De hersenen zijn een van de meest cruciale delen van je lichaam en om de gezondheid ervan te behouden, hebben we een eenvoudige yoga genaamd Super Brain Yoga. In een volledig ontwikkeld menselijk brein zijn er meer dan 300 miljoen neuronen die de linkerhersenhelft met de rechterhersenhelft verbinden. Een delicaat orgaan nietwaar? Nu je de delicatesse en het belang van het menselijk brein kent, vertel me wat jij doet om het gezond te houden? In dit artikel gaan we een zeer eenvoudige maar krachtige techniek bespreken, de Super Brain yoga genaamd, die je hersenen fit houdt en ook de werking ervan verbetert. Het kan je nog slimmer en een psychologisch evenwichtige persoonlijkheid maken. Het werkt het beste om hyperactieve kinderen te kalmeren en hun hyperactiviteit in de juiste richting te kanaliseren. Lees hier om meer te weten.

Hoe Super Brain Yoga Asana's en voordelen te doen

Wat is Super Brain Yoga??

Super Brain Yoga is een eenvoudige oefening waarbij het lichaam niet wordt gedraaid of gedraaid. Het is alleen eenvoudig hurken dat ook maar 7 keer ‘s ochtends hoeft te worden gedaan, en toch kun je er de vruchten van plukken. Het is een yoga voor hersenkracht, een oefening waarbij de acupunctuurpunten van de oren worden geactiveerd die de geest stimuleren.

Deze yoga met superhersenkracht helpt de hersenen efficiënt te houden en de mentale functies te verbeteren. Het maakt je slimmer en ook psychologisch in balans. Deze methode is het beste voor hyperactieve kinderen en werkt goed bij tieners, autistische mensen, oude mensen en zelfs mensen die lijden aan ADD/ADHD.

Net zoals je lichaamsbeweging doet om de spieren te behouden en te versterken, moet Super Brain yoga dagelijks worden gedaan om de gezondheid van je hersenen te behouden en beter te laten functioneren. Als je het goed beoefent, kan het de energie die vastzit in het onderste deel van je lichaam (basischakra) vrijgeven en naar boven sturen naar de hersenen (kruinchakra) en zo je intelligentie en creativiteit verbeteren. Laten we nu leren hoe je deze superyoga voor de hersenen kunt doen.

Hoe doe je Super Brain Yoga??

Super Brain yoga is heel eenvoudig, maar je moet het op de juiste manier beoefenen om de vruchten van deze asana te plukken. De beste tijd om deze asana te doen is ‘s ochtends wanneer de zon opkomt.

Houding:

 • Sta recht naar het oosten gericht (In de richting van de opkomende zon)

Methode:

Als je eenmaal in de goede richting staat, volgen de stappen die je moet volgen om het correct te doen:

 • Verbind je tong met je gehemelte (bovenste deel van de mond net achter de tanden)
 • Buig uw linkerarm van uw elleboog en strek deze uit om de rechteroorlel vast te houden met uw duim en wijsvinger. Zorg ervoor dat uw duim naar voren wijst.
 • Buig nu op dezelfde manier de rechterarm van de elleboog en houd de linker oorlel vast met de duim en wijsvinger nogmaals duim naar voren gericht.
 • Zorg ervoor dat je linkerarm dichter bij je hart is en in de rechterhand zit.
 • Blijf nu rustig, adem diep in, houd je adem in en hurk volledig neer. Houd je adem in tot je opstaat uit de squat en adem dan uit.
 • Herhaal het proces 7 keer.
 • Laat de tong niet van je gehemelte of handen van de oorlellen tot het proces is voltooid.

Resultaat:

Hoewel de methode eenvoudig en te moeilijk lijkt om de magische resultaten te geloven die het kan opleveren, oefen het zelf gedurende 3 maanden en zie het verschil in je concentratieniveau. In 7 maanden kun je zelfs merken dat je cognitieve vaardigheden zijn verbeterd.

Superhersenyoga:

Hoe Super Brain Yoga Asana's te doen

Wist je dat zoiets eenvoudigs als het vasthouden van je oorlellen een vorm van yoga kan zijn en je kan helpen je hersenen op te laden en te revitaliseren en je weer fris te maken? Dit wordt Super Brain Yoga genoemd. Super Brain is in feite een oude vorm van yoga, opnieuw geïntroduceerd en ondersteund door het onderzoek van Master Choa Kok Sui in zijn boek, “Super Brain yoga”. Super Brain yoga transformeert de energieën van de lagere energiecentra in het lichaam in hogere subtielere energieën Deze specifieke yogastijl synchroniseert de linker- en rechterhelft van je hersenen. De rechter oorlel activeert de linker hersenhelft, terwijl de linker oorlel de rechter hersenhelft activeert wanneer deze wordt ingedrukt of gemasseerd door als krachtige acupunctuurdrukpunten te fungeren. Dus op deze manier verhoogt superbrain-yoga het geheugen en de helderheid van het denken bij een persoon die dagelijks wordt beoefend. Het beoefenen van deze vorm van yoga is ook gunstig voor de keel, het voorhoofd en het libido. Sommige onderzoeken tonen aan dat kinderen met een aangeboren ziekte zoals

Downsyndroom dat leidt tot een langzamere of vertraagde mentale ontwikkeling en vertraging bij het bereiken van veel mentale oriëntatiepunten, vertoonde ook enige mate van verbetering door deze vorm van yoga regelmatig te beoefenen.

Het beste van deze specifieke vorm of stijl van yoga is dat het supergemakkelijk is om uit te voeren en dat iedereen het in zijn dagelijkse routine kan inprenten. Super Brain yoga komt op de een of andere manier ten goede aan mensen van alle leeftijden en uit alle levenssferen. Je kunt het zelfs tijdens je lunchpauze op kantoor in een lege kamer of als groepsactiviteit uitvoeren en de lethargie kwijtraken en je werk met een frisse noot hervatten. Artsen en andere gezondheidswerkers gebruiken Super-Brain Yoga om de geestelijke gezondheid te verbeteren, terwijl opvoeders en leraren het kunnen propageren om studenten te helpen de concentratie en aandachtsspanne te verbeteren. Atleten kunnen deze vorm van yoga gebruiken om hun algehele hersenlichaamprestaties te verbeteren. Hieronder staan ​​de stappen voor het uitvoeren van Super Brain yoga.

Hoe te handelen bij het uitvoeren van Super Brain Yoga:

Begin door op je gemak rechtop te staan.

 • Houd uw rechteroorlel vast met wijsvinger en duim van uw linkerhand. De duim moet van je af zijn gericht.
 • Houd uw linkeroorlel op dezelfde manier vast met de wijsvinger en duim van uw rechterhand, zodat de duim van u af wijst.
 • De linkerarm moet binnen zijn, terwijl de rechterarm buiten moet zijn. Druk je tong tegen je harde gehemelte.
 • Adem in en kom langzaam in een gehurkte positie.
 • Houd je adem in terwijl je zit.
 • Begin terug te bewegen in staande positie. U kunt daarbij langzaam uitademen.

Herhaal dit 15 keer. Je kunt dit twee of drie keer per dag doen.

Een andere eenvoudige vorm van Super Brain yoga is het uitvoeren van Bhramari yoga of pranayama. Pranayam verwijst naar diepe ademhalingstechnieken. Het woord ”Bhramari” betekent bij. Bhramari Pranayama is een van de beste ademhalingsoefeningen om de mentale spanning los te laten en jezelf te ontstressen en energie naar je hersenen te kanaliseren en het verfrist te maken. Door deze Pranayama uit te voeren, wordt het elektromagnetische veld in de hersenen vergroot. Het activeert ook de KNO-routes. Er wordt gezegd dat de techniek het gehoor, het gezichtsvermogen en de neuro-activiteit verbetert.

Bhramari Pranayama houdt in dat je met gekruiste benen op de yogamat zit terwijl je een rechte houding aanhoudt. Sluit nu beide oren met uw duimen. Leg je vingers voorzichtig op je gesloten ogen. Leg je wijsvingers op je slapen en druk lichtjes. Plaats op dezelfde manier de ringvingers en pinken op de brug van uw neus. Adem nu in en adem uit terwijl je een zoemend geluid maakt als een bij. Ga 11-21 keer door.

Voordelen van Super Brain Yoga

Laten we nu de voordelen van Super Brain yoga onderzoeken:

 • De alfa-hersengolven worden gesynchroniseerd door regelmatig Super Brain-yoga te beoefenen, wat uiteindelijk leidt tot energie en activering van de hersenen.
 • Het helpt bij het verminderen van de stress en het verbeteren van de psychische toestand
 • De hersenen worden ontvankelijker en verbeteren zo je scherpte en creativiteit
 • De werking van de hersenen wordt verbeterd
 • Het verbetert de conditie van mensen die lijden aan dyslexie, angst, depressie, dementie, ADHD, hersenmist en autisme
 • Het doet wonderen bij oudere mensen en verbetert hun geheugen drastisch
 • Het verhoogt ook de innerlijke rust en vrede en helpt ook bij het beheersen van de eetlust en het behouden van een goede gezondheid.

Zoals je kunt zien, is Super Brain Yoga heel eenvoudig, maar toch een van de krachtigste vormen van yoga. Dus ga je gang en verken Super Brain yoga voor jezelf en vergeet niet om het te delen met iemand die lijdt aan een psychische aandoening, omdat hij er misschien dringend behoefte aan heeft en zich misschien totaal niet bewust is van zoiets krachtigs als de Super Brain yoga bestaande die een volledige ommekeer in hun leven zou kunnen brengen. Veel leesplezier!!

Veel Gestelde Vragen:

Vraag 1: Hoe vaak kan men de Super Brain Yoga beoefenen??

Antwoord 1: Hoewel je het misschien eenvoudig vindt, hoef je Super Brain-yoga niet vaak te doen, het is aan te raden om het maar één keer in de ochtend te doen, gericht op het oosten gedurende 7-10 keer en zou maximaal twee keer moeten worden gedaan een dag.

Vraag 2: Is Super Brain Yoga echt effectief??

Antwoord 2: Ja, Super Brain yoga is, zoals de naam al doet vermoeden, buitengewoon effectief. Klinische tests hebben aangetoond dat het regelmatig beoefenen van Super Brain yoga kan leiden tot een efficiënte en snelle werking van de hersenen. Hierdoor wordt het vaak de nieuwe vorm van yoga genoemd die de hersenen verbetert.

vraag 3: Doet Yoga verhoogt IQ?

Antwoord 3: Klinische tests hebben aangetoond dat regelmatige beoefening van Super Brain yoga leidt tot een hoger IQ-niveau en ook een toename van je geheugen. Dus ja, Super Brain yoga kan het IQ van een persoon verhogen.