Yoga is een beoefening die dient om je ziel te reinigen en je lichaam te versterken. De verschillende yogahoudingen of asana’s zijn ontworpen om specifieke doelen te bereiken. Als het correct wordt beoefend, blijkt het zeer nuttig te zijn. Aerial yoga of Unnata is een nieuwe yogastijl die recentelijk is ontwikkeld. Het maakt gebruik van verschillende rekwisieten om de beoefenaar te helpen grotere nauwkeurigheid te bereiken in een aantal moeilijke traditionele yogahoudingen. ‘Unnata’ is een Sanskriet woord dat verheven betekent. Hier verwijst de verheffing zowel naar die van je lichaam als naar je geest.

Aerial yoga is een praktijk die ongeveer 14 jaar geleden begon toen de oprichter Michelle voor het eerst gecertificeerd werd om yoga te onderwijzen in 1998. Na de introductie van aerial yoga in de wereld, nam het zijn eigen tempo op.

Luchtyoga-technieken

Luchtyoga, zoals de naam al doet vermoeden, omvat het beoefenen van dergelijke yogaposities waarbij je een deel of je hele lichaam in de lucht tilt. Het gebruikt in wezen een circushangmat als steun om anders onmogelijke yogaposities te bereiken. Deze geavanceerde yogahoudingen zijn moeilijk en nemen over het algemeen enkele jaren in beslag om onder de knie te krijgen. Aerial yoga biedt je een eenvoudigere en snellere methode om te leren hoe je deze posities kunt oefenen.

Unnata of aerial yoga helpt de studenten hun flexibiliteit, kracht en uitlijning te verbeteren. Het zorgt er ook voor dat ze andere niet-luchtige yogaposities beoefenen. In wezen is de beoefening van elke vorm van yoga gericht op het loslaten van stressvolle gedachten, zodat we kunnen stoppen de wereld te zien door angst, woede, verdriet of verlangen. Als we eenmaal verlost zijn van deze negatieve emoties die onze stemming belemmeren en de wereld om ons heen kleuren in nogal onflatteuze tinten, voelen we ons automatisch veel beter.

De docenten van Unnata ontwerpen oefeningen die eenvoudig en gemakkelijk te hanteren zijn. Deze oefeningen helpen de studenten de gecompliceerde yogahoudingen beter te begrijpen en maken het dus gemakkelijker voor hen om die posities te bereiken. Het beoefenen van andere fysieke activiteiten die deel uitmaken van de Unnata-sessies, helpen de spierkracht van het lichaam te verbeteren. De unnata-technieken zijn niet alleen eenvoudige rekoefeningen. Ze gaan een beetje dieper dan dat. Het beoefenen van ademhalingsoefeningen versterkt een kalme en serene houding, wat op zijn beurt onze mentale flexibiliteit vergroot en aangezien Unnata zich bezighoudt met zowel fysieke als spirituele verheffing, worden deze ook een belangrijk onderdeel van de routine!

Het essentiële gebruik van de hangmat is om de spanning van bepaalde delen van je lichaam los te laten. Met behulp van een paar vakkundig ontworpen oefeningen identificeren unnata-leraren de gebieden van chronische spanning in je lichaam en gebruiken ze de hangmat om deze spanning los te laten, waardoor je flexibiliteit verbetert. Het loslaten van deze chronische spanning helpt ook om de mentale druk te verminderen.

Hoewel het er misschien moeilijk uitziet, is unnata yoga vrij eenvoudig en zo ontworpen dat het door iedereen kan worden beoefend, zelfs door mensen zonder enige achtergrond in sport, yoga of enige andere fysieke activiteit. Het mag echter niet worden toegepast door zwangere vrouwen of mensen met hoge bloeddruk.

Door unnata is de yoga hangmat inmiddels een van de meest gekochte yoga artikelen geworden. Het is vrij sterk en kan ook het gewicht van zware mensen dragen. Zoals hierboven vermeld, is aerial yoga of unnata niet alleen voor een select groepje, maar voor de hele bevolking! Voordat je aan elke les begint, moet je bepaalde regels volgen voor je eigen voordeel. Deze omvatten het verwijderen van alle sieraden, het niet nuttigen van voedsel vlak voordat de les begint, nogmaals, men mag ook geen honger hebben tijdens de les. Eet je eten op zo’n tijdstip dat het volledig verteerd is als je de les bereikt. Behalve deze voorzorgsmaatregelen zijn er niet veel andere die u in acht moet nemen.

Aerial yoga is een leuke en intelligente manier om yoga te leren en wint snel aan populariteit! Al met al, als je een yogafanaat bent, is het het proberen waard.

Inhoud bron: Luchtyoga