De halasana yogahouding of ploeghouding is een van de meest heilzame yogahoudingen om je lichaam te herstellen van een aantal interne pijnen en om je zenuwstelsel te revitaliseren. Dit type asana maakt je lichaam wendbaar en flexibel en helpt je ook veel te ontspannen. Het is bewezen dat het uitvoeren van deze asana terwijl je door een stressvolle omgeving gaat, overmatige stress effectief kan verminderen en je gemoedsrust en vertrouwen kan geven.

Experts raden aan om de ploeghouding en andere yogahoudingen dagelijks uit te voeren voor een gezond en gracieus leven. Vergeleken met de andere houdingen is de halasana een geavanceerde houding.

Halasana (ploeghouding) Hoe te doen en voordelen

‘Hala’ betekent ‘ploeg’ en ‘asana’ betekent ‘houding of pose’. Vandaar dat halasana ook wel de ploegyogahouding of pose wordt genoemd. Deze specifieke yogahouding kan het lichaam van binnen revitaliseren en is ook goed voor de bloedcellen. Als je aan een ernstige ziekte lijdt, kan het uitvoeren van deze yogahouding je weer gezond maken.

Hoe Halasana te doen??

Dit is een van de meest geavanceerde yogahoudingen en om heel eerlijk te zijn, het is geen gemakkelijke. Je hebt een tapijt, een stretchbroek en een geest nodig die capabel genoeg is om de pijn van het strekken te verdragen.

Ga eerst op het tapijt liggen met je armen naar de zijkanten beperkt. Til je been op in een hoek van 90 graden. Duw vervolgens de handpalmen en til de taille langzaam op door de hoek van het been intact te houden. Buig de taille zodat je tenen de grond aan de achterkant van je hoofd raken en laat het een tijdje rusten.

De beweging moet langzaam zijn, anders kun je jezelf bezeren als je een beginner bent. Het recht houden van de benen is cruciaal tijdens het uitvoeren van deze yogahouding. Terwijl je de benen uitstrekt naar de grond tegenover je hoofd, moet je ervoor zorgen dat je de grote tenen heel langzaam de grond raakt.

Houd goede druk op uw middel en handen, zodat u een goed evenwicht kunt bewaren. Gebruik het schouderblad om het lichaamsgewicht in evenwicht te brengen en beweeg beide handen over het hoofd. Verbind de vingers en ontspan de ellebogen.

Beweeg nu je lichaam een ​​klein beetje naar voren en zet je duimtenen naar voren. Tel van 1 tot 100 terwijl je deze positie vasthoudt en na die 100 tellen krijg je een geweldige brandwond. Na het voltooien van de telling, plaatst u de vingers boven het hoofd en drukt u de handpalmen tegen de grond en brengt u langzaam het hele lichaam op de grond naar de startpositie.

Voordelen van Halasana:

Deze yogahouding kan met succes constipatie en vele andere maagaandoeningen verhelpen. Deze beweging kan ook effectief buikvet verminderen. Halasana voedt de inwendige organen van het lichaam, zoals de schildklier, alvleesklier, milt, nier, enz. Als je een hoge bloeddruk hebt, kan deze yogahouding met succes de bloedsuikerspiegel stabiliseren.

Voor vrouwen kan de halasana menstruatiestoornissen genezen.

Deze asana kan het geheugen en het vermogen om te onthouden verbeteren. Het rekt de wervelkolom en houdt de rug vrij van problemen die met de leeftijd kunnen ontstaan. Uw longcapaciteit wordt ook vergroot.

Tip – Correct in- en uitademen moet worden uitgevoerd met de halasana.