Anusara Yoga is in 1997 opgericht door John Friend. Het werd al snel populair in de Verenigde Staten en verspreidde zich in een mum van tijd naar Azië en Europa. Het is een van de meest betekenisvolle vormen van yoga om te zien en heeft verschillende interessante houdingen die in de volgende paragrafen worden gedeeld:.

Hoe Anusara Yoga Asana's en voordelen te doen

Anusara yoga houdingen:

We hebben hieronder enkele beste Anusara Yoga Asana’s en hun voordelen opgesomd:.

1. De Halve Maan Pose:

anusara yoga

De Half Moon Pose daagt je beenspieren en je evenwichtsvermogen uit. Er zijn verschillende aanpassingen voor deze specifieke pose, zodat zowel beginners als gevorderden deze kunnen oefenen. Het heeft ook gezondheidsvoordelen, zoals het verlengen van de wervelkolom, het strekken van de schadelijke snaren en het openen van de borstkas. Het vermindert ook angst en stress.

2. De halve sprinkhaan pose:

Anusara Yoga Asana's - Halve Locust Pose

De halve sprinkhaan pose is ook bekend als Salabhasana. Het tonifieert en versterkt je lichaam en helpt je met gemak de uiteinden van je rug te verdiepen. Het opent je longen en helpt je beter te ademen. De spieren in je benen, romp en billen worden ook strakker en goed gevormd. Het geeft ook kracht aan je borst- en buikspieren.

3. De krokodil pose:

Anusara Yoga Asana's - anusara yoga

Ga plat op de grond op je buik liggen en spreid je benen. Knijp in je billen en til je borst op. Trek je kin naar binnen en leg je voorhoofd langzaam op je armen. Ontspannen. Houd je adem een ​​paar seconden in deze positie en herhaal deze houding een paar keer. Dit zal je helpen om de krokodilhouding te doen, wat erg belangrijk wordt geacht in Anusara-yoga.

4. De boothouding:

Ga voor de boothouding op je yogamat zitten en leg je voeten voorzichtig uit. Leun met je lichaam naar achteren en til je benen van de vloer. Leg je benen zo uit dat ze evenwijdig aan de vloer zijn. Laat je dijen los en laat je handpalmen naar het lichaam wijzen. Blijf ongeveer vijf tot tien ademhalingen in deze houding en herhaal dit een paar keer.

5. De krijger pose:

Anusara Yoga Asana's-Trikonasana

Voor de krijgerhouding moet je uitademen en springen met je voeten uit elkaar. Hef je armen zo op dat ze evenwijdig aan elkaar zijn en draai je linkervoet ongeveer 45 b tot 60 graden naar rechts. Buig je rechterknie en adem uit. Blijf dertig seconden tot een minuut en herhaal dit een paar keer. Hiermee voltooi je met succes de krijgerhouding.

6. De berghouding:

Anusara Yoga Asana's-Berg

De berghouding is ook in de volksmond bekend als Tadasana. Het geneest je lichaam en geest en geeft ook kracht aan je lichaam. Het enige wat u hoeft te doen is met uw voeten bij elkaar staan ​​en uw handen bij elkaar brengen, met uw handpalmen naar elkaar gericht. Adem diep. Vergeet niet je ogen te sluiten terwijl je dit doet.

7. De gemakkelijke houding:

Anusara Yoga Asana's - gemakkelijke houding

De Easy pose is erg populair om je concentratie te verhogen. Hiervoor moet je met je benen opgevouwen zitten. Je handen moeten op je knieën zijn. Adem een ​​paar keer in en uit. Houd dan je adem een ​​paar seconden in en laat los. Doe dit vijf minuten constant.

8. De zonnewijzer stelt:

anusara yoga - Zonnewijzer Pose

Deze pose, ook bekend als Dandasana, is erg ingewikkeld. Je moet je linkerhand naar je hoofd brengen en je voet met je hand vasthouden en strekken. Je moet rechtop zitten voor deze pose en je adem zo lang mogelijk inhouden.

9. De gedraaide driehoek pose:

Anusara Yoga Asana's - halve maan pose

Voor deze pose moet je rechtop staan ​​en je linkervoet naar buiten stappen. Adem uit, buig voorover en plaats je vingers op de grond. Draai naar links, til je arm naar links op en wijs naar boven.

Afbeeldingsbron: Shutterstock