Yoga maakt al heel lang deel uit van ons leven. Vroeger was yoga een vorm van kwaal, die veel mensen zou genezen met zijn natuurlijke uitstraling en zelfs vandaag de dag houdt het sterker dan ooit aan. Na verloop van tijd werden nieuwe houdingen en oefeningen geformuleerd door de professionals, omdat ze ontdekten hoe prachtig genezingen konden worden bereikt door een eenvoudig spel van rekken. Onder hen is de Tree Pose of liever Vriksasana het onderwerp van ons artikel.

Hoe Vrikshasana en de voordelen ervan voor het lichaam te doen?

Het woord ‘Vriksha’ in het Sanskriet zou in het Engels boom betekenen en daarom is de Vrikshasana-asana een vorm van yoga die ook algemeen bekend staat als de boomhouding. Zoals geraden, is de reden waarom het zijn naam in een dergelijke context heeft gekregen, te wijten aan het feit dat de hele yoga-structuur afhangt en omringt rond de persoon die lijkt op een staande boom of deze imiteert. Hoe verschilt het van de meeste yoga die je vraagt? Hier in deze yoga moet je je peepers open houden in tegenstelling tot de meeste, zodat je volledige controle over je lichaamsgewicht hebt.

Beginnerstips voor Vriksasana:

Vriksasana is misschien wat moeilijk uit te voeren voor beginners. De volgende tips kunnen je echter helpen deze barrières te overwinnen en je perfect te maken in de asana. Bekijk de onderstaande punten om in gedachten te houden om boomhouding voor beginners te proberen:

 • Het plaatsen van je rechterbeen op je rechterbeen kan in het begin moeilijk te bereiken zijn.
 • Probeer een muur of stoel vast te houden voor ondersteuning voordat u alleen op één been kunt balanceren.
 • Houd je focus op het object voor je en concentreer je goed om balans te bereiken.
 • Leg uw been niet op de knie van het andere been, omdat dit kniepijn veroorzaakt door immense druk.

Hoe Vrikshasana uit te voeren:

Volg de procedure om te weten hoe je een boomhouding doet:

 • Om met de yoga te beginnen, gebruik je een basis, een mat of kleding en ga je erop staan.
 • Houd in de beginfase je armen ontspannen vrij vallend naast je terwijl je rechtop staat met je ruggengraat in de aandacht.
 • Kijk recht en vind jezelf een doelwit, iets waar je binnenkort de komende minuut of zo naar zult staren.
 • Terwijl u het linkerbeen nog steeds recht en strak houdt, kunt u nu het rechterbeen optillen en het vanaf de knieën vouwen, zodat u uw voeten op de linker binnenkant van het dijbeen kunt plaatsen, hoog erboven. Pas je houding aan.
 • In de beginpositie heb je misschien wat hulp nodig, dus voel je vrij om wat met je open handen aan te nemen.
 • Als je eenmaal de houding hebt geperfectioneerd, gebruik je externe hulp niet meer. Steek langzaam je hand omhoog, allebei, boven je hoofd, recht en voeg je bij hen.
 • Op deze manier wordt er een rek gevormd als je begint met inademen en uitademen en je lichaam ontspant bij elke ademhaling.
 • Houd je blik al die tijd gericht op het eerder genoemde doelwit, zodat je jezelf gemakkelijk kunt balanceren.

Met de laatste ademhaling breng je langzaam je armen naar beneden en dan je rechter ledemaat. Keer terug naar foetushouding en begin deze keer met het andere been, dezelfde methode.

Vriksasana-voordelen:

Vrishasana is een geweldige asana om balans tussen lichaam en geest te bereiken. De volgende zijn enkele van de beste yoga-voordelen voor boomhoudingen:

1. Verbetert de concentratie:

Wanneer er sprake is van lichaamsbalans en staren, weet je dat er iets meer dan 1% van je onzorgvuldige brein nodig is en daarom is er op zo’n moment veel concentratie vereist. Terwijl je jezelf in evenwicht houdt, staar je aandachtig naar een doel terwijl je geest je lichaam bestuurt. Dit is waarom deze yoga je concentratievermogen zeker zou verbeteren.

2. Pijnstiller:

Je wilt weten waarom het strekken en het opsteken van de armen om draait. Welnu, er is dagelijks vaak een spanning waar we in ons lichaam doorheen gaan. deze fysieke spanning zorgt ervoor dat de spieren knopen en daardoor bloedstolsels en pijn veroorzaken. Dit is de reden waarom we ons op een normale dag goed voelen na een goede stretch. Als we eenmaal de rek behouden en ons innerlijke systeem kanaliseren, zou je merken dat die slechte ruggen en heupgewrichten perfect werken.

3. Neuromusculaire coördinatie:

Er lopen zenuwen door ons lichaam die de ideeënbank vormen en de spieren zijn gewoon de werkers die de elektrische impulsen van ons lichaam opvangen. Terwijl de hersenen werken aan het in evenwicht houden van het lichaam, beginnen de spieren en de zenuwen met elkaar te coördineren om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van de zwaartekracht.

4. Flexibiliteit:

Afgezien van de andere serieuze zaken kun je deze oefening voelen werken aan een flexibel zelf.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties:

Voordat u deze asana uitvoert, moet u rekening houden met de volgende voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen:

 • Deze houding houdt in dat de handen gedurende langere perioden worden opgestoken, wat niet aan te raden is voor mensen met een hogere bloeddruk.
 • Mensen die aan slapeloosheid en migraine lijden, moeten deze houding vermijden, omdat dit de aandoening kan verergeren.
 • Voer deze asana altijd uit op een lege maag.
 • Men moet een tussenruimte van minimaal 4 uur aanhouden tussen uw maaltijden en de asana
 • De beste tijd om deze asana uit te voeren is ‘s ochtends

Vriskshasana is een van de beste yoga-asana’s om je enkels, dijen, kuiten en wervelkolom te versterken. Het maakt het mogelijk om de liesstreek, dijen, thorax en schouderbladen te strekken. Deze asana verbetert je stabiliteit en helpt je een evenwichtig lichaam, geest en ziel te bereiken. Het vergroot ook je longcapaciteit en helpt je goed te ademen. Als je strakke armen en bovenrugspieren wilt bereiken, is deze asana een must-try.