Vraag je je af wat lachyoga is? Er is een oud spreekwoord dat zegt: ‘Lachen is het beste medicijn’. Dit is niet zomaar een spreekwoord, maar het is praktisch waar. Slechts 10 minuten oprecht buiklachen heeft een verdovend effect op het lichaam en zou ten minste 2 uur pijnvrije gezonde slaap bevorderen. Lachyoga is gebaseerd op dit principe. Gestart door Dr Madan Kataria, deze yoga staat ook bekend als Dr Madan Kataria Lachyoga.

Artsen zeggen vaak dat lachen de beste vorm van medicijn is. Nou, dr. Kataria geloofde dat echt en begon er doses van toe te kennen. De eerste stap om lachyoga te beoefenen is het vormen van een groep. Deze vorm van yoga blijkt altijd voordeliger te zijn in een groep. Als je naar andere mensen kijkt die zich met jou als een dwaas gedragen en lachen, wordt je lach al snel heel echt.

Allereerst moet je al je zelfbewustzijn vergeten en beseffen dat leven zonder enige reden niet echt een teken van waanzin is. Je hebt nooit een reden nodig om te lachen, en ik bedoel echt lachen, niet de neppe die je gebruikt in kantoren waar je gedwongen wordt te lachen om de grappen van je baas die gewoon triest zijn.

Lachyoga wordt ook wel hasya-yoga genoemd. De yoga is vrij eenvoudig in die zin dat het langdurig onvrijwillig lachen is dat fysiologische voordelen zal opleveren.

Grondbeginselen van lachyoga:

Hier is het belang van lachyoga. Lachen staat bekend als de beste remedie tegen stress. Of het nu een neplach is of een echte, je lichaam maakt geen onderscheid, en daarom wordt het gemakkelijker voor het lichaam om het te accepteren en daarmee bij te dragen aan het welzijn van het lichaam. Lachyoga-therapiesessies worden gegeven in veel bedrijven, scholen en zelfs in bejaardentehuizen.

Van lachen is bekend dat het het immuunsysteem versterkt en dat er ook feel-good endorfines vrijkomen. Het verlaagt ook de bloeddruk. Lachyoga gaat ook gepaard met diep ademhalen. Diep ademen zorgt ervoor dat het bloed van zuurstof wordt voorzien, maar bovenal zal lachen stress verlichten en je energieker en positiever maken.

Lachyoga voor beginners: wat je moet weten

Voordat je het serieus neemt, zijn hier enkele dingen die je als beginner moet weten. Lachyoga-oefeningen zijn niet zo gemakkelijk voor beginners, en je moet eerst van harte accepteren dat dit een verandering gaat teweegbrengen.

 • Een warming-up is een must. Klap eerst in uw handen of voer kleinere oefeningen uit die uw beweging synchroniseren. Wanneer je begint met in je handen te klappen, zal het (beide) de acupressuurpunten op je handen stimuleren. Dit zal ook leiden tot een verhoging van het energieniveau.
 • Probeer de leeuw lachoefening. Steek je tong uit en houd je mond open. Strek langzaam je handen uit, vergelijkbaar met de poten van een leeuw. Lach vanuit je buik.
 • Stimuleer diepe ademhaling. Dit zal helpen bij het produceren van een dikke buiklach. Oefen tijdens de sessie diep ademhalen. Dit zal gemakkelijker worden om diep gelachen te krijgen.

Voordelen van lachyoga

Nu zijn er veel houdingen die je lachend kunt uitproberen. Hier zijn enkele van de lijst met lachyoga-oefeningen en hoe je lachyoga kunt doen. Ontdek meer van lachyoga-afbeeldingen.

 • Eerst lachen, yogastappen om gelukkig te zijn. Klap dan in je handen voor je hartchakra en laat een hartelijke lach horen. Concentreer je op je buik en lach. Concentreer je dan op je hart en lach. Blijf wisselen tussen de twee en voel de lach door je buik en ribben stromen!
 • Concentreer je vervolgens op je voeten terwijl je ze op de grond stampt en laat een luid ‘huhuhu’ horen!
 • Wanneer je hoofd pijn doet, of je bent te gestrest om enig werk te doen, leg dan gewoon je handen op je hoofd en lach luid. Voel dat gelach in je hoofd en verwijder alle spanning en stress. Dit kan ook geweldige lachyoga zijn voor stress.
 • Dan kun je met je handen naar de grond buigen en dan een luid ‘hahaha’ laten horen, terwijl je je handen omhoog naar de lucht beweegt. Dit wordt de lachgolf genoemd. Je kunt het vijf of zes keer doen. Het geeft je een licht gevoel van binnen.
 • Dan is er het welkome gelach. Dit is een soort van uitnodigen tot een glimlach. Als je in een groep zit, kijk dan iedereen in de ogen en geef ze een warme, verwelkomende glimlach. Als je thuis bent, kijk in de spiegel en lach naar jezelf!
 • De hemel lach is om je armen omhoog te strekken zo hoog als ze kunnen gaan en dan hardop lachen, ‘hahaha’. Terwijl je lacht, voel je jezelf verbinden met de positieve energie van de hemel.

Laughing Buddha Yoga is een beroemde yogastudio met deskundige docenten. Ze loodsen je op een gestage manier, met humor, door de praktijk. Hun ervaring en kennis stellen je in staat om de mentale en spirituele aspecten van de praktijk te ervaren. Met deze oefening zal je kijk op het leven veranderen. Deze kunnen zelfs worden geprobeerd als lachyoga voor kinderen.

