Yoga heeft op zijn eigen manier vele levens op veel verschillende manieren geholpen. De lange kantoorritten en de vermoeide avondterugkomsten kunnen alleen worden aangetast door niets anders dan een goede sessie yoga, die je tot in de kern verfrist met zijn kleine rekoefeningen en wendingen. Zelfs in de vroegste ochtenden, wanneer de mistige lucht je verhindert om stevig te joggen, waarom zou je dan niet al die energie gebruiken om urenlang yoga te beoefenen?.

Voor het geval je je afvraagt ​​hoe yoga helpt, er zijn bepaalde houdingen en houdingen, sommige direct haalbaar, andere niet zo gemakkelijk. Een van die houdingen is de Malasana, gemakkelijk genoeg als je goed oefent, hard genoeg als je het negeert. In het artikel van vandaag zullen we het hebben over de houdingen en de voordelen van deze specifieke yoga.

Malasana (slingerhouding) Hoe te doen en de voordelen ervan

Hoe je dat doet?

De Engelse naam voor deze pose is de Garland. De slingerhouding is voornamelijk gebaseerd op het versterken van je lichaamsspieren, terwijl je tegelijkertijd je dagelijkse squats in dezelfde oefening kunt uitvoeren. Nu je een idee hebt van wat komen gaat, laten we beginnen met de training. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een yogamat en je volledige concentratie.

Voor deze houding vragen we dat je op je tenen zit, met gebogen knieën terwijl je je lichaam op je dijen laat rusten. Begin door rechtop te staan, je ruggengraat en nek op één lijn met elkaar. Je voeten moeten gespreid zijn, maar recht en evenwijdig aan elkaar. Houd nu je nek en merg stabiel, begin je benen te buigen, terwijl je de knieën spreidt.

Om het verder uit te werken, dit is een eenvoudige squat, maar in plaats van halverwege gaan we helemaal naar beneden totdat we op onze gebogen knie rusten. Breng op dit moment je armen over je knieën om de kleine opening ertussen te vullen en vouw ze samen. Begin nu door je tenen tegen je binnenste dijbeen te drukken door je ledematen dichter bij je romp te brengen. Houd de positie 30 seconden vast voordat je inademt en de houding loslaat. Ontvouw je gebedshanden en strek je knieën totdat je weer in positie één bent.

Hoe helpt het ons??

De slingerhouding staat bekend om zijn snelle remedie tegen rug- en mergpijn. Dit komt voornamelijk door de stijfheid van je lichaam die nu door deze oefening moet worden afgeworpen. Terwijl je voorover buigt en naar voren leunt om je handen te vouwen, wordt je lichaamsgewicht overgebracht op je heupgordels.

Er wordt een enorme bloedstroom gecreëerd in het drukgebied waardoor de gespannen knopen worden geopend waardoor u een pijnvrije rug krijgt. Dit is ook van toepassing op lichaamsflexibiliteit, waarbij u bukken en uw lichaam strekken en draaien, flexibiliteit in uw lichaam teweegbrengt.

Het is bekend dat de Malasana-yoga zorgt voor je stofwisseling, een van de redenen waarom het gewichtsverlies kan vergemakkelijken. Metabolisme in ons lichaam zorgt ervoor dat ons voedselverteringsproces met hoge snelheid wordt uitgevoerd, zodat het lichaam de afvalstoffen kan aanmaken en ook de belangrijke voedingsstoffen snel kan gebruiken.

Dit geeft minder tijd voor voedselopslag, vetproductie enzovoort, waardoor u een gezonder lichaam krijgt. Terwijl je voorover buigt en je lichaamsgewicht overbrengt naar de onderste ledematen, wordt je buik nu ook geconfronteerd met een druksituatie en dat is precies hoe deze yoga de buikspieren verstevigt en helpt om beter te functioneren.