Yoga heeft een aantal uitstekende houdingen om het welzijn van een persoon te behouden. Het is de enige fysieke activiteit waarbij zowel de geest als het lichaam betrokken zijn. Vooral in de met stress gevulde wereld heeft yoga tal van voordelen om verlichting te bieden. Een van de beste houdingen om een ​​chaotische geest te kalmeren en lichaamskracht en fitheid te bereiken, is Viparita Karani. Het woord ‘viparita’ is een Sanskrietwoord dat omgekeerd en gewoon in cue betekent, de andere naam voor de Viparita Karani Asana is Legs up the walls pose. De asana omvat eigenlijk de persoon die halverwege ondersteboven ligt. Lees verder om meer te weten te komen over de wonderen van deze pose en hoe je kunt genieten van de vruchten van het perfectioneren van deze asana.

Hoe Viparita Karani Asana en de gezondheidsvoordelen ervan uit te voeren?

Viparita Karani-tips voor beginners:

Deze pose is een van de uitdagende asana’s in yoga. Het houdt in dat je je onderste deel van het lichaam omhoog tilt en je evenwicht bewaart. Beginners vinden het misschien moeilijk om het in de eerste poging te bereiken. Bekijk enkele beste tips om de benen tegen de muur uit te voeren:

 • Gebruik in het begin een muur als steun voor je benen.
 • Druk je dijen stevig tegen de muren
 • Houd je adem in om het hele rompgebied tegen de muur in evenwicht te brengen
 • Elke keer dat je uitademt, moet je de botten in de dijen harder duwen voor een stevige grip.

Hoe Viparita Karani Yoga Pose te doen:

Volg de onderstaande punten om de Viparita Karani-stappen te kennen:

 • Gebruik voor de eerste beginners een sterke ondersteuning, een muur als je de volgende yoga moet uitvoeren.
 • Ga in een loodrechte staat bij de muur liggen, zodat uw onderste ledematen naar de muur zijn gericht en ga dan steeds dichter naar de muur toe totdat uw heupen de muur raken.
 • Nu je benen rechtop tegen de muur rusten, strek je ze. U kunt een lichte ruk of strekking voelen terwijl u dit probeert, maar dat zou u niet moeten stoppen.
 • Als je eenmaal in een half omgekeerde houding bent, plaats je je handen aan weerszijden van je en ontspan je.
 • Ga daar maar 5 tot 10 minuten liggen.
 • Adem normaal; geen overdrijving bij het ademen is vereist.
 • Door een ruwe basis kan het zijn dat u ongemak voelt in uw heupregio en daarom kunt u gerust een kussen of een opgevouwen deken eronder gebruiken.
 • Voor experts die de yogavorm onder de knie hebben, hebben ze geen muursteun meer nodig.

Deze keer zouden ze hun onderlichaamkracht gebruiken door de onderste ledematen ondersteboven te hangen en hun bovenlichaamkracht gebruiken terwijl ze hun handen gebruiken als ondersteuning in hun middel terwijl ze het onderlichaam optillen.

Voordelen van Viparita Karani:

Deze asana heeft ongelooflijke voordelen voor de gezondheid. Door regelmatig te oefenen kan men een aantal gezondheidsproblemen overwinnen en van een goed leven genieten. Enkele van de belangrijkste gebieden waar deze asana kan helpen zijn:

1. Geestelijke rust:

Je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoe je benen omhoog houden en worstelen om het vol te houden, iets te maken heeft met mentale kalmte. Als er iets is, creëert het des te meer chaos, maar nadat de training klaar is, zou je je voelen gespoeld van alle innerlijke stress en nogmaals, we geven de schuld aan de intense bloedstroom en bloedsomloop die wordt verbeterd en aan het werk wordt gezet zodra je de positie aanneemt . Hierdoor gaan de hersencellen open en volgt de rest.

2. Ovariumproblemen:

Ik zal je vertellen waarom dit een effectieve yoga is die alle vrouwen zou helpen, van alle leeftijden en alle rangen en standen. Het is omdat het meest gewaardeerde element in ons lichaam, de eierstok, vaak de neiging heeft om zich met ons te misdragen. Als koningin regeert ze haar eigen weg en om haar en haar problemen op afstand te houden, is dit een masteryoga. Voor degenen die nog vruchtbaar zijn, kan het je helpen je menstruatie-onregelmatigheden te genezen, terwijl voor degenen die geen ei meer hebben om uit te werpen, deze yoga de bloeddruk en de bloedsomloop in de eierstokregio toepast, waardoor de hormoonafscheidingen worden gecontroleerd, waardoor je een vredig gevoel hebt. post menstruele leven.

3. Migraine:

Als u last heeft van bonzende hoofdpijn of een kloppende migraine, wikkel dan een strak verband om uw hoofd en ga op de aanbevolen positie liggen. Je zou al snel je migrainepijn of hoofdpijn langzaam voelen wegtrekken.

4. Hypothyreoïdie:

Als je in een half omgekeerde structuur gaat liggen, zou je weten dat het bloed naar de hersenen stroomt en daar circuleert, waardoor er ook een lichte druk ontstaat in het nekgebied als het voorbijgaat. Dit activeert en stimuleert de schildklier. Op deze manier kan de secretie van de schildklier op één lijn komen met de behoeften van uw lichaam.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties:

Voordat je deze yoga-asana uitvoert, moet je rekening houden met de volgende voorzorgsmaatregelen en mogelijke bijwerkingen:

 • Deze asana mag alleen op een lege maag worden uitgevoerd
 • Zorg ervoor dat je je darmen hebt geleegd voordat je deze pose probeert
 • U moet minimaal 4 uur tussen de training en uw maaltijden aanhouden
 • Deze asana moet tijdens de menstruatie worden vermeden, omdat het je lichaam omkeert
 • Mensen die lijden aan glaucoom wordt afgeraden om deze asana te doen
 • Ook moeten mensen met chronische nekklachten deze yoga doen onder begeleiding van een instructeur

Viparita Karani Asana is geweldig voor vermoeide benen en mensen die regelmatig last hebben van krampen in de voeten. Het kan rugpijn verlichten en heeft een therapeutisch effect op de geest. Het is geweldig in het stimuleren van de spijsvertering en het verlagen van de bloeddruk. Mensen die lijden aan slapeloosheid hebben veel baat gehad bij deze asana. Als je depressie wilt verdrijven en een vredig, angstvrij leven wilt leiden, is dit een van de beste yogahoudingen.