Hier is iets interessants dat je misschien wilt weten over deze unieke yoga. MadanKatria lachyoga is de grondlegger van de Worldwide Laughter Yoga Movement. Hij biedt een van de beste coachings om een ​​gecertificeerde lachyoga-expert te worden. Dit zorgt ervoor dat je lachclub de basisprincipes van de lachyoga volgt en naleeft. Hij staat in de volksmond bekend als de ‘vrolijke medicijnman’. Kort daarna kwamen er een aantal lachclubs op. Kortom, hij is de man achter het succes van de yoga.

De belangrijkste mantra van lachyoga is: “Mogen alle wezens gelukkig zijn. Laat er een wereld van lachen zijn.” Dus wees optimistisch! Bekijk de dingen van de zonnige kant, voel de positieve energie om je heen door de lucht stromen en help anderen om de aanwezigheid ervan ook te voelen!

Zodra je lachyoga-routine voorbij is, ga je in een comfortabele positie zitten en zing je een minuut lang ‘om’. Dit zal je lichaam helpen kalmeren en weer vertragen. Als je klaar bent, voel je je verjongd en fris, want alleen een goede lach kan je het gevoel geven.

Lachyoga houdingen

Gezondheidsvoordelen van lachyoga:

Lachen heeft een serieuze positieve invloed op je lichaam. Hier zijn enkele van de voordelen van lachyoga:

 • Verhoogt de zuurstofopname en de bloedstroom, dit is een goede zaak van yoga.
 • Het verbetert de bloedvatfunctie en verlaagt uw bloeddruk.
 • Het verhoogt je energie en helpt bij het beschermen van je hart.
 • Lachyoga helpt om stress te verlichten en stelt je in staat om focus te krijgen.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties:

Hoewel dit goed voor je gezondheid kan zijn, zijn hier enkele voorzorgsmaatregelen en tegenstrijdigheden die lachyoga teweeg zal brengen.

Preventieve maatregelen:

 • Als u bloeddruk heeft, blijf hier dan weg van.
 • Als je lijdt aan een hartaandoening of aanverwante problemen, zorg er dan voor dat je geen lachyoga beoefent.
 • Als u kortademigheid voelt, stop er dan meteen mee.

Contra-indicaties:

 • Als je een hernia hebt, beoefen dan geen lachyoga.
 • Aanhoudend hoesten en kortademigheid is een ander teken dat u ermee moet stoppen.

Lachen helpt je om je beter te voelen over jezelf en de wereld. Het zorgt ervoor dat je al je zorgen even vergeet en gewoon geniet van het leven. Het zorgt ervoor dat je goede dingen ziet en de trieste even vergeet, en dat is genoeg om je hoop te geven en zo je dag beter te maken!

Lachen is het beste medicijn, en inmiddels zou zelfs jij in dit principe kunnen geloven. Zoals we eerder hebben verteld, heeft lachyoga voordelen in de groep, en daarom is het alleen maar ideaal dat je eerst een groep promoot en vormt en dan de echte voordelen van lachen benut. Dus ga je gang, deel ons artikel met je vrienden en familieleden en word verlost van stress door deze eenvoudige vorm van yoga te beoefenen die lachyoga wordt genoemd om stress te verminderen. Vertel ons wat je vindt van deze gids over Dr Madan Kataria lachyoga.

Veel Gestelde Vragen & antwoorden:

Q1. Wat is lachyoga? Hoe lachyoga te doen??

antw: Lachyoga of Hasyayoga is de praktijk waarbij vrijwillig wordt gelachen. Lachyoga is gebaseerd op het vertrouwen dat vrijwillig lachen dezelfde fysieke en psychologische voordelen biedt als spontaan lachen. Lachyoga wordt meestal in groepen gedaan. Voor lachyoga, stap in een groep, heb oog in oogcontact met de deelnemers, maak een grapje of begin vrijwillig te lachen. Al snel zul je merken dat het geforceerde gelach is veranderd in echt en aanstekelijk gelach.

Q2. Noem de verschillende technieken voor lachyoga.

antw: Hieronder volgen de verschillende technieken voor lachyoga:

Groet gelach: In deze lach loop je naar verschillende mensen met armen in Namaste houding en begin je te lachen. Zorg ervoor dat je oogcontact hebt met de andere persoon terwijl je lacht.

Leeuw gelach: Bij dit lachen moet je je tong uitsteken, je handen uitstrekken en je ogen wijd openzetten terwijl je lacht.

Zoemend gelach: Lach waar je mond dicht is, en je neuriet gewoon.

Stille lach: Open je mond wijd en lach zonder geluid te maken. Maak grappige gezichten en gebaren terwijl je in de ogen van de ander kijkt.

Gradiënt gelach: Begin met glimlachen en begin dan langzaam te lachen. Verhoog de intensiteit van je glimlach totdat je een hartelijke lach hebt bereikt. Verlaag geleidelijk de intensiteit van het lachen en eindig met weer lachen.

Hart tot hart gelach: Ga dicht bij de andere persoon staan, houd elkaars handen vast en lach je hart uit. Als je je op je gemak voelt, kun je die persoon zelfs lachend knuffelen.

Q3. Wat is lachende Boeddha Yoga Studio?

antw: Laughing Buddha Yoga Studio is een plek met een warme temperatuur, ideaal voor het beoefenen van yoga. De plaats heeft een constante temperatuur van 78-80 graden en is niet zo verwarmd dat het het lichaam kan belasten. Het is de ideale temperatuur om yoga te beoefenen.