Aan de naam zelf kan men zien dat Maha Yoga betrekking heeft op iets heel groots, maar wat is Maha Yoga? Mahayoga is de eerste van de drie innerlijke tantra’s, die de nadruk legt op het ontwikkelingsstadium. De andere 2 zijn Anuyoga en Atiyoga, die de nadruk leggen op de voltooiingsfase en de synthesefase. Maha Yoga kan verder worden onderverdeeld in twee fasen – Sadhana en Tantra. In dit artikel zullen we een gedetailleerde uitleg geven van wat Maha Yoga is, waar het vandaan komt, wat het effect is van het beoefenen van Mahayoga en wat de voorwaarden zijn om hetzelfde te beoefenen..

Maha Yoga Een pad naar innerlijke vrede en zelfrealisatie

Wat is Maha Yoga en hoe is het ontstaan??

Wat is nu maha yoga? Maha Yoga is ontstaan ​​uit het Tibetaans boeddhisme en is een van de negenvoudige onderdelen van de yogabeoefening. Het is afgeleid van het Sanskrietwoord ‘Maha’, wat Groot betekent. Mahayoga is een van de drie afdelingen van de Innerlijke Tantra’s en wordt geassocieerd met het verlichten van innerlijke ellende, depressie, pijn, pijn en lijden. Yoga Maha wordt beschouwd als de superieure vormen van yoga en vandaar de naam.

Inhoudsopgave:

 1. Principes van Maha Yoga
 2. Onderdelen van Maha Yoga
 3. Hoe Maha Yoga te doen?
 4. Voordelen van Maha Yoga
 5. Voorzorgsmaatregelen van Maha Yoga

Principes van Maha Yoga:

Voordat je Maha Yoga probeert, moet je je bewust zijn van bepaalde principes:

 • Het belangrijkste aspect van het starten van Siddha Maha-yoga is om de slapende Kundalini-energie te laten ontwaken door een Guru, die een Siddha Yogi is..
 • De energie van de Guru zal worden doorgegeven aan de discipel; een fase genaamd de Shaktipat.
 • Het is belangrijk voor de aspirant om volledig vertrouwen te hebben in de Guru.
 • De aspirant hoeft niet fysiek aanwezig te zijn in de buurt van de Guru om de Shaktipat-fase te bereiken.
 • Yoga is beschikbaar voor alle personen, ongeacht hun kaste, geloofsovertuiging, religie, leeftijd en geslacht.
 • De aspirant moet ervoor zorgen dat hij / zij ten minste een uur besteedt aan het uitvoeren van yoga.

Wat zijn de componenten van Maha Yoga??

Mahayogasiddha yoga bestaat uit een reeks oefeningen, waaronder de asana’s, pranayama’s en mudra’s. Lees verder om er meer over te weten:

1. Maha-yogahoudingen:

Maha-yogahoudingen

De Maha Yoga houdingen trainen je lichaam zodanig dat je je kalm en ontspannen voelt. Het zal je bevrijden van alle spanningen en alle negatieve energieën loslaten als ze bestaan. Je zult een zeer kalme, serene en evenwichtige gemoedstoestand ervaren die je metabolisme zal verbeteren en je lichaam kracht zal geven.

2. Pranayama:

Maha Yoga Pranayama

Pranayams komen van het woord Prana. Prana wordt beschouwd als het belangrijkste van alles. Deze maha yoga pranayama verwijdert alle gifstoffen uit je lichaam, wat zal leiden tot een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel en het klierstelsel. Mensen die door spanning en pijn gaan, zullen hierin veel verlichting vinden.

3. Toewijding:

Toewijding

Maha Yoga vraagt ​​om de technieken van toewijding. Dit zal vrede, harmonie en een gevoel van broederschap en liefde tot stand brengen. Alle problemen waarmee de mens in deze wereld wordt geconfronteerd, zijn vanwege het gebrek aan liefde, en yoga bestrijdt dit soort problemen op efficiënte wijze.

4. Meditatie:

Meditatie voor maha yoga

Meditatie is een natuurlijke gemoedstoestand die we allemaal bezitten. Je hoeft niet te gaan en een soort van speciale kennis of begrip te hebben om te mediteren. Dit verwijdert alle angst en bezorgdheid uit de geest en leidt mensen door al hun fysieke, mentale en sociale omstandigheden.

Hoe Maha Yoga te doen??

Bekijk de onderstaande stappen om je lichaam, geest en ziel voor te bereiden op Maha Yoga:

1. Bereid jezelf voor:

Bereid je voor op maha yoga

Om yoga te doen, is het erg belangrijk dat je jezelf voorbereidt. Het eerste dat u hoeft te doen, is een plek vinden die comfortabel en ontspannend is; een plek die vrij is van lawaai en chaos. Kies dan een goede yogamat zodat je kunt oefenen. Dit is erg belangrijk voor je yogasessies.

2. Kies een tijdsbestek:

Kies een tijdframe stijlenatlife

Om iets in het leven te oefenen, moet je een goed tijdsbestek hebben. Als je een beginner bent, zou vijftien tot dertig minuten ideaal voor je moeten zijn. Je kunt er langer over doen als je je er prettig bij voelt. Aangezien tijd erg cruciaal is, moet u deze efficiënt gebruiken. Door de drukke en hectische schema’s is het echter niet altijd mogelijk.

3. Regels voor Maha Yoga:

Regels voor Maha Yoga

De regels van Maha Yoga zijn erg rigide. U moet tijdens de sessie uw ogen gesloten houden en diep ademhalen. Leg je handen op je knieën, omdat dit je concentratieniveau zal verhogen. Probeer de energie om je heen te voelen en laat het je lichaam binnenkomen en je van top tot teen verjongen. Ontspan en begin met de poses.

4. Concentreren:

Concentreren

Voor een beginner is het niet altijd mogelijk om zich te concentreren. Het is normaal dat je geest in verschillende richtingen verschuift, maar onderdruk ze niet. In plaats daarvan moet je proberen je concentratie naar de andere delen van je lichaam te verplaatsen. Focus op de energie die door je lichaam en geest stroomt.

Voordelen van Maha Yoga:

Voordelen van Maha Yoga

Maha Yoga staat bekend om zijn verschillende voordelen.

 • Je zult jezelf beter kunnen beheersen als je begint met het beoefenen van Maha Yoga.
 • Het verbetert je concentratie en uithoudingsvermogen.
 • Yoga bevordert een goede nachtrust en kwaliteitsgedachten.
 • Het helpt je om volledige controle over je lichaam en geest te krijgen.
 • Het zorgt voor een algehele verbetering van je geest, lichaam en ziel.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties:

Het is belangrijk om de volgende regels in acht te nemen voordat je MahaYoga gaat uitvoeren:

 • Je moet een intens verlangen hebben om je spirituele doelen te bereiken voordat je yoga gaat doen.
 • Bij het beoefenen van Maha Yoga moeten strikte voedingsregels worden gevolgd.
 • Geestveranderende stoffen zoals tabak, alcohol, vlees, ui en knoflook moeten volledig worden vermeden.
 • Elke dag moet een uur voor meditatiebeoefening door de persoon worden toegewezen.

Maha Yoga wordt met geen enkele religie geassocieerd. Het is een complete spirituele ervaring, die kan helpen om jezelf te herontdekken. Door elke dag Maha Yoga te beoefenen, kun je de bandha’s of gehechtheden uit vorige en huidige levens overwinnen. Naarmate de dagen vorderen, kun je deze lagen van je leven afpellen om pijn, lijden en pijn te voorkomen. Als je eenmaal over de gehechtheden en aversies in je leven heen bent, zul je de Gurutattwa-staat bereiken. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de complexiteit van yoga te begrijpen en je heeft geïnspireerd om er in de toekomst mee aan de slag te gaan.

Het doel van Maha Yoga is dus om ons bewust te maken van ons spirituele bestaan, dat veel verder gaat dan het bewustzijn over het bestaan ​​van lichaam en geest. De Kundalini Shakti of met andere woorden de Chaitanya Shakti is in ieder van ons aanwezig, maar is slapend of slapend. Door de yoga te beoefenen, kan men de Kundalini Shakti doen ontwaken. Er is echter veel zuivering nodig voordat men Maha Yoga kan beoefenen.

Veel Gestelde Vragen & antwoorden:

Q1. Is Maha Yoga verbonden met een religie??

antw: Hoewel Maha Yoga een onderdeel is van het Tibetaans boeddhisme, is er geen verband met welke religie dan ook. Het is puur een spirituele oefening die gericht is op de verheffing van de ziel.

Q2. Wat is het verband tussen Maha Yoga en Ramana Maharshi?

antw: Ramana Maharshi staat bekend om zijn concept van zelfonderzoek. Hij is degene die Maha Yoga propageerde – een eenvoudig hulpmiddel dat ons helpt ons innerlijke zelf in vraag te stellen en te begrijpen. Maha Yogaramana maharishi is ook een boek of de Upanishadic Lore in het licht van de leer van Bhagwan Sri Ramana Maharshi.

Q3. Hoe weet ik of Maha Yoga iets voor mij is??

antw: Er zijn verschillende meditaties en verschillende benaderingen van yoga en meditaties beschikbaar. U kunt een van deze of al deze proberen. Je kunt ook Maha Yoga proberen. Het pad waarop je je tevreden voelt of een instinct krijgt dat het goed voor mij is, is het juiste pad voor jou, maar onthoud dat alle benaderingen één gemeenschappelijk doel hebben, en dat is om je bewust te maken van je innerlijke zelf en in contact te komen met Prana Shakti, wat wordt bereikt door middel van rigoureuze langdurige beoefening.