijdje uit te vouwen naar de basispositie voordat je het opnieuw herhaalt.

Hoe helpt het ons?

De primaire essentie van het uitvoeren van deze yoga beperkt je tot de geest en de hersenen waar deze yoga speciaal is geformuleerd voor meditatiedoeleinden. Dit is de reden waarom controle over je geest belangrijk is met deze yoga. Hierbij is de geest belangrijk, we spreken meestal van de negatieve aspecten zoals spanning, zorgen en depressie die een bron van ongeluk zijn in je gezonde geest.

Het perfectioneren van je houding door middel van de oefening is nog een ander verbluffend voordeel van de yogahouding. Terwijl je je voor de minuten neerlegt, hijs je jezelf in een strikte positie met de rug en de nek gestrekt. Zelfs als je daar geen aandacht aan schenkt, ondergaat je lichaam een ​​zachte transformatie, waardoor je houding wordt geperfectioneerd.

Hetzelfde hierboven genoemde punt werkt ook op de rugspierpijn. Terwijl je jezelf tot in de perfectie uitrekt in de houding, help je je lichaam in feite bij het afweren van die taaie spier- of rugpijn door je rugloze stijve te maken.

Dit punt gaat vooral uit naar de mannen die deze houding beoefenen. Deze yoga is direct gerelateerd aan de secretie van testosteron en de productie van je lichaam, die via deze yoga kan worden gereguleerd